Anasayfa
19 Aralık 2022, 14:01
missa08
Abone

Israrla dua etmek doğru mudur?

Israrla dua etmek doğru mudur?

Kayıtsız Üye
Ben bir konuda uzun süredir dua ediyorum olumlu bir şey olmadı ama Allah’tan ümidimi kesmedim ve dua etme isteği dahada artarak devam ediyor. Benim ısrarla olması için dua etmem doğru mu?


Israrla dua etmek

Hasan01
Öncelikle Selamun Aleykum benim duam biraz imkansıza yakın fakat onu çok ısrarla istiyorum bu caizmidir

Okudunuz mu?  Makyajlı ölmek günahmıdır, sonu nasıl olur?

Aslında duam birinin hamile olması fakat o 49 yaşında internette araştırdım doktorlar imkan vermiyor herkes imkansız diyor ama ben hala ırarla istiyorum kaç aydır ama hala birgelişme yok bunu yapmak caizmidir?


Yorum: Israrla dua etmek

arifselim
Aleykum selam. Allah katında imkansız diye bir şey yoktur. Elbette dua edebilirsin bu caizdir. Ancak dua ile birlikte tıbba başvurmak ve vesileler aramak bizim görevimiz olmalıdır.

Okudunuz mu?  Saç dibindeki kuruma ve deriden çıkan yağ gusle engel mi

Bir konuda ısrarla dua etmek caiz midir?

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm
Manevi yönden çok istediğim bir şey var ve bu konuda sürekli dua ediyorum. Her namazımda her ezanda ve her gece bu duam dilimden eksik olmuyor,etraf bana bu kadar çok isteme sınanırsın diyor ve benim de aklıma çok takılıyor ya Rabbim en çok istediğimle imtihan ederse diye korkuyorum fakat ne zaman dua etmeyi bıraksam istemekten vazgeçsem bir şekilde bu isteğim sebepsizce yine alevleniyor,aklımdan kalbimden atamıyorum. İsteğim tamamen manevi fakat bu kadar istemekten bir yandan korkuyorum ama nasipte yoksa Rabbim bu isteğimi içime bu kadar düşürür mü diye sorguluyorum.

Okudunuz mu?  Ebu Zer'in abisi olarak bilinen Uneys musluman miydi? Bu soruyu cok merak ediyorum.

arifselim
Aleykum selam. Evet, Allah kullarını bir şekilde mutlaka imtihan eder. Helal ve meşru olduktan sonra çok dua edip istemek caizdir. Ama duada olsa haddi aşmamak ve alemlerin rabbi olan Allah’tan istediğini unutmamak gerekir.


ısrarla dua etmek, duada ısrar etmek, ısrarla aynı duayı etmek

Bu kategoride yer alan Pazarlık yapmak sünnet mi değil mi? hakkında hadis var mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Israrla dua etmek doğru mudur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.