Anasayfa
10 Ağustos 2023, 5:15
sizden91
Abone

Cünüp değilken gusül almak

Cünüp değilken gusül almak

sr81250
Selamun aleykum,

cünüp olmadığım halde alıyorum hep gusül abdestlerimi,alınca ve aldıktan sonra çok rahat oluyorum ama birden aklıma geliyor olmadı diye 🙁
duşun altında gusül abdestimi alıyorum ve başlarken 3 kere kollarımı yıkadım hızlıca,
şimdide çok rahatsız oldum ya kollarımın heryerine su değmemişse diye 🙁
namaz kıldığım için napsam bilemedim tekrar tekrar gusül abdesti alışımda her defasında bir şey çıkıyor ve su israfı oluyor tekrar almak istemiyorum oyüzden ama içim rahat etmiyor nolur içimi rahatlatın

Okudunuz mu?  Abdestsiz ve başı açık nikah kıyılır mı

şimdiden Allah razı olsun


Cevap: Cünüp değilken gusül almak

konya442
Kardesim , gusülden sonra bir yerini yikamayi unutursan (sadece unuttugun o yeri yikarsin) tekrar gusül almana gerekmez


Cevap: Cünüp değilken gusül almak

sr81250
Kardeş cevabın için teşekkürler fakat dediğim gibi unuttuğum biryer yok,kollarımı 3 kere ısladığımı biliyorum ama hızlı yaptım heryere su değdimi değmedimi gusül aldıktan bir yarım saat sonra vesvese olmaya başladı,vesvese günah olduğu için ve tekrar alıp suyu israf etmek istemediğim için napacağımı bilemedim,her gusül abdesti alışımda bir sorunla karşılaşıyorum,hocalarımdan cevap bekliyorum (cünüp değilken aldım abdestimi üst üste)

Okudunuz mu?  Durmadan Islaklık Hissi var

Cevap: Cünüp değilken gusül almak

konya442
kardesim cunup degildin gusül almisin ve alabilirsinde , simdi dert ettin nedir ki ?


sr81250
kardes sorunda bu hep böyle oluyor biryerde mutlaka farklı bir vesvese geliyor,bu seferde böyle olduğu için yazmış bulundum,genel olarak ne yapmam lazım bunu soruyorum 🙁 bu sefer bişey olmadı çok şükür diyorum bir kaç dakika sonra vesvese geliyor 🙁 ya ıslanmadıysa kollarım diye şüphe ediyorum

Okudunuz mu?  Kaçak Wifi Kullanmak Kul Hakkımıdır ?

Ufkuaçık
Şeytan, her türlü güzel amelleri yok etmek ve onu yaptırmamak için elinden gelen gayreti göstermektedir.Gusül alırken nerelerinizi yıkadığınızı iyi düşünüp kendi kendinize telkin ederseniz sonradan gelecek vesveselere karşı tedbir almış olursunuz.Ancak, her ne kadar telkin etmiş olsanızda şeytan hiçbir zaman emelinden vazgeçmeyip, sizi vesveseleriyle yine rahatsız edecektir.YAPACAĞINIZ TEK ŞEY, O VESVESELERİ HİÇ DİNLEMEMEKTİR.ŞEYTANIN AMACI, VESVESELERLE O İBADETİ VEYA TEMİZLİĞİ YAPMASINDA UZAKLAŞTIRIP VE BIKTIRIP TERKETTİRMEKTİR.EĞER VESVESELERE BOYUN EĞERSENİZ BU DA ŞEYTANIN ZAFERİ OLDUĞUNU UNUTMAYINIZ.ŞEYTANI SEVİNDİRMEK ALLAH’IN GAZABINI CELBEDER.ALLAH KULLARININ İÇİNDEN GEÇEN BÜTÜK ESRARI BİLMEKTEDİR.VESVESELERDEN KORUNMA DUALARINA DEVAM EDİNİZ.

