Anasayfa
29 Mayıs 2021, 15:06
Sozler
Yönetici

Nureddin Yıldız Hocanın Güzel Sözleri

Nureddin Yıldız Hocanın Güzel Sözleri

imam
Nureddin Yıldız Hocanın Güzel Sözleri
Sizlerde bildiklerinizi yazın faydalanalım.

ilk söz benden.

‘Aile, kralların bile giremediği bir kaledir’


Cevap: Nureddin Yıldız Hocanın Güzel Sözleri

ŞEHİD
“Ne olursa olsun; Allah’ın dinini izzetiyle kıyamete kadar ayakta tutacak bir nesil var olacaktır.Belki binlerce, on binlerce insan olmaz onlar.Üç kişi, beş kişi olurlar; lakin Allah onlara yedi milyarın bereketini verir.”


Cevap: Nureddin Yıldız Hocanın Güzel Sözleri

AmeS
Mus’ ab gibi bir nesil yetiştirmek boynumuzun borcudur.
Nurettin hoca sözleri


sametcftc1
“Bu ümmet; savaşçı, vurup kıran bir ümmet değildir. Ammâ, onurunu masalarda görüşen bir ümmet de değildir.”

“İstanbul sokaklarında; sıcağa, her türlü göz baskısına, aile baskısına rağmen tesettürüyle, çarşafıyla dolaşan genç kız… Sen mücahid değilsen, kim mücahid yeryüzünde!”

‎”Ne olursa olsun; Allah’ın dinini izzetiyle kıyamete kadar ayakta tutacak bir nesil var olacaktır. Belki binlerce, on binlerce insan olmaz onlar. Üç kişi, beş kişi olurlar; lakin Allah onlara yedi milyarın bereketini verir.”

Okudunuz mu?  İdarecilere öğütler - idarecilerle ilgili sözler

“Kafir üzerinde planı olmayan Müslüman, kardeşi üzerinde plan yapar.”

‎”Eski ayakkabı giydiğin zamanlar anne-babanın kapısında haftada bir duruyordun da, şimdi makam şoförün bile varken onları senede bir defa dahî göremiyorsan sen başka bela arama kendine! Senin sevap bahçeni sel götürmüş!”

“Şu noktayı aydınlatalım: Biz dert deyince; çocuklarımızın hastalanmasını, işlerimizin iyi gitmemesini, oturduğumuz apartmanın yıkık dökük olmasını, ektiğimiz tarlanın bir selde helak olup gitmesini anlıyoruz. Şüphesiz bunların hepsi birer derttir; doğru. Lakin şunu unutmayalım ki, nimetler içinde yüzmek de büyük bir derttir.”

‎”Akıllı ve yaratılış maksadını anlamış birisi dertsizlik peşinde koşmaz. Bilakis, dertlerle yaşamayı bilir.”

“Sigara küçük günahmış. ‘Mış’ ama… Bir tanesi küçük günah… Bir pakette yirmi tane var. Yirmi tanesi de mi koca bir günah olmadı? Bu ne biçim gramajdır ki yirmi senedir günde üç paket tüketiyorsun, hâlâ bir kilo olmadı. Senin işine geldiği için bu mini günah olarak kaldı öyle…”

“Bir mümin sabah namazı kaçırabilir mi? Elbette kaçırır, insan değil mi… Uyuyamaz, çok uyur, dalgın olur, sabah namazı kaçırabilir. Bu değil kıyamet koparan şey. Kıyamet koparan şey, o gün hiçbir şey olmamış gibi kahvaltıyı kaçırmamaktır. Sabah namazı kaçıran biri, kahrından nefsine ceza verip, ‘Ben de bugün oruç tut …uyorum.’ demelidir.”

Okudunuz mu?  Sigara ile ilgili güzel sözler !!..

‎”Allah’ın mağfiretini, affını geçecek bir günah olamaz. Yeter ki kul, inatlaşmasın.”

‎”Kız çocuğunun yetiştirilmesinde sorunlar olduğu doğrudur. Kız çocuğunu okutmakta zorlanıyoruz, doğrudur. Büyütmekte zorlanıyoruz, doğrudur. Lakin eksik bıraktığımız bir taraf var: Bu zorluklar, bedelsiz değildir. Efendimiz, beş delikanlı yetiştirene vaad etmediğini bir kız çocuğu yetiştirene vaad etmiştir. Birinin kız … çocuğu doğsa, ona Hac’dan gelmiş gibi tebriğe gitmek lazım.”

