Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:34
hakkinda
Yönetici

Doğru bilgi insana neler kazandırır

Doğru bilgi insana neler kazandırır

Kayıtsız Üye
Doğru bilgi insana neler kazandırır ? Doğruluğun bir insana neler kazandırabileceği hakkında bilgiler paylaşabilir misiniz?


Cevap: doğru bilgi insana neler kazandırır

Desert Rose
İslam dini, temel olarak doğru bilginin peşindedir. Çünkü doğru olan her bilgi, Hakk’ı gösteren bir ışıktır.
Bu nedenle Kur’an, doğru bilgileri araştırıp öğrenmemizi ister.

Okudunuz mu?  Meni mezi vedi hakkında kısaca bilgi

Bu konuda bazı ayetler şöyledir:
Gökyüzünde kanat çırpan kuşları görmüyorlar mı? Onları Rahman’dan başkası orada tutmuyor ( Mülk, 19.)

Göklerin ve yerin yaratılışında geceyle gündüzün peşpeşe gelişinde düşünen kimseler için gerçekten işaretler vardır. (Al-i İmran 190)

İnsanlar merak ettikleri, çözmek zorunda kaldıkları şeyleri araştırmış, gerekiyorsa bunun için gruplar, üniteler kurmuş, üniversiteler inşa etmiştir. Bazı konuları bilim adamları yıllar, yüzyıllar boyu araştırmalar yaparak ancak aşabilmişlerdir. Çağımızda kullandığımız çoğu araç-gereç bilimsel bilgiyle üretilmiş ürünlerdir

Okudunuz mu?  Kul hakkı nedir kısa bilgi

Allah’ın güzel isimlerinden biri de Alîm’dir. Alîm, her şeyi bilen, sonsuz bilgiye sahip olan demektir. Allah, yarattığı her şeyi bilgiyle yaratır. Bu demektir ki, evrende bulunan şeyler bilgiyle var olmuş ve varlıklarını bilgiyle devam ettirmektedirler. Biz araştırmalarımızla evrendeki sırların bir bölümünü elde edebiliriz.
Tek başına bilimsel bilgi insanların ve dünyanın mutluluğu ve selameti için yeterli değildir. Çünkü bilgi ancak erdemli insanların elinde değer kazanır. İnsana erdem kazandıran şeyler ise ilâhi öğretilerdir. Bilim, erdemsiz, ihtiraslı, kendinden başka kimseyi düşünmeyen kötü amaçlı kimselerin elinde korkunç bir silaha dönüşür ve bundan hava, toprak, deniz, insanlar ve diğer canlılar… kısaca bütün tabiat zarar görür.
Dr. Ali Kuzudişli

Okudunuz mu?  Mefulun maah ile ilgili bilgi verirmisiniz?


doğru bilgi insana neler kazandırır, Doğru bilgi bize neler kazandırır, bilgiye sahip olmak insanliga neler kazandirir

Bu kategoride yer alan Dil (lisan) nedir hakkında bilgi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Doğru bilgi insana neler kazandırır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.