Okudunuz mu?  İslam dininde yasaklananlar

sr81250
Allah razı olsun teşekkür ederim cevabın için


Kayıtsız Üye
Öncelikle selamün aleyküm ben 31 yaşındayım adım Aytaç vesvese hastalığına yakalandim bu eziyet verici iç konuşmadan yıllardır savaşıyorum çok zor durumdayım içinden hep bı sesler duyuyorum örneğin gusül abdest alırken aklıma yanlış bir şey geliyor tekrar alıyorum mesajla arkadaşım bı küfürlü bir şey söylediğinde sanki bana sovmüş gibi hissediyorum bilmiyorum çok saçma geliyor ama kurtulamıyor um psikiyatri ye gittim ilaç aldım ama bifayda etti bı fayda etmedi düzenli kullanmadım arkadaşlar ne olursa olsun o sese kulak vermeyin vesvese bir balon gibidir önem verdiklerini şişer önem vermezseniz balon gibi Soner bu arada 2 yıldır namazımı kılan biriyim imanı tam ilana bu vesvese gelir Allah yardımcınız olsun Allah’a emanet olun.

Okudunuz mu?  Gusül almadan önce ne kadar süre beklememiz gerekir

Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm dostlar.
Evli bir adam akşam hanımıyla cinsel ilişki yaşamadan uyursa yani meni akmasa o adam sabah namazından önce gusül abdesti almalımıdır?

Saygılar


ixa
Bunlardan kurtulman için,bu sesleri inkar edip,sana ait olmadıklarını kabul etmelisin,ve umursamamalısın..İç seslerimizden sorumlu değiliz ve hesaba çekilmeyeceğiz,dilimizle söylemediğimiz sürece..Böyle düşün hesabının olmadığını,sana ait olmadıklarını düşün..Ve mümkün olduğunca gözlerini yere eğ,başın önünde yürü ve kimselere bakmamaya çalış..Bu vesveseleri azaltır..Dikkate aldığın,önemsediğin için kurtulamıyorsun.

Okudunuz mu?  Herhangi bir yerde namaz kılınmayan zamanlarda seccade nin açık durmasında herhangi bir sakınca var mıdır?

gusl zaten ilişki olduğu ya da meni geldiği için var,bunlar yoksa gusle gerek yok 😀


Kayıtsız Üye
Kardeşim bu bahsettiğin olay her gusül sonrası oluyorsa bu vesvesedir. Ama ayda yılda bir aklına takılıyorsa bu dikkate alınması gereken bir durumdur. Çözümü ne derseniz çok basit. Gusül alırken ağzınıza su aldınız diyelim ağzınıza su alırken hayali olarak ağzınıza su alın yani o anı hayal edin burnunuza su alın ve onu hayalinizde yaşayın canlandırın tüm guslünüzü o şekilde tamamlarsanız sonradan aklınıza vesvese geldiği zaman o hayal gözünüzün önüne gelir ve siz guslü tastamam aldığınıza emin olursunuz. Biri hocaya sorar Hocam dün gusül aldım şöyle aldım böyle aldım sence olmuşmu, hayır olmamış git tekrar al. Adam gider tekrar alır gelir hocam şöyle aldım der olmuşmu der hayır olmamış bu bir kaç kez gusül alma ile tekrarlanır. En sonunda hoca der ki evladım sabaha kadar da alsan olmaz.
Neden der soran kişi , şüphe var der şüphe sen içinden şüpheyi atmazsan sabaha kadar da aldan olmaz. Onun için şüpheye meydan vermeyecek şekilde idrakli ve duştan çıkarken tam aldım guslü diyebilmelisin.

Okudunuz mu?  Anneyle kavga etme ve pişman olma

imam
< hanımıyla cinsel ilişki yaşamadan uyursa yani meni akmasa >
Gusül gerektiren iki şey vardır: 1. Cinsel ilişki, 2. Meni çıkması

cinsellik yok meni yok neden gusül gereksin


cünüp değilken gusül abdesti almak, cünüp olmadan gusül alınır mı, cenabet olmadan gusül abdesti alınır mı

Bu kategoride yer alan Kul hakkı olan da veli olabilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cünüp değilken gusül almak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.