‎”Yeryüzüne inen rahmet varsa, hâlâ üç beş rahmet varsa yeryüzünde, hâlâ Allah gökten azab indirmediyse, yirmi yaşına gelmeden kendini Allah’a adamış gencecik, iffet abidesi kızlar sayesindedir. Onların sayesinde üç gün beş gün yağmur yağıyor…”

‎”Kız çocuğu büyütmek tam bir cihattır.”

“Allah’ın kulundan beklediği Kur’an’ın yerine mesela mevlüdü, ilahiyi, dinî müziği, tasavvuf müziğini koyduğun zaman yemekten yarım saat önce çikolata yiyen çocuğun iştahsız hâline dönersin.”

Okudunuz mu?  Akıl İle İlgili Veciz Sözler

“Bir delikanlı, ahlaklı bir genç sabah kalktığında birdenbire terörist olmuyor. Hep küçük bir açıyla sapmalar başlar. Bir gencin sigaraya başlaması, o dumandan nefret etmemekle başlar.”

‎”Futbol haram mı, helal mi; dur bir dakika! Bir: Sen, çocuğa vakit zayiatının mübahlığını aşıladın. Üç saattir boş boş seyrediyorsun. İki: Kaç tane çıplak adamın avretini seyretmekte sakınca olmayacağına dair çocuğa eğitim vermiş oldun. Sen öyle bir şey demedin. ‘Bacaklara bakmak serbesttir.’ diyecek hâlin yoktu. Şeyta …n, ‘Çocuk yaramazlık yapmasın diye…’ gibi bir mazeretle yola çıkarır zaten.”

“Çocuğu Hazreti Ömer’in önüne oturtsan, o da çocuğa sağ elle yemek yemesini söylese, eğer çocuk yıllardır annesini çatalı sol tarafa bıçağı da sağ tarafa koyuyorken gördüyse çocuğun yapacak bir şeyi yoktur.”

‎”Kurban nasıl kesilir, hangi hayvan kurban olur, konusunda neden herkes konuşuyor? İş, apartman olunca mühendisten; sağlık olunca doktordan başkası konuşturulmuyor. İş çevre olunca çevre mühendisi konuşuyor. Kavak ağacı hakkında bile orman fakültesi mezunu konuşabiliyor. Dine geldi mi çoban da konuşur, mühendis de konu …şur, hoca bile bazen konuşur! Bu ne demek? Din bu kadar ucuz mu?”

Okudunuz mu?  İslami Güzel Sözler

‎”Tıp, Kur’an’dan ve şeriat ilimlerinden sonraki en mübarek ilimdir. Ama; Allah yaratıyor, öldürüyor, hastalığı da o yaratıyor. Ama şifa doktordan geliyor(?) Put işte!”

‎”Cahiliye’de insanlar helvadan put yapardı, denilince kahkahayla gülüyoruz. biz helvayı kaldırdık, kek dönemi geldi.”

“Bir yemek; hazırlanması, yenmesi, bulaşıklarıyla beraber bir saatte bitecekken bir kadının sabahından akşamına kadar vaktini alıyor ve ibadete, kitap okumaya, zikre, tesbihe, sılayı rahime vakit bırakmıyorsa bunun adı puttur!”

Nurettin YILDIZ


nurya
ben sabah erken kalktığım için nurettin hocayı konya tv,de izleme imkanım oluyor ,sohbetleri güzel dinliyorum izliyorum ,hocanın sohbeti sabah 7,de bitiyor


yüzbin
Kitap ve sünnette yeri olmayan şeylere inanmayınız ki itikadınız sahih olsun.
Nureddin Yıldız Hocanın sözü

Okudunuz mu?  Güven ile ilgili sözler

Beyza güzel
Nureddin hocanın fikirleri gerçekten hoşuma gidiyor aydın bilgili kuran ve sünnet yolunda ilerleyen güzel bir insan rabbim saptırmasın inşAllah


Kayıtsız Üye
ALLAH HOCAMIZDAN RAZI OLSUN.. KENDILERini çok takdir ediyorim


Kayıtsız Üye
Müslümanın Sözü Banka Teminatından Güçlü Olmadıkça , Daha yapılacak Çok İş var Demektir.

Namazı Kaybedenin , Kaybedecek birşeyi Kalmamıştır.

Nureddin YILDIZ Hocaefendi.


