Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:02
sizden01
Abone

Mezi ve idrar bulasan kıyafet ile namaz kılmak

Mezi ve idrar bulasan kıyafet ile namaz kılmak

HakDinİslam
Esselamualeykum kardeslerim. 16 yasindayim ve bir takintim var. Bazi zamanlar mezi geliyor. Bazende tuvaletten sonra her ne kadar bitmesini beklesemde idrarim geliyor. Ve iç çamaşırıma bulasiyor. Bildigim kadari ile az bir miktarda idrar geldiği zaman o iç çamaşırı ile namaz kilinabiliyor. Kafami karistiran sey bu. Mezi ve idrardan sonra o iç çamaşırıni yikamam gereklimidir. Hanefi mezhebine mensubum. Bilgisi olan kardeslerimin güzel bir yazi ile cevap vermelerini rica ediyorum. Islam ile kalin..

Okudunuz mu?  Devlet Liderlerinin Yaptıklarını Söylemek Gıybet Mi ?

Cevap: Mezi ve Idrar bulasan kiyafet ile namaz konusunda. LUTFEN BAKINIZ.

Ercan
Meni ve mezi necistir. Bu pisliğin, kuru veya yaş bir madde olup olmamasına göre, namazın sıhhatine mâni olan miktar değişir. Şöyle ki: Galiz necaset tabir edilen ağır pislik, kuru bir madde ise, bir dirhem, yani, üç gramdan az olmalıdır. Üç gramdan fazlası, namazın sıhhatine mâni olur.

Okudunuz mu?  Anneye sadaka verilir mi?

Eğer yaş bir madde ise, el ayası dediğimiz avuç içinden daha geniş bir alana yayılmamış olması şarttır. El ayasından fazla bir kısmı ıslatmış olan pislik, namaza mânidir. Namaz kılabilmek için bu miktardaki pisliklerden temizlenmek farzdır.

Bu miktarlardan aşağı olan pislikler, namazın sıhhatine engel teşkil etmez. Ancak yine de bu miktar pisliğin -eğer mümkünseyok edilmesi sünnettir.

Okudunuz mu?  Mezhep değiştirip hacca gitmek

İnsanların kurumuş olan menileri ise ovalamakla temizlenebilir.

Dokunmuş olduğu elbise astarlı olsa da, yine ovalamak yeterlidir. Fakat yaş halde olan meniyi mutlaka su ile yıkamak gerekir. Bununla beraber elbiseye dokunup kurumuş olan bir meni, ovalanmakla temizlendikten sonra, o elbise ile namaz kılınabilirse de, o yer sonra ıslanmış olsa, sahih kabul edilen görüşe göre pislik hali geri döner; onu tekrar kurutup ovalamak veya yıkamak gerekir.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken zorlanıyorum

Mezi ve vedi de meni gibidir.


Cevap: Mezi ve Idrar bulasan kiyafet ile namaz konusunda. LUTFEN BAKINIZ.

HakDinİslam
Allah razı olsun hocam çok teşekkür ederim. Idrar dada bu durum aynimidir peki


Cevap: Mezi ve Idrar bulasan kiyafet ile namaz konusunda. LUTFEN BAKINIZ.

Ercan
İdrarda da durum aynıdır. Avuş için kadardan fazlası yayılmışsa namaza manidir.
Rabbim cümlemizden razı olsun. Selametle.

Okudunuz mu?  Sabah Namazına Kalkamıyorum Uyuyamıyorum

husnu89
Peki bir miktar idrar bulaştı diyelim el ayası geçmiyecek kadar,o iç çamaşırı ile ertesi günkü namazlar içinde de giyebilir mi ?Yoksa değiştirmemiz mi lazım arkadaşlar…


Ercan
Değiştirmek yada temizlemek sünnettir. Ayrıca sorularınızı sizden gelen sorular kısmına sorunuz. Aksi takdirde cevap alamayabilirsiniz.

Okudunuz mu?  Kuran-ı kerim'de Hz. meryem'in hristiyanlar tarafından ilah olarak kabul edildiğini söyler mi ?

peugeot_bor
Erkek arkadaşlar küçük abdesten sonra bir şey daha önere bilirim. Cinsel organınızı 3-4 kere pir peçeteye sıktırın ve sonra silin kesin çözüm. Pamukta koya bilirsiniz. buda bir çözüm yöntemi.


drar bulaan kiyafeti su ile silmek

Bu kategoride yer alan Mide ve bağırsak gazlarının çözümünü bilen varsa ne olur yardım etsin başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mezi ve idrar bulasan kıyafet ile namaz kılmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.