Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:21
missa03
Abone

Zina eden erkek, zina ettiği kızla evlenebilir mi?

Zina eden erkek, zina ettiği kızla evlenebilir mi?

Kayıtsız Üye
Zina eden erkek, zina ettigi kizla evlenebilir mi konu hakkında dini hüküm nedir açıklar mısınız ?


Yorum: Zina eden erkek, zina ettiği kızla evlenebilir mi?

Mucahid
Zina edenler tevbe edip zina ettikleri kişi ile evlenebilirler caizdir dini bir sakınca yoktur.

Okudunuz mu?  Üstümde büyü mü var?

Yorum: Zina eden erkek, zina ettiği kızla evlenebilir mi?

Asya
Ben zina etdim.ailem ola ola aileli biriyle fakat tovbe etdim ve zina etdiyim kiwiyede tovbe etdirdim..wimdi o benle evlenmek istiyor bu mumkunmu?biz bir birmize halal olurukmu?


Yorum: Zina eden erkek, zina ettiği kızla evlenebilir mi?

arifselim
Sen onun nesi o senin neyin oluyor bunu bilmeden sana nasıl cevap verelim? Tövbe istiğfar et ve o kişiden uzak dur. Eğer sadece ve sadece evlenme imkanı varsa evlen yoksa kesinlikle onunla ilişkiyi sürdürmemelisin bu haram üstüne haram olur.

Okudunuz mu?  Cenabet kaç gün gezilir?

Kayıtsız Üye
Ben sevgilimle tam anlamıyla zina yapmadım ama o benim göğüslerimi gördü ben de onun bazı taraflarını. Bazı şeyler yaşandı ama sadece o kadarıyla kaldı. Daha fazlası olmadı yani. Zina etmiş oldum mu? Bir de bu çocukla evlenebilir miyim? Her seferinde tövbe ettim ama yine aynı şeyleri yaptım ne yapmalıyım?

Okudunuz mu?  Rabbenağfirli duası nerede okunur

arifselim
İlk önce bir daha asla yapmamak üzere tövbe et ve sözünde dur. O kişiden uzaklaş ve Allah’tan kork. Buda bir çeşit zina gibidir. Elbette cinsel ilişkinin gerçekleştiği zina en büyük zinadır. Ama dokunmak, bakmak ve konuşmak ile de çeşitli zina çeşitleri olur. İmkanın varsa hemen evlen ama yoksa kesinlikle uzak durmak zorundasın.

Okudunuz mu?  İbadetlerimde tembelim nedenleri nedir ve bu durumdan nasıl kurtulurum?

zina eden erkek zina ettigi kizla evlenebilir mi, zina edenlerin birbiriyle evlenmesi, zina eden kadın ve erkek evlenebilir mi

Bu kategoride yer alan Tırnak kesmenin mekruh günleri varmı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zina eden erkek, zina ettiği kızla evlenebilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.