Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:02
sizden01
Abone

Arkadaşlarla şakasına konuşurken söylediğim söz ?

Arkadaşlarla şakasına konuşurken söylediğim söz ?

kral2a_1988
Selamınaleyküm

Biz arkadaşlarla şakasına konuşurken arkadaş ben bu mekanlardan haraç topluyorum hepsinden 50 kağıt alıyorum dedi bende birden ona "helal olsun lan sana " dedim şimdi internetten okuduğuma göre kafam karıştı :

1.Helal olsun demek
Sual: Hileli iş yapana, (Helal olsun adama) demek küfür olur mu?
CEVAP
Hayır; çünkü hile değil, gizleme işi için söyleniyor.
diyor

2.
Ne niyetle olursa olsun, kesin haram olan bir şeye, helal olsun demek küfür olur, niyete bakılmaz; ancak Türkçede helal olsun sözü, sadece tasvip anlamında kullanılmıyor, yazıklar olsun anlamında da kullanılıyor. Bu anlamda kullanılınca küfür olmaz.

Okudunuz mu?  Son nefeste yapılan tevbe makbul müdür?

diyor benim kafam karıştı aydınlatırmısınız ağız alışkanlığından birden öyle dedim düşünmeden ?


Cevap: Arkadaşlarla şakasına konuşurken söylediğim söz ?

kral2a_1988
şimdide bir sitede ;
Halk arasında, çok iyi oldu, aferin, anlamında olan helal kelimesiyle, Allah’ın helal kılması farklı şeylerdir. Bu nedenle böyle bir sözü söyleyen kafir olmaz. Ancak konuştuklarımıza dikkat etmek, her zaman iyidir.
diyor


Cevap: Arkadaşlarla şakasına konuşurken söylediğim söz ?

Cem8
Kardeşim Allah’ın haram kıldığı bir şey için kişi kendince "hayır bu helaldir" derse yada helal kıldığı bir şeye "hayır bu haramdır" dersen bu küfürdür.

Okudunuz mu?  Dini dükkan açmak

Örneğin ; Faiz helaldir , zina helaldir dersen Allah korusun bu küfürdür.

Ben ; Şahsi fikrim senin sözünde bir sakınca yok gibi ama yinede içim rahat etsin dersen tevbe etmen yeterli.Allah günahları bağışlayandır.

Bu kategoride yer alan İnançsız arkadaşımı terk ettim kalbi kırıldı günaha mı girmiş oldum? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Arkadaşlarla şakasına konuşurken söylediğim söz ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.