Anasayfa
4 Eylül 2022, 0:43
sizden7-2
Abone

Tövbeden dönmek

Tövbeden dönmek

wert77
selamlar ben tövbeden döndüm ne yapmam gerekiyor

bunun için bir kefaret falan ödemem gerekiyor mu..gerekiyorsa ne yapmam gerekir


Cevap: tövbeden dönmek

Mantı
ilk tevbende geçerlidir kardeşim.Tövbeden dönen bir insan tekrar tövbe etmesi gereklidir.Tövbende günahı hemen terk etmek pişman olmak ve Allah’a karşı bu günahı tekrar işlememek için niyet edip azim göstermelisin.Allaha emanet ol kardeşim..

Okudunuz mu?  Namaz kılarken üşenmek

kefaret işlediğin günaha bağlı kime karşı günah işlediğin önemli Allahü tealaya karşı ise kefaret gerekmez direk tövbe edip geçersin .Eğer kula karşı günah işlediysen onunla helalleşmen gerekir .Allaha emanet ol..


Tövbeden dönmek

kobre80
iyi akşamlar arkadaşlar. Ben 7 büyük günahtan birini işledim ve tövbe ettim birdaha yapmayacağım dedim tövbe namazımı kıldım. Her şeyi şahit gösterdim yürüdüğüm yoldan okunan ezana kadar. fakat yine o günahı işledim. ve şimdi tekrar Allah’a sığındım sizce ne yapılmalı?

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde niyet ne zaman edilir

Cevap: Tövbeden dönmek

yasemin
Yine tevbeni et yine Sığın – yapcak başka alternatifinde yok zaten – ama bu sefer kararlı ve istikrarlı ol . Tevbe etmek seni Allahtan uzak tutan şeylerden yüz çevirip Allah’a dönmek demektir. Allah’a dön. Yaptığın her neyse uzaklaş , uzaklaş ki tevben kabul olsun. Bu güzel mübarek günleri değerlendir.

Okudunuz mu?  Akla Kötü Düşünceler Gelmesi

Allah yardımcın olsun , Rabbim hepimizi affeylesin


Kayıtsız Üye
Ben madde kullaniyorum hayatim mahvoldu harama harmla devamettim cokk dusup inanilmaz tiripler yasadim kiyametin kopmasi vs rüyamda peygamber efendimizi gördüm o gecenin sabahinba 2ay icmedim cokta bagamli degilim ama nezaman bosluga dussem iciyom şuan kendimden utaniyom ayni hatayi yapip duruyom ama tovbemin arkasinda duramiyom rabbimin her mukafatindan sonra kendimi kaybetmis buluyom bununda farkindayim

Okudunuz mu?  Aile içi ilişkiler

MERAK EHLİ
Allah yar ve yardımcımız olsun. Bu insanoğlunun en büyük zaafı işte. Şeytan elinden geleni ardına koymuyor işte. Ama tövbe etmek lazım. Allah çokça affeden ve bağışlayandır. Günah işlememek için biraz daha ibadetlerimizi artıra biliriz. Ve kendimize ağır gelmeyecek bir zikre başlaya biliriz. La İlahe İllAllah bunun için mükemmeldir. Çünkü zikir çektikçe insanın kalbi temizlenir. ve günah işleyecekken bu sizi alıkor inşAllah.

Okudunuz mu?  İftitah tekbiri

#UguR
Sayın madde kullanan kardeş. Sen namaz kılmaya başla sürekli dua et camide namaz kılmaya başla camide kur’an kursu varsa oraya git. Vaktini başka işlerle meşgul et. Yaptığın hata için tövbe et ve bir daha yapmamak için Allah’a dua et.

Okudunuz mu?  Eşcinselliğin yaratılma hikmeti nedir? Neden eşcinsellik var?

tovbeden donmek, tövbeden dönmek, tövbeden dönen

Bu kategoride yer alan Allah Gücenir Mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tövbeden dönmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.