Anasayfa
18 Ekim 2023, 14:14
missa04
Abone

Kuran olmasa ne olurdu ?

Kuran olmasa ne olurdu ?

Kayıtsız Üye
şiir yazmayın ya ben yazı istiyorummmm


Cevap: kuran olmasa ne olurdu ?

enemüslim
< kuran olmasa ne olurdu ? >
Kuran olmasaydı, gelmiş geçmiş bütün nebi ve Resullerin getirdiği, ama insanlar tarafından tahrif edilerek, bozularak devreden çıkarılan Allah’ın gerçek ve tek dini olan İslam’ı sağlam biçimde bulamazdık. Kuran, İnsan eliyle bozulmuş eski tevhid ehli nebilerin, birbirini teyid ve tastik ederek oluşturduğu dinin doğrusunu bizlere sunar….

Okudunuz mu?  Huriler cinsel partnerler midir ?

ve asıl olan bu tür soruların vesvese doğrultusunda beyni yormasıdır….bizler mükellef olduğumuz konularda okuyup onlar üzerinde çalışmamız bizler açısında daha hayırlı olucağına inanıyorum..kuran-ı kerimin özellikleride yazıyorum…selametle kalın

Kur’an-ı Kerim’in Özellikleri

En son ve en büyük peygamber Hz. Muhammed (s.a.s.)’e Allah tarafından gönderilen Kur’an-ı Kerim müslümanlığın kutsal kitabıdır.

Okudunuz mu?  Zina eden bir kadın da ancak zina eden veya Allaha eş koşan bir erkekle evlenebilir

Kur’an-ı Kerim’i diğer ilâhi kitaplardan ayıran ve üstün kılan birçok özellikler vardır.

Bu özelliklerin başlıcaları şunlardır:

a) Kur’an-ı Kerim Peygamberimize indiği gibi hiç bir değişikliğe uğramadan bize kadar gelmiştir. Kıyamete kadar da bozulmadan devam edecektir.

Öteki kutsal kitaplardan bazıları tamamen kaybolmuş, bazıları da birçok değişikliklere uğrayarak bozulmuş ve hiçbiri Allah’tan gönderildiği gibi muhafaza edilememiştir.

Okudunuz mu?  Üç Aylar Tesbihi Nasıl Çekilir Üç Aylar Duaları Nasıl Yapılır

Kur’an-ı Kerim’i koruyacağını Yüce Allah, şu ayetle teminat altına almıştır:

"Kur’an-ı sana Biz indirdik, onun koruyucusu da Biziz".

Gerçekten de Allah, kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i günümüze kadar korudu, kıyamete kadar da koruyacaktır.

b) Kur’an-ı Kerim toplu olarak değil, zaman ve olaylara göre ayetler ve sûreler halinde parça parça inmiştir. Bu durum, onun kolayca ezberlenmesini ve anlaşılmasını sağlamıştır.

Okudunuz mu?  Emri bil maruf nehyi anil münker nedir

c) Kur’an-ı Kerim son ilahî kitaptır. Ondan sonra başka kitap gelmeyecektir. Kur’an’ın hükümleri kıyamete kadar geçerli olacak, değişmiyecektir. Önceki kitaplar ise belirli bir zaman için gönderilmişti.

d) Kur’an-ı Kerim, bütün insanlığa gönderilen bir kitaptır. Her asrın ihtiyaçlarını karşılayacak hakikat ve hikmetlerle doludur.

Okudunuz mu?  Kasamül Emlakül Fele'kiyenin Duasının Türkçe Okunuşu Nedir?

Cevap: kuran olmasa ne olurdu ?

Artist Çocuk
Diğer peygamberlere inen kitaplar nasıl tahrip olup doğru yoldan sapmış iseler Kuran da tahrip olsaydı halimizi düşünemiyorum Allah korusun.


kuran ı kerim olmasaydı ne olurdu, kuranı kerim olmasaydı ne olurdu, kuran olmasaydı ruhu çözebilirmiydik

Bu kategoride yer alan Hz İbrahimin Kıssası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuran olmasa ne olurdu ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.