Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:41
Sure Ayet
Yönetici

İnsanları iyi ve güzel davranışlara yönelten ayetler

İnsanları iyi ve güzel davranışlara yönelten ayetler

Kayıtsız Üye
İnsanları iyi ve güzel davranışlara yönelten ayetler hakkında örnekler paylaşabilir misiniz ?


Cevap: insanları iyi ve güzel davranışlara yönelten ayetler

@hmet
insanları iyi ve güzel davranışlara yönlendiren ayetler
Doğru bilgi ve doğru inanışın doğal sonucu, doğru davranıştır. Kur’an-ı Kerim, insanların doğru inanmalarını sağlayarak, doğru davranmaya yöneltir. Kur’an ayetleri, iyi davranışlı kimselere rahmet ve rehber olan, hikmetli ayetlerdir. (Lokman suresi, 2-3. ayetler)

Okudunuz mu?  Kötü zanda bulunmak ile ilgili ayetler

Doğru davranış (salih amel) kulu, Allah katında manevi derecelere ve mutluluklara yükseltir. İnanıp da salih ameller işleyenler için devamlı bir mükâfat vardır. (Tin suresi, 6. ayet) ve Şüphesiz iman edip, salih ameller işleyenler var ya; işte onlar yaratılmışların en hayırlısıdırlar. (Beyyine suresi, 7. ayet )

Okudunuz mu?  Nas ve Felak Sureleri

Allah insanları yaratmış, aralarından elçiler göndererek doğru bilgi, doğru inanış ve doğru davranışı göstermiş ve bizi bir imtihana tabi tutmuştur. O, hanginizin daha güzel davranış (amel) yapacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratandır. O, mutlak güç sahibidir, çok bağışlayandır. (Mülk suresi, 2. ayet)

Okudunuz mu?  Bakara Suresi Kuranda Kaçıncı Sayfada?

Güzel İş ve Güzel Davranış: Salih Amel ayet mealleri

Kuranda iyilik

Güzel Kurani kerimimizde geçen iyilik ile ilgili ayetler. Kuranda geçen iyilik ile ilgili ayetleri

Kuranda iyilik ile alakali ayetler

2:44 – İnsanlara iyiliği emreder de kendinizi unutur musunuz? Halbuki kitab (Tevrat)ı okuyorsunuz. Hâlâ aklınızı başınıza almayacak mısınız?

Okudunuz mu?  Öfke ile ilgili ayetler

2:58 – Hani bir zamanlar "Şu şehre girin de onun nimetlerinden dilediğiniz şekilde bol bol yiyin ve kapıdan secde ederek girin ve "hıtta" (bizi bağışla!) deyin ki, size, hatalarınızı mağfiret ediverelim, iyilik yapanlara nimetlerimizi daha da arttıracağız" dedik.

2:83 – Hani bir vakitler İsrailoğulları’ndan şöylece mîsak (kesin bir söz) almıştık: Allah’dan başkasına tapmayacaksınız, ana-babaya iyilik, yakınlığı olanlara, öksüzlere, çaresizlere de iyilik yapacaksınız, insanlara güzellikle söz söyleyecek, namazı kılacak, zekatı vereceksiniz. Sonra çok azınız müstesna olmak üzere sözünüzden döndünüz, hâlâ da dönüyorsunuz.

Okudunuz mu?  İhlas suresi hatmi nedir?

2:112 – Hayır, hayır! Kim özü iyilik dolu olarak yüzünü Allah’a tertemiz döndürür ve teslim ederse, işte onun Rabbi katında ecri vardır. Onlara hiçbir korku yoktur ve onlar mahzun da olacak değiller.


insanları iyi ve güzel davranışlara yönelten ayetler, kuranı kerim mealinde Allahın insanlara iyi ve güzel davranışları ögütledi ayetleri bularak ve ilgili resimleri destekleyerek bir pano çalışması hazırlayınız, kuran insanı iyi davranışlardan ;

Bu kategoride yer alan Abdest İle İlgili Ayetler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İnsanları iyi ve güzel davranışlara yönelten ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.