Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:58
Sure Ayet
Yönetici

Haşr süresinin fazileti ile ilgili hadisler

Haşr süresinin fazileti ile ilgili hadisler

ASLI ÖZCAN
Allah yolunda olmak isteyen bu sureyi ve anlamını okusun herkese tercih ederim bu süreyi


Cevap: Haşr süresinin fazileti ile ilgili hadisler

Desert Rose

Kim sabahleyin üç defa:”EUZÜ BİLLAHİS SEMIY’IL ALİYMİ MİNEŞ ŞEYTANİR RACİM” Diyerek Haşr suresinin sonundan üç ayet okursa allah-u Zülcelal onun için yetmiş bin melek vazifelendirir. Akşama kadar ona dua ederler. O gün ölürse şehid olarak ölür. Akşamleyin bunu yapan da aynı derecededir." (Tirmizi, İmam el-Bağavi)

Hz. Peygamber (S.A.V) diğer bir hadis-i şerifte şöyle buyurmuştur: "Kim gece ve gündüzde Haşr suresinin son kısmını okur da okuduğu gün yada gece vefat edecek olursa, gerçekten Allah ona cenneti vacip kılar."(Beyhaki)

Okudunuz mu?  Manevi güç için nasıl elde edilir?

Keşfü’l-Esrar isimli eserde geçtiğine göre, Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Kim Haşir suresini okursa, cennet, cehennem, Arş, Kürsi, hicab, gökler ve yerler, haşerat, kuşlar, rüzgar, ağaç, hayvan, dağ, güneş, ay ve melekler ne varsa hiç biri geri kalmadan hepsi de onun için dua ve istiğfar ederler. O gün ya da gece vefat edecek olursa, şehid olarak ölür." (Keşfü’l-Esrar)


haşr suresi fazileti, haşr suresi ile ilgili hadisler, haşr suresi

Bu kategoride yer alan Peygamberimizin insani yönü için ayetler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Haşr süresinin fazileti ile ilgili hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.