Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:01

Bitki Hücresi Ne Demek? Bitki Hücresi Hakkında Bilgi Nedir

Bitki Hücresi Ne Demek? Bitki Hücresi Hakkında Bilgi Nedir

DangeR
Bitki Hücresi Nedir: Bitki hücreleri diğer ökaryotik organizmaların hücrelerinden oldukça farklıdırlar. Büyük bir merkezî koful (tonoplast adlı bir zarla çevrilidir) hücrenin turgorunu (hücre zarının hücre duvarına yaptığı basıncı) düzenler ve sitozol ile bitkinin öz suyu arasında moleküllerin hareketini kontrol eder.
Selüloz, protein ve çoğu zaman ligninden oluşmuş bir hücre duvarı, protoplastlar tarafından hücre zarının dışına yerleştirilir. Buna karşın, mantar hücre duvarları kitinden, bakterilerinki ise peptidoglikandan meydana gelir. Plasmodesmata, hücre duvarındaki gözenekleri birbirine bağlayarak her bir bitki hücresinin ona bitişik hücrelerle haberleşmesini sağlar. Bu, mantarlarda görülen hif ağından farklıdır. Plastidler başlıca hücre içi organellerdir, çeşitli biyokimyasal tepkimeler bunların içinde gerçekleşir, ayrıca besin depolamak için kullanılırlar. Fotosentezin yapıldığı kloroplastlarda bulunan klorofil, bitkilerin yeşil renginden sorumludur. Kamçısı (flagellası) olmayan bitkilerde (örneğin iğne yapraklılar ve çiçekli bitkiler), hayvan hücrelerinde bulunan sentrioller de bulunmaz.

Okudunuz mu?  Hz. Hüseyin Şehit edildiğinde kaç yaşındaydı? Hangi gün ve yılda şehid edildi?

Cevap: Bitki Hücresi Ne Demek? Bitki Hücresi Hakkında Bilgi Nedir

AYSEVEN
bitki hücreleri çoğunlukla küresel,kübik,çokgen ve prizma biçimli ufacık odaları andırır bazılarıda içi boş odalara benzer hücrenin büyüklüğü genellikle bir milimetrenin onda biri ile yüzde biri arasında değişir,daha büyük olanlarıda vardır

Okudunuz mu?  Cemre Düşmesi Nedir

bitki hücresi ile ilgili yazı

Bu kategoride yer alan Cenaze yıkayan kişiye ne denir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bitki Hücresi Ne Demek? Bitki Hücresi Hakkında Bilgi Nedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.