Kayıtsız Üye
gerçekten anlayarak ve yürekten yaşayarak anlatılanları yaparsak doğru yolda olacağımızı düşünüyorum İnşaAllah.


Kayıtsız Üye
Rabbm bu fitne fesat dolan dunyaya rahmet etsin insaalah Rabbm sendende razı olsun hocm bu miles için çok yapiyorsun karsilgini kat kat kat versin insaalah rabbim


Kayıtsız Üye
O yüzyılın alimi elhamdülillah….


Kayıtsız Üye
Allah hocamdan razı olsun kendisi gibi hocalari basimizdan eksik etmesin …


@hmet
nurettin yildiz sözleri

Mü’min kardeşlerim şahit olsun! İman ettiğim esası söylüyorum


@hmet
Nureddin Yıldız ‏sözü:
Bir nesil sokakları perişan ediyorsa, bizi birbirimize kenetleyen namazı zayettiğimiz içindir.


@hmet
Nurettin yıldız hoca sözleri

Eşinizi, o hak etmese bile cennet sebebiniz olarak görün.

Okudunuz mu?  İlim ile ilgili güzel sözler

Mü’minler, birbirlerine tahammül etmeyi öğrenmedikçe, Allah’ın yeryüzünde yaşanmasını istediği İslam yaşanamaz..!


@hmet
Nurettin yıldız hocanın imtihan ile ilgili sözü

İddianız ne kadar büyükse, imtihanınız da o kadar büyük olacaktır.


Kayıtsız Üye
Bende çok seviyorum Nurettin hocamızın sohbetlerini insanın içini ferahlatıyo dinimizi öğretiyo Allah razı olsun


Kayıtsız Üye
Hocanın kitaplarını okudum.tavsiyelerine uydum ve muvaffak oldum Allah ondan razı olsun.


mum
nurettin yıldız sözleri

“Amacımız insanları memnun etmek değil, Rabbimizi râzı etmektir.”
Nureddin Yıldız


mum
“Evleneceğiniz kişiyle tanıştıktan hemen sonra nikâhlanmayın. Çünkü herkesin yağmur yağınca dökülecek boyaları vardır.”

Muhterem Nureddin YILDIZ Hocaefendi


Kayıtsız Üye
NUREDDİN YILDIZ HOCAMIN SÖZÜ
Dünya bir pazar yeri; kimi kendini Rahmana satar, kimi de Şeytana.


rana
Her müslüman, bir Yesrip bulup orayı münevver Medine’ye çevirmekle mükelleftir.

(Nureddin Yildiz)


imam
Nureddin yıldız sözleri

Kız çocuğu, sadece evlat değildir. Kız çocuğu, cennet anahtarıdır.
Şehrin sokaklarında bütün sıcağa, her türlü göz ve mahalle baskısına rağmen tesettürüyle dolaşan genç kız! Sen mücahit değilsin de kim mücahit?
Biz hâlâ sadakayı Afrika’da kuyu açtırmaktan ibaret görelim. Allah ise, espri olsun diye hanımın ağzına bir lokma koymayı sadaka olarak yazıyor
Roller değişik, imtihan aynı; Allah fakirin ne kadar sabredebileceğini, zenginin de malına esir olmadan ne kadar dayanabileceğini görmek istiyor.


Şem’a
Müslümanın sözü, banka teminatından güçlü olmadıkça daha yapacak çok işimiz var demektir.

Okudunuz mu?  Kanaat ile ilgili sözler

Nureddin Yıldız hoca efendinin veciz bir sözü


Şem’a
Yeni Nureddin Yıldız Hoca Efendinin Sözleri

Mü’min işlerin adamıdır. İşlerin adamı olduğu için de Allah’ın ona ihsan ettiği kabiliyetlerini sonuna kadar kullanmaktan üşenmez. Sabırlıdır, sebat ehlidir. Bu açıdan bakıldığında mü’min olmak, bir işi başka işi görememenin engeli yapmaya manidir. İş çokluğu şeklinde bir mazeret makbul değildir. Hayatı bütün çeşitliliği içinde yaşarken kısır bir döngü içinde bir iş ile ömür bitirmek benimsenemez.


