Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:17
Namaz
Abone

Namaz kılmamanın ahiretteki cezası

Namaz kılmamanın ahiretteki cezası

Kayıtsız Üye
namaz kılmayanların kafalarının ahirette kayalarla ezileceği,semure ibni cündeb r.a ,ın rivayetini yazarmısınız.buharinin,ta,bir; no;1247 sayfa


Cevap: namaz kılmamanın ahiretteki cezası

Muhasibi
Namaz, mü’minin ilk hesaba çekileceği ameldir. Çünkü Peygamberimiz (a.s.m.) şöyle buyurmuştur: Namaz kılmazsak, kabirde ilk başımıza gelecek azap ondan olacak. Orası zor olursa, mahşer de, Sırat da zor olacak. Güneşin tepemize bir mil kadar yaklaştığı, herkesin kendi derdine düşüp annesinden, babasından, eşinden ve çocuklarından kaçtığı haşir meydanında hâlimiz nice olur?
Gelmesi kesin olan o gün henüz gelmeden önce tedbirimizi alalım. Ahiretteki pişmanlık fayda vermez. O gün ömürlerini boşa tükettiklerini apaçık gören bazı insanlar, Ne olur, bizi tekrar dünyaya gönder de hayırlı işler işleyelim. diye Rabbimize yalvaracaklar. Ama bu imkân verilmeyecek. Çünkü, dünya imtihanı bir keredir ve tekrarı yoktur.
Namazı hiçbir mazeret olmadan kazaya bırakmanın cezası çok büyüktür. Namazı kılmamak, cehennem azabını hiçe saymak demektir. Bir kibriti yaksak, sadece çöp sönünceye kadar elimizi ateşine tutmaya kalksak, acısına dayanamıyoruz. Yüz derecede kaynayan suya elimizi sokamıyoruz.
Allah’ın azabına karşı umursamaz olabilir miyiz?
Şu ayet meali, Allah’ın azabına karşı kendini güvende hissetmenin büyük bir hata olduğunu gösteriyor:
Hiç kimse, Allah’ın azabına karşı korkusuz ve ilgisiz olamaz. Üstelik namaz gibi bir ibadet söz konusu olduğunda, kendimizi rahat hissedemeyiz.
Bazı kimseler, Ben yanmayacağım, ruhum yanacak. gibi gerçekle ilgisiz sözler sarf ediyorlar. Cehennem azabı, bedene ve ruha uygulanacaktır. Hem ruha bile uygulansa, ruh bizim değil mi? Üstelik cennete gidip sonsuza dek mutlu olmak varken, niye azaba talip olalım?
Namazı kılmamak dünya ve âhirette azaba sebep olur. Âhiretteki azapla ilgili olarak Allah Teâlâ şöyle buyurur:
"Onlar suçlulara sorarlar: Sizi Sakar cehennemine sürükleyen nedir? Suçlular şöyle cevap verirler: "Biz namaz kılanlardan değildik." (Müddessir, 74/40-43).
"Onlardan sonra öyle bir nesil geldi ki, namazı terkettiler, heva ve heveslerine uydular. Onlar bu taşkınlıklarının cezasını yakında göreceklerdir. Fakat tövbe edip, iman eden ve salih amel işleyen bunun dışındadır." (Meryem, 19/59, 60).
Hz. Peygamber (s.a.s)’de şöyle buyurmuştur:

Okudunuz mu?  Namaz Tesbihatı ile ilgili Ayet Ve Hadisler

Cevap: namaz kılmamanın ahiretteki cezası

Kayıtsız Üye
çok güzel Allah yazandan razı olsun maşAllah bin yıl düşünsem aklıma gelmezdi


Kaza namazlarını kılamadan ölürsek ne olur?

gizlikullanıc
Selamun Aleyküm arkadaşlar. Şimdi diyelim bir müslüman 10 sene namaz kılmadı ve sonunda hatasını anladı ve tövbe etti kazalarını tamamlamadan vefat etti. Kılmadığı namazlar için bir ceza görecek mi?

Okudunuz mu?  Namaz İbadeti İle İlgili Şiirler

imam
Kaza kıldığı halde ölenin Allah’a karşı bir bahanesi olur bu da affa sebep olur ama kaza borcu olduğu ve vakti olduğu halde kılmayanın bir bahanesi olmaz
Allah dilerse bağışlar dilerse azap eder.


namaz kılmamanın cezası, namaz kılmamanın ahiretteki cezası, namaz kılmamanın cezası ayet

Bu kategoride yer alan Kolanya veya parfüm sıkılmış bir kıyafetle namaz kılınabilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz kılmamanın ahiretteki cezası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.