Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:11

Oğlum sürekli sol eli ile yemek yiyor, uyarmamıza rağmen devam ediyor. Sol el ile yemek yemek günah mı?

Oğlum sürekli sol eli ile yemek yiyor, uyarmamıza rağmen devam ediyor. Sol el ile yemek yemek günah mı?

DangeR
Soru :
Oglum sürekli sol eli ile yemek yiyor, uyarmamıza rağmen devam ediyor. Sol el ile yemek yemek günah mı?
Cevap :
Sağ el ile yemek ve içmek müstehaptır, yemeğin âdâbındandır. Peygamber (sav.) Efendimiz Ömer b. Ebû Mesleme’ye şöyle demiştir : "Allah’ın adını an, sağ elinle ve önünden ye!" Bir başka hadis-i şerifte de :"Biriniz yemek yiyecek olursa sağ eliyle yesin, içecek olursa sağ eliyle içsin. Çünkü şeytan sol eli ile yer ve sol eli ile içer" buyurmuştur. Elbetteki çocukları sağ elle yemeleri konusunda eğitmek gerekir. Şayet buna rağmen sağ elle beceremez de sol elle yemeye alışır ve yerse bunda da bir günah olmaz.

Okudunuz mu?  Kuran-ı Kerim ile ilgili Sorular ve cevapları

Cevap: Oğlum sürekli sol eli ile yemek yiyor, uyarmamıza rağmen devam ediyor. Sol el ile yemek yemek günah mı?

AKBİLE
sağ elle yemek yemek en doğrusudur sol el ile yemek yanlıştır çocukta böyle bir şey fark edilince peşi bırakılmamalı ve öğretilmeye çalışılmalıdır

Okudunuz mu?  Çocuğu sütten kesmek için okunacak dua

Yorum: Oğlum sürekli sol eli ile yemek yiyor, uyarmamıza rağmen devam ediyor. Sol el ile yemek yemek günah mı?

yusufcekici
Es Selemu Aleykum.

Sağ El İle Yemek Mecburidir. Gerekirse Biraz Kızarak Söylenmeli Çocuğa Ki O Günahı Geliştirip Vazgeçilmez Yapmamalıdır. Lütfen Günah Olan Şeylere Günah Olmaz Demeyelim Sevgili Arkadaşlar. Çünkü Bu Fiil ALLAH ve Rasulünün Karşıtı Bir Şey Yapmaktır Tehlikelidir. Rasulullah Bir Şeyi Yasaklamış İse O Günahtır Tartışılmaz.
Velhamdulillehi Rabbil Alemin.

Bu kategoride yer alan Sala okunması bid'at mıdır ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oğlum sürekli sol eli ile yemek yiyor, uyarmamıza rağmen devam ediyor. Sol el ile yemek yemek günah mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.