Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:40
sizden1
Abone

Dini nikah ve normal nikahtan sonra baş başa kalınır mı

Dini nikah ve normal nikahtan sonra baş başa kalınır mı

Beyaz_Gül_
selamun aleyküm,

Benim sorum dügünden bir kaç ay önce dini nikah ve normal nikah yapiliyor daha sonra o kisiler bas basa kalabiliyorlarmi? dinimizce caizmi bu ?

Allah c.c. emanetsiniz
selam ve dua ile

Okudunuz mu?  Gelin Görümce Sorunları

Cevap: yardımcı olurmusunuz lütfen kardeslerim

Ercan
Düğünden önce kıyılan nikah sahihtir. Birbirinizin helali sayılırsınız. Selametle.


Cevap: yardımcı olurmusunuz lütfen kardeslerim

Desert Rose
SORU: Hocam ben 4 aydır nişanlıyım. Nasip olursa yazın evleneceğim. Şimdiden nişanlımla nikah kıymam ne kadar doğru ve ne kadar yanlış olur? Bunun analizini yaparsanız bizi bilgilendirirseniz sevinirim. İkimiz de nikah olsun istiyoruz. Dinen sakıncalı mıdır?

Okudunuz mu?  Zalim kardeşim (Yaramaz bir kız kardeşim var hayattan bezdirdi)

CEVAP: Nikâh için herhangi bir vakit sınırlaması yoktur. Ancak, düğüne kadar geçici bir rahatlama sağlaması için gerçekleştiren nikâhta sıkıntı vardır. Nikâh ya vardır ya da yoktur. Yüzeysel veya muvakkat nikâh olmaz. Eğer bu kıyacağınız nikâh sonrasında eşinizle gerdeğe girme hakkınızın sizde olacağını ve düğünden önce nikâhı tekrarlamak gereği olmayacağını düşünüyorsanız nikâh kıyın. Yoksa yaptığınız iş yanlıştır. Ayrıca nişanlınıza da bunu böyle izah edin; on yıllık yirmi yıllık evli bir hanım durumuna düşecektir. Siz boşamadıkça hanımınız olarak kalacaktır.

Okudunuz mu?  Makat Tahareti ile ilgili

Nureddin Yıldız


Yorum: Dini nikah kiyildiktan sonra namaz kılınır mı kılınmaz mı

Kayıtsız Üye
Hocam size bir sorum olacaktı ben eski esimdem ayrıldım eşim boşanmak istemiyor bende yeni eşimle dini nikah kiyacagiz caiz midir ve eşim nikah kiyildiktan sonra namaz kılmak istemiyor beni bilgilendirirseniz sevinirim

Okudunuz mu?  Ailem tarafından zorla yemin ettirildim

ACİLSERVİS
Soru bu şekilde sorulmaz. Eşin senin kocan mı yoksa karın mı ? Bunu yazmalısın ikisi aynı şey değil.


Kayıtsız Üye
Hocam düğünümüze 2 ay var biz resmi nikahı kıydık eşimle gerdeğe girmek için düğünü beklememiz gerekir mi?


mum
Düğün olmadan ve dini nikah kıymadan gerdeğe girmeyin, çoğu kişi erken gerdeğe girmenin zararını görüyor ve birbirlerinden soğuyorlar.
20 yıl sabrettiniz, 2 ay daha sabredin 🙂

Okudunuz mu?  İmam nikahı nasıl düşer

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm hocam bir sorum olacak ben 23 yaşındayım 2 senelik bir ilişkim var sevdiğim adam evli anlaşmalı boşanacaklarmıs dün sevdiğimin babası aradı konuştuk bu ayın 14 bize dini nikah kıydıracağını söyledi ama benim aklım karışık ailem istemiyor boşansın öyle gelsin diyor ama sevdiğim kişide illa pazar günü imam nikahı kıyılacak diyor kıyılmazsa ayrılırız diyor bende ayrılmayı istemiyorum ama ailemden gizli nikah kıysak kabul olur mu yada o hala evli bana nikah kabul olur mu

Okudunuz mu?  Sizce bu gerçekten büyü olabilir mi?

ACİLSERVİS
Gizli nikah ve velisiz nikah olmaz geçersizdir.

Bu kategoride yer alan Sınava girdim cenabet olarak duş alacak zamanım yoktu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dini nikah ve normal nikahtan sonra baş başa kalınır mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.