Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:38
Sure Ayet
Yönetici

Değer vermek ile ilgili ayetler

Değer vermek ile ilgili ayetler

Kayıtsız Üye
Değer vermek ile ilgili ayetler var mı bana Değer vermek hakkında ayetlere örnekler paylaşabilir misiniz ?


Yorum: Değer vermek ile ilgili ayetler

arifselim
Kuranı kerim bitip tükenmeyen bir hazine gibidir ki insan onda en güzel bilgileri bulabilir ve onunla dosdoğru olana uymuş olur. Allah bu alem içinde en değerli varlık olarak insanı yaratmıştır. Değer denince bu manada bu anlamda bir çok ayeti kerime görebiliriz.

Okudunuz mu?  Yasin suresi hızlı okunuşu dinle

Değer vermek ile ilgili ayetler

"Andolsun ki, Biz insanoğullarını şerefli kıldık. Karada ve denizde taşıtlara yükledik. Temiz şeylerle onları rızıklandırdık. Yarattıklarımızın pek çoğundan üstün kıldık." (İsrâ: 17/70).

"Meleklere, ‘Adem’e secde edin’ demiştik. İblis müstesna hepsi secde ettiler. O ise kaçındı; büyüklük tasladı ve inkâr edenlerden oldu." (Bakara: 2/34; İsrâ: 17/61; Sâd: 38/71).

Okudunuz mu?  Cinlerle ilgili ayetler ve hadisler

"Andolsun ki Biz insanı ahsen-i takvimde (en güzel bir sûrette) yarattık." (Tîn: 95/4)

"Kendi nefislerinizde de (nice âyetler) vardır. Görmez misiniz?" (Zâriyât: 51/21)

"Geceyi, gündüzü, güneşi, ayı sizin emrinize âmâde kılmıştır. Yıldızlar da O’nun buyruğuna boyun eğmiştir. Bunlarda akleden kimseler için dersler vardır." (Nahl: 16/12)

Okudunuz mu?  Şirk ile ilgili ayetler

"Gökleri ve yeri yaratan, yukarıdan indirdiği su ile size rızık olarak ürünler yetiştiren, emri gereğince denizde yüzmek üzere gemileri, nehirleri, belli yörüngelerde yürüyen ay ve güneşi, gece ile gündüzü sizin buyruğunuza veren Allah’tır." (İbrahim: 14/32-33).

"Kendisinden isteyebileceğiniz her şeyi size vermiştir. Allah’ın nimetini sayacak olsanız bitiremezsiniz. Doğrusu insan pek zâlim ve çok nankördür." (İbrahim: 14/34)

Okudunuz mu?  Yasin Suresinin Fazileti Hakkında Hadisi Şerifler

insanlara değer vermek ile ilgili ayetler, insanin degeri ile ilgili ay, Değer ile ilgili ayetler hadiseler

Bu kategoride yer alan Fil suresinin inmesine neden olan önemli olay başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Değer vermek ile ilgili ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.