#UguR
Gençler! Siz Mü’min kimliğin sahibisiniz. Hatanız ne olursa olsun kimliğinizi kaybetmeyin. | Nureddin Yıldız
Sloganımız şu olmalı; Mü’min, mü’min ile polemik yaparak ibadet yapmış olmaz. İbadet olmayan iş de mü’min işi olamaz. | Nureddin Yıldız
Kimse din adına gelişi güzel konuşamaz. Din, önüne gelenin çivi çaktığı bir hatıra kütüğü değildir. | Nureddin Yıldız
Affeden, unutan mü’min olmak, dosya biriktiren savcı mü’min olmaktan kesinlikle daha hayırlıdır. | Nureddin Yıldız
Ölüm kadar büyük bir gerçek olmadığı halde, hayatımızda onun kadar uzak tuttuğumuz bir gerçek var mı acaba? | Nureddin Yıldız
Unutmamak gerekir ki, ilim öğrenmek ve öğrendiğimizi bir başkasına öğretmek zorundayız. “İLİM ÖMÜR PROJESİDİR.” | Nureddin Yıldız
Sakalla müslümanlık ölçümü yapamayız. Paranın önünde, kadının önünde, gözlerin görmediği yerlerde ne durumdayız?İşte gerçek ölçü bu! | Nureddin Yıldız
Ölüme bir sene daha yakın olduğu için şenlik yapan insanın aklına şaşmak gerekir. Her yeni yıl, mezara yaklaşılmış yeni bir metre demektir. Bunun için kim şenlik yapabilir? | Nureddin Yıldız

Okudunuz mu?  Tesettür ile ilgili sözler

Kayıtsız Üye
Hocanın En sevdiğim sözlerden birtanesi:
?Asiyelik,yedi milyar içinde tek olmaya ve aday kalmaya demektir.


Kayıtsız Üye
❗SU GİBİDİR MÜ’MİN❗

İman bir tavırdır.
Aynı zamanda bir seviyedir.
Yön göstergesidir.
Kimlik bilgisidir.
Nurettin Yıldız


imam
nurettin yıldız güzel sözü (sabah namazı ile ilgili)

“Sabah namazı için yorgana tekme atamayanlar, siyonistlere taş atabilirler mi?”
Nureddin Yıldız


#UguR
”Allah, sadece rızası için arkadaşlık yapanlara arşının gölgesini vaat ediyor; demek ki düşündüğümüz kadar kolay değildir arkadaşlık…”
| Nureddin YILDIZ

Okudunuz mu?  Aceleci olmak-Acelecilik ile ilgili ayet, hadis ve sözler

”Arkadaşlığın kahrını çekmeden, Müslümanlığı iyi yaşamak; kışın soğuk suda abdest almadan, abdestsiz namaz kılmak gibidir.”
| Nureddin YILDIZ

”Hadis-i Şerifler, ‘bugünden sonra nasıl yaşayacağım’ diye dinlenir, ‘bakalım ne denmiş bu konuda’ diye değil.”
| Nureddin YILDIZ

“Gençleri harap eden beş şey:
Şüpheler
Şehvetler
Yanlış arkadaşlar
Boş vakitler
Hedefsiz çevreler”

| Nureddin Yıldız


Şem’a
Şeytanın tuzakları bir kereliktir hep;
– düğünde bir kere
– kredide bir kere
– sigarada bir kere vs.
Gersini çorap söküğü gibi getirir zaten

Nureddin yıldız sözü


mum
Allah’ın taksimine razı olmayınca, yüz sene borç ödemeye razı ama yüz dakika sabretmeye razı olmayan bir nesil ortaya çıkıyor.

Okudunuz mu?  Ahmaklık -Budalalık - Aptallık ile ilgili sözler

Nureddin Yıldız Hoca


imam
Kıymetli Alim Nureddin Yıldız Hoca güzel sözleri

Evinde huzuru olmayan bir kadın, ibadetten zevk alamaz. Aynı şekilde evinde huzur olmayan bir erkek, huzurlu bir namaz da kılamaz. Kıldığı namazda bile karısına ne cevap vereceğini, saçının neresinden asılacağını hesap eder. Onun orucunda da sıkıntı vardır. Duaların en makbul olduğu iftar saatinde bile karısı ile kavga eder.


mum
Dilini kontrol edemeyenler, dinlerini zor muhafaza ederler.

Nureddin Yıldız Hoca
Birbirimizin ayıpları ve eksikleri üzerinden savaş yaparsak bunun adına fitne denir.


nureddin yıldız sözleri, nureddin yildiz sozleri, nurettin yıldız sözleri

Bu kategoride yer alan Hz.Ömer (ra) dan güzel sözler (nasihatlar) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nureddin Yıldız Hocanın Güzel Sözleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.