Anasayfa
22 Ağustos 2022, 1:38
missa92
Abone

Zina eden kişi, bu günahtan kurtulmak için ne yapması gerekir?

Zina eden kişi, bu günahtan kurtulmak için ne yapması gerekir?

Kayıtsız Üye
Zina eden kişi, bu günahtan kurtulmak için ne yapması gerekir?


Cevap: Zina eden kişi, bu günahtan kurtulmak için ne yapması gerekir?

Hoca
Zina, İslâm’da ve önceki bütün semâvî dinlerde haram ve çok çirkin bir fiil olarak kabul edilmiştir. O büyük günahlardandır. Irz ve neseplere yönelik bir suç olduğu için, cezası da hadlerin en şiddetlisidir.

Okudunuz mu?  Nakşibendi tarikatı ne demektir? ehli sünnet nasıl karşılar?

Kur’ân-ı Kerîm’de şöyle buyurulur: Bekâr erkek veya bekâr kadının zina etmesinin cezası yüz değnek, evli ve iffetli erkek veya kadının zina cezası ise taşla öldürme (recm)dir. Allah Teâlâ şöyle buyurur:Celde, ete geçmemek üzere, yalnız deriyi etkileyecek şekilde vurmak demektir. Vuruşta yalnız kürk ve palto gibi kalın elbiseler çıkartılır, diğerleri çıkarılmaz. Ahlâkî faziletlerin başlıcalarından biri de iffettir. Şeref ve haysiyet, namus ve itibar, mutlaka iffet sahibi olmaya bağlı hasletlerdir. Meşru olmayan zevklerden kaçınmak, nefsinin şehevânî ve hayvanî arzularına uymamak bizim için ahlâkî bir vazifedir.

Okudunuz mu?  Cennete girecek hayvanlar hangileridir?

İffetlilik, karakterlerin en onur vericisi, niteliklerin en üstünlerindendir. İmanın yüceliğine, nefsin onurluluğuna saygınlık uyandıran izzet-i nefse delâlet eder.

İffetliliğin anlamı, nefsi; arzularından, yemek, içmek ve cinsî münasebet gibi meşru isteklerinden yoksun bırakmak değildir. Bununla kastedilen, bu faaliyetlerde orta yolu tutmak ve dengeli hareket etmektir. Çünkü ifrat ve tefrit, her yerde insan için zararlıdır. İnsanın mutsuzluğuna ve huzursuzluğuna yol açar. Örneğin, midesel ve cinsel ihtiraslarda ifrat, büyük tehlikelere, ölümcül zararlara davetiye çıkarır. Bu konuda ifrata düşmeye oburluk ve azgınlık denir. Bu konularda tefrit de, ifrat gibi tehlikelidir. Hayatın zevklerinden ve meşru lezzetlerden yoksun kalmaya yol açar. Bedenin çökmesine, gücünü ve maneviyatını yitirmesine neden olur.

Okudunuz mu?  Adalet ile ilgili fıkralar

Mü’minun sûresinin 5. ve Mearic sûresinin 29. âyetlerinde müminlerin bir özelliği ırzlarını muhafaza etmeleri olarak ifade edilir. Ahzab sûresinin 35. ayetinde, mü’min erkek ve kadınlara Allah’ın mağfiret ve mükafatlarını kazandıran vasıflar arasında ırzlarını korumaları da sayılır. Nûr sûresi’nin 30. ve 31. âyetlerinde de Cenab-ı Hak, sırasıyla mü’min erkek ve kadınlara hitap ederek, gözlerini haramdan sakınmalarını ve ırzlarını korumalarını emreder.

Okudunuz mu?  Hadesten taharet ne demektir?

Ayrıca, iffet numunesi Hz. Yusuf’u örnek gösterilir. O’nun iffetini korumak için verdiği mücadele Yusuf sûresinin 23. ile 33. ayetleri arasında anlatılrr. Yine Hz. Şuayb’ın kızlarının iffetli davranışları ve Hz. Musa’nın iffetine düşkünlüğü Kasas sûresinin 23. ile 26. âyetler arasında haber verilir.

Okudunuz mu?  Akraba kimlerdir? Akraba kime denir?

İffet, kişiyi her türlü rezillikten koruyan bir haslettir. İnsanı her türlü zarardan korur. Allah Elçisi Peygamberimiz şöyle buyurur:

Siz, iffetli ve namuslu olunuz ki, kadınlarınız da iffetli ve namuslu olsun. (Feyzu’l- Kadir, 4/318; Münziri, et- Terğib ve’t-Terhib, 3/493)

Başkalarının hanımlarına iffetli davranın ki, sizin hanımlarınız da iffetli ve namuslu olsunlar. (Feyzu’l- Kadir, 3/317, 492; Hakim, Müstedrek, 4/154)

Okudunuz mu?  4 büyük melek dışındaki melekler ve görevleri

İffetli olunuz, yani fahiş fiillerden kendinizi çekiniz ki, sizin kadınlarınız da o kötü fiillerden kendilerini tutsunlar." (Hadimi, Berika, 5/42)

Özetle, iffetin korunması için; her gün şehvani ve nefsânî istek ve duygularımıza karşı ufak başarılar sağlamaya çalışmalıyız. Nefsimize esir değil, onun hakimi olmalıyız. (Ahmed Hamdi Akseki, Ahlak İlmi ve İslam Ahlakı, 179-180)

Okudunuz mu?  Amel Defteri Kapanır mı?

Peygamberimiz Hz. Muhammedi’in şu duasına mazhar olmamız ümidiyle:

"Allah’ım! Senden hidayet, takva, iffet, ğına (gönül zenginliği) isterim." (Müslim, Zikr 72; Tirmizi, Daavat 72; İbn Mace, Dua 2)


zinadan kurtulmak, zinadan kurtulmak için dua, Zinadan kurtulmak için suya üflemem

Bu kategoride yer alan Peygamber kıssaları doğruluk dürüslükle ve güvenirlilik hakkında kıssa başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zina eden kişi, bu günahtan kurtulmak için ne yapması gerekir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.