Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:56
missa04
Abone

Akşam ezanı neden hızlı okunur

Akşam ezanı neden hızlı okunur

Kayıtsız Üye
Akşam ezanı neden hızlı okunur ? Dinimizde akşam ezanının neden hızlı okunduğunu açıklar mısınız ?


Cevap: Akşam ezanı neden hızlı okunur

Galus
Bunda bazı hikmetler saklıdır. Fakat, Akşam Namazının farzının önce olması ve uzatılmadan kılınmasının bir hikmeti, akşam vaktinin kısa ve meşguliyetin yoğun olmasıdır. İnsanlar işlerinden eve gelmiş, yemek ve diğer telaşların olması nedeniyle, ihtiyat için farz öne alınmış olabilir.

Okudunuz mu?  Şansa küfür kadere mi küfür sayılır?

Ayrıca akşam güneşin batışı insana ölümü ve kıyameti hatırlatmakta ve ölümlü dünyada ibadetlerimizi yaparken tembellikten kurtulup bizi acele ile ibadete yönelmemizi sağlamaktadır.


Cevap: Akşam ezanı neden hızlı okunur

silver
Herkes gazel okuyor.kıyamet akşam ezanında kopacak diye. pekala dünyanın doğusunda sabah olurken batısında akşam olacak.pekala kıyamet her yerin akşamına göre ayrı ayrımı kopacak.bunların hiçbiri değil.güneşin görevini akşam vakti bitirdiğini işi ve ışık vermez hale gelerek karardığı,yani söndüğü bir anda dünyanın her yerinde akşam olacak,işte o zaman kıyamet kopacak.bu sebeble akşam ezanı hızlı okunur.mu kıtasıda akşam vaktin de sulara gömülüp yüz milyon kişi ,ayrıca yanardağ patlaması ile taşlasan insanlarda akşam vaktinden sonra helak olmuşlardır. bakıyorum bazı islam din adamları mantık yürütmedem yorum yapmışlar.hani islam dini mantık dini idi. Beyler Allah akıl vermiş düşünün diye.kuranda açıkça belirtecek miydi kıyamet şu saatte kopacak diye.geçmişte helak olan kavimlerin helak oluşları da hep akşam sonrasıdır.düşünsenize zifiri karanlıkta yolunuzu nasıl bulur kaçarsınız.beyler biraz kafa yorun.

Okudunuz mu?  İslamda aldatılmanın yeri ve günahı nedir?

akşam ezanı neden hızlı okunur, akşam ezanı neden kısa okunur, akşam ezanı neden hızlı okunur diyanet

Bu kategoride yer alan Dükkanıma çok müşteri gelmesi için ve bereketli olması hangi duaları okumalıyım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Akşam ezanı neden hızlı okunur Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.