Anasayfa
2 Nisan 2023, 19:50
missa05
Abone

3 kere boş ol dedim. Ne yapmam lazım ?

3 kere boş ol dedim. Ne yapmam lazım ?

Kayıtsız Üye
3 kere boş ol dedikten sonra ne yapılmalı 3 kere boş ol dedim. Ne yapmam lazım ?


Cevap: 3 kere boş ol dedim. Ne yapmam lazım ?

Deşert Rose
İslam dininde, kocanın, eşini üç kez boşama hakkı bulunmaktadır.
Koca, her boşamada bu haklardan birini kaybeder. Üçüncü boşamadan
sonra ise evlilik kesin olarak sona erer. Buna göre, bir kişi hanımına aynı
anda 3 kere boş ol derse, onu bir riç’i talakla boşamış olur. Riç’i talakla
boşanan eşler iddet süresi içinde pişmanlıklarını izhar ederek yeni bir nikâha
gerek olmadan, iddet süresi bittikten sonra ise yeni bir nikâhla ve kalan iki
talak yetkisi ile evliliklerini devam ettirirler.
Sakarya il mftlg.


Cevap: 3 kere boş ol dedim. Ne yapmam lazım ?

islamyolu
kardeşim bunun cevabı ağır gelebilir sana. Deşert rose kardeşim güzel cevap vermiş. boşanmış sayılıyorsun dinen. geri birleşmek için şartlar vardır. hanifi mezhebine göre geri birleşme çok ağır gelir. yazmak istemiyorum. Safi mezhebine göre bir çıkar yol olması lazım. onu bir araştırayım


Cevap: 3 kere boş ol dedim. Ne yapmam lazım ?

Deşert Rose
< inen. geri birleşmek için şartlar vardır. hanifi mezhebine göre geri birleşme çok ağır gelir. yazmak istemiyorum. >

burada sakarya il müftülüğünün verdiği fetvada
bir seferde üç kez boş ol dediyse sadece
bir rici talakla boşamış oluyor yani kişi bir seferde
bütün talak hakkını kullanamıyor bu batıl bir boşama şeklidir
senin bahsetmek istemediğin birleşme şekli hülle ye giriyor
ama tamamen talak hakkını kullananlar içindir fakat buda
dinimizde çirkin görülerek yasaklanmıştır kardeş
ama bu fetvaya göre hülleye gerek olmadan iddet süresini beklemek
şartı ile yeni bir nikah olmadan geri alabiliyor çünkü
daha iki hakkı olmuş oluyor

< Buna göre, bir kişi hanımına aynı
anda 3 kere boş ol derse, onu bir riç’i talakla boşamış olur. Riç’i talakla
boşanan eşler iddet süresi içinde pişmanlıklarını izhar ederek yeni bir nikâha
gerek olmadan, iddet süresi bittikten sonra ise yeni bir nikâhla ve kalan iki
talak yetkisi ile evliliklerini devam ettirirler. >



nisan21
Dün sabah Nihat Hatipoğlu’nun programında bir bayan eşinin önü tek seferde 3 kere boş ol diyerek boşadığını onunda bu sinirle mahkemeye giderek boşanma davası açtığını mahkemede boşandıklarını şimdi barışmak istediklerini ve ne yapmaları gerektiğini sordu. Nihat Hatipgolu’ da tek seferde 3 kere boş ol demesiyle boşanmış olmadığını nikahlarının olduğunu söyledi.

Okudunuz mu?  Faiz yiyen kişi annesi ile zina etmiş gibi midir ?

Deşert Rose
< tek seferde 3 kere boş ol demesiyle boşanmış olmadığını nikahlarının olduğunu söyledi. >
bende zaten bunu anlatmak istiyorum kardeş
bu boşama şekli batıldır yani geçersizdir
çünkü iddet bekleme denen olayın olması gerek
ilk talakta boşamalarda pişmanlık duyulduğunda
iddetin dolmasını beklemeye gerek olmadığını söyleyen alimlerde var.


nisan21
Deşert Rose bende sizi onaylamak için yazdım ama bunu yazmayı unuttum 🙂


Kayıtsız Üye
3 kere boş ol derse 3 talak birden gider. Sinirle söylesede gider, içkili söylesede gider. 5 çocuğuda olsa 15 çocuğuda olsa ayrılmaları gerekmektedir.

Okudunuz mu?  Ceza evindeki oğlumun vasisiyim borçlarını ben ödemek zorundamıyım

3 kere boş ol diyen 3 talak bağınıda çözmüş olur. Geri dönüş yok. Çok ağır şartlar var.


islamyolu
Nihat hatipoğlu sevdiğim ehli sünnet hocalardan dır. ve safi mezhebine mensuptur genelde safi mezhebine göre konuşuyor ve safi mezhebine görede aynı anda 3 kere boşul demek 1 talak gittiğini biliyorum. Hanifilerden o şekil talak aynı anda yapanlar zaten safi mezhebinden yardım alıpta tekrar birleşme yapıyorlar. Yani safi mezhebine göre nikah yapılıyor.

Cevat akşit hoca aynı anda 3 talak hanifi mezhebine göre bitmiştir demiştir.

Cübbeli ahmet hoca kesinlikle 3 talak aynı anda denilse boşama gerçekleşmiştir demiştir.

Mehmet Paksu hoca: Fakat çoğu insan bunu bilmediği için, bilse de öfkesine hakim olamayıp bir an önce “rahatlamak” için üç talaki birden veriyor, üç hakkını bir anda kullanıyor. Geri dönüşü olmayan bir karara varıyor. Bu şekilde boşamak bid’attır, sünnete aykırıdır. Ama hüküm geçerlidir.

yani bugün gazetesinde verdiği cevap budur.


Ufkuaçık
3 Talak tam boşanmadır.Artık başka nikah aktı de yoktur..Ancak eşinin bir başka kocaya gidip nikahlanması ve onunla zifafa girdikten sonra ikinci kocasının önü boşaması veya ikinci kocasının ölmesi durumunda tekrar eski kocasına yani birinci kocasına dönmesi icap etmektedir. Daha geniş bilgi için…

Okudunuz mu?  Kıyamet günü Allah'ın rahmeti o kadar geniş olacaktır ki, şeytan bile ümitlenecektir hadisi sahih m

Kayıtsız Üye
– Eşim anlamını bilmiyordu şakalaşırken 3 defa boş ol dedi biz şimdi boşanmışmı oluyoruz çok huzursuzum

– Ben Hanifi Mezhebine göre nikahlıyım. Esin aynı anda 3kere boş ol dedi. Şimdi geri dönüşü olmayan bir boşuma mı gerçekleşmiş oldu. Bazı alimler 3 Talak 1 sayıyor bazılarıda 3 de gitmiş diyor ben neye göre evliliğime devam edicem yada bitiricem. Kimden fetva alican.


arifselim
– Seni boşamak kastıyla bunu söylemişse bunun şakası bile olmaz. Bir kerede olduğu için bir talakınız gitmiş olur. Geriye 2 talak kalır.

– Diyanetin de fetvasına göre bir kerede yapılan birden fazla olan boşanma sadece 1 talak yerine geçer. En doğrusu ise, bir müftülüğe giderek danışın ve ona göre hareket edin.


Kayıtsız Üye
3 kere boş ol demekle boşanma gerçekleşmez.Kuran’a göre boşanmak için adaletli iki şahit gerekli.Yani boşanmanın şahitler huzurunda yapılması gerekir.Talak Süresi 2.ayet:
Abdülbaki Gölpınarlı(65/TALÂK-2: Müddetlerini tamamlayınca da onları güzellikle alın, yahut da güzellikle ayrilin onlardan ve sizden iki tâne adâlet sâhibi tanığı bulundurun da tanıklık etsinler ve tanıklığı da Allah için doğru yapın; işte Allah’a ve âhiret gününe inanana böylece öğüt verilmededir; ve kim, çekinirse Allah’tan, ona sıkıntıdan bir kurtuluş vesîleşi yaratır.) / Adem Uğur(65/TALÂK-2: İddet müddetlerini doldurduklarında onları ya meşru ölçüler içerisinde (nikâhiniz altında) tütün veya onlardan meşru ölçülere göre ayrilin. İçinizden adalet sahibi iki kişiyi de şahit tutun. Şahitliği Allah için yapın. İşte bu, Allah’a ve ahiret gününe inananlara verilen öğüttür. Kim Allah’tan korkarsa, Allah ona bir çıkış yolu ihsan eder.)
Kuranın hükmünü kabul etmeyen bazı hocalar insanları yanıltıyor.Talak süresi 2. ayette hüküm açık.

Okudunuz mu?  Peygamberimiz hangi savaşlara katılmamıştır?

Soru
Eşimle tartıştık eşim beni boşa diye yakama yapıştı bende sinirle istemiyerek üç kez boş ol dedim sizce boşanmışmıyız


arifselim
Bu söz kesinlikle talak götürür. Ancak insanın canı bir tehlike altında olunca geçerli olmaz. Bir anda verilen 3 talakın tek bir talak yerine geçtiğine dair diyanetin fetvası vardır. Bir müftülüğe mutlaka gidin ve danışın sakin ihmal etmeyin.


Kayıtsız Üye
Hocam ben 5 aylık nişanlıyım ve nisanda haremlik selamlık yönünden imam nikahı yaptırdık. Kendisi başka bir şehirde ikamet ettiği için Bi kaç gün öncesine çok aşırı bir şekilde tartıştık telefonda ve ben bu tartışmada ne söylediğini dahi bilmiyorum o kadar kendimi kaybettim telefondan 2 kere boşol dedim arkasından sinirle arayıp Rabbimin şahit tutup seni seni boşadım dedim. Yetmedi bir daha 3talakta biliyorum dedim Hocam hepsi bir anda nasıl oldu anlamadım Hocam nefsine yenilip Rabbimin nefret ettiği bir şey yaptım bu nikah düşer dediler bana birçok siteye baktım kafam Karman karışık ben ne yapmalıyım hocam

Okudunuz mu?  Peygamberimiz, Mescid-i Nebiye bitişik olarak yaptırdığı Yatılı Okul (yurt)

arifselim
Bu konuda diyanetin şöyle bir fetvası vardır; bir yerde ve bir kerede kaç defa seni boşuyorum derse desin sadece bir talak gider. Ancak anladığım kadarıyla senin durumun biraz farklı olmuş Sana tavsiyem bir müftülüğe mutlaka giderek yüzyüze meseleyi anlatarak ne yapman gerektiğini öğrenmelisin.


Kayıtsız Üye
Nişanlıyken nikah yaptık . Bazı sorunlar yüzünden nikah atıldı ve nikahımı geri vermesini istedim. Önce vermeyeceğini söylesede sonra arayıp 3 kez söyledi . O sırada arkadaşım toplam 9 kere söylemesi gerekiyor yoksa boşama olmaz diyince arayıp 6 kere daha söylemesini istedim . Söyledi. Aynı dakikalar içerisinde oldu bunlar ve biz aradan iki gün geçmeden çok pişman olduk . Birbirimizi çok seviyorduk ve iki gün içerisinde nasıl oldu nasıl bitti anlayamamıştık. Nişanlımın söylediğine göre bana boşol demeden önce ‘Rabbim niyetim boşamak değil üzerimdeki baskı yüzünden söylüyorum’ demiş boşama olmuş oldu mu olduysa kaç talak da . Biz tekrar barışmak yuvamızı kurmak istiyoruz dinimizce uygun mudur ?


arifselim
Bu durum bir baskı ve tehdit sayılmaz ve eşinin söylediği sözler talak götürür. Ancak her söylediği seferde kaç talak dese desin sadece bir talak gider. Arayıp tekrar ettirmişsen bir talak daha gitmiş olur. Bu diyanetin bir fetvasıdır. Böyle geriye tek bir talak hakkınız kalır. Ancak! kesinlikle bir müftülüğe gidin ve tam olarak anlatın ve size denilene göre hareket edin.

Okudunuz mu?  Kuranda zemzemin anlamı ve zemzem ne zaman ortaya çıkmıştır?

Kayıtsız Üye
Annem babamla kavga sırasında 3 kere boşol dedi aynı şekilde babam da boşol dedi şuan ayrı yaşıyorlar nikahları düştümü ve bir hocaya sorduğumuZDA nikahlarının düştüğünü ve tekrarda barışmaları için annemim başka bir adamla evlenip boşandıktan sonra babamla nikah kıyabilceklerini sòyledi doğrumudur?


emre
Kadının kocasına boşol demesinin bir değeri yok. Sadece koca boşayabilir. Bir müftülüğe gidip onların ifade vermesi gerekir. Baban ne söyledi nasıl bir durumdaydı ne söyledi ne için söyledi vs.. anlatılması gerekiyor.


karagöz
hocam biz 1.5 yıllık evli kaldık durduk yere kendimize ait olmayan sebeplerden ötürü sıkıntılar yaşadık yalnız eşimi çok seviyorum mahkemede boşandık ama sadece duruşma bitmiştir dediler bize zaten orda bir talak düşmüş oluyor sanırım mahkemeden sonrada beni üç kere boşadı ama o da bende bu 3 talak meselesinin bu kadar ağır olduğunu bilmiyorduk bu ağırlıkdan dolayı biz Allah katında tekrar bağ kuramıyacakmıyız çok derin sancılar içersindeyim çıkmaza düştük


Sem’a
Sizin iki talakınız gitmiş ve bir tane kalmış evliliğinize devam edebilirsiniz


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm güzel hocalarım din kardeşlerim bana lütfen yardımcı olun ben eşimle köye giderken bir konu hakkında yolda tartıştık eşim yalnız köye gitti bende o sinirle öfkeme nefsine kapılıp eşimin arkasından yani ne tekefonla nede yüzyüze demede 3 defa boş ol dedim müftülüğe sormadım kafamda karıştı eşim 1 hafta sonra eve geldi aramızı düzelttik ama bende senin hakkında bunları söyledim dedim şimdi ise ayrı evlerde bir çıkış yolu arıyorum akıbetim.nedir neyapmam lazım

Okudunuz mu?  İyi bir evlilik için okunan dua

Sem’a
< 3 defa boş ol dedim >
3 defa bir anda boş ol demekle sadece bir talak gitti geri kalan iki talak ile nikahınıza devam edebilirsiniz


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam, eşimle aşırı tartışmalar sonucu boşandık daha doğrusu beni sürekli seni boşarım diye tehtit ediyordu bende artık dayanamayıp boşarsan boşa dedim o da üç kez boş ol dedi. Öfkeli olduğundan dolayı biz boşandık mı boşanmadık mı bunu öğrenmek istiyorum. İkinci bir sorum daha olacak eşim bana çocuklarımızdan dolayı aşırı piskoloji bozukluğu yaşadığı için çocuklar için aynı evde yaşamamızı ayrı odalarda kalıp evde çok bir araya gelmeden çocuklara fark ettirmemek adına kalmak istediğini teklif etti ben çarşaflı bir bayanım boşandığımızı kimse bilmiyor ama ben aynı evde kalmanın caiz olup olmadığını bilmiyorum tam olarak boşandıysak o artık bana caiz değil haram iki sorumu da cevaplarsanız çok sevinirim Allah yar ve yardımcınız olsun selamün aleyküm hocam


arifselim
Aleyküm selam. Aklı başından giden yani ne dediğinin farkına bile olmayacak durumda olanın talaki geçerli değildir. Dini nikahın yoksa bir evde kalman kesinlikle haramdır. Çocuklar elbette çok önemlidir ama Allah’ın rızasının üzerinde hiç bir şey yoktur. Bir müftülüğe git ve danışarak bilgi alırsan isabetli olur. Allah yardımcın olsun. Aleyküm selam.

Okudunuz mu?  Özür sahibinin her namaz için abdest alması

Kayıtsız Üye
Sakarya il müftülüğü ve diyanetin fetvası doğru kardeşim dini zorlaştıranlara uymayın Kafadan fetva verenler ALLAHTAN korkun bir yuvañin dağılması sözkonusu ABDULLAH İBNİ ÖMER İLE İLGİLİ RESULLALAHİN HÜKMÜ GAYET AÇIK daha neyi tartışıyorsunuz.


Kayıtsız Üye
Bizimde 1hafta içinde ayrı ayrı yerlerde bana boş ol boş ol boş ol dedi toplamda 3 farklı yerde birde mesaj atarak. Din işleri yüksek kurulunu aradım bir temizlik müddetinde kaç kere söylerse bir sayılır hükmüne tabi ol dediler. Safiye göre nikah yapan alım bulursan oda olur dediler kafayo yemek üzereyim psikolojim çöktü eşimle çok iyiyiz şuan iyi olduğumuza sevinemiyorum


Kayıtsız Üye
Sıkıntı yok kardeşim kimseye bakma sen ibni teymiye, büyük islam alımı bu konuyu açmıştır, koca sınırlı halde bu soru solemiş se boş ol boş ol dinen geçersizdir çünkü kalben sole Memiş. Sadece sınırlı halde şölenmiştir. Kolay gelsin kardeş.


Kayıtsız Üye
Eşim beni bir kere anam bacımsın dedi boşadı kendisi Şafii ben Hanefi 4 yıl evveldi tekrar nikah yaptık evli kaldık bugün yine bana üç kere boş ol diye msj attı. Halimiz ne kurtuluş yolu varmı. Boşama oldumu lütfen yazarmısınız


mum
Anam bacımsın sözünü boşama niyetiyle söylemişse bir talak gider.
Mesaj da bir talak, kalan bir talakla evliliğinize devam edin.

Okudunuz mu?  Cehennemlik erkeklerin eşleri

Kayıtsız Üye
Ben eşim bana 15 sene evliliğim boyunca şartlı ve şartsız defalarca boş ol demiştir .bunu bedelini bilmesine rağmen benim bile aklıma artık gelmiyor sayısı ve birde şart koymadan söylediklerini bile şartlı söyledim diyip yalan konuşuyor .size ben şu an ne durumdayı lütfen cvp yazın


mum
3 kere boş ol dedikten sonra ne yapılmalı?

Karısını 3 defa boşayan artık geri dönüşü zor bir yola girmiştir. Kadın Boşandıktan sonra iddet süresini bekleyecek iddet süresinden sonra başkasıyla evlenme imkanı olur kendi rızasıyla evlenecek Evlendikten sonra yine kendi rızasıyla boşanacak Boşandıktan sonra yine kendi rızasıyla iddet bekledikten sonra eski kocasına dönebilir.
Anlattığınıza göre nikahınız bitmiştir Lakin size tavsiyem ya Diyanet İşleri başkanlığını arayın ya da size yakın bir Müftünün yanına gidin durumu anlatın ama mutlaka karı koca beraber gidin belki fetvası vardır.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam bana yardımcı olurmusunuz ben hanımımla anlaşamadan tartıştık sinirlendiğim için ve bende 3 kere boş ol diyerek söyledim ve biz anlaşdik bu durumda benimle nikahı devam etmesi için ne yapmam gerekir yardımcı olurmuşunuz.


mum
< 3 kere boş ol diyerek söyledim ve biz anlaşdik bu durumda benimle nikahı devam etmesi için ne yapmam gerekir >
Karınızı boşamışsınız, bu işin şakası olmaz maalesef ama size tavsiyem en yakın müftünün yanına gidin beraber fetva arayın

Okudunuz mu?  Karım evi terk etti

Gülirana
Selamün aleyküm. eşimle tartışma sırasında eşim sınırlıyken üç kere boş ol boş ol boş ol dedi. Şimdi nikahımız düştü mü danıştığı bir kaç kişi yataklarınızı ayırın karı koca değilsiniz demiş. Bazı kişiler de bir hakkınız gitti diyo. Ne yapmamız gerek acaba evliliğimiz bitti mi nikah kıymalımıyız.?


arifselim
Aleyküm selam. Bu konuda en doğrusu bir müftülüğe gitmek yada diyanetin alo fetva hattını arayarak durumunuzu iyice izah edin ve alacağınız cevaba göre hareket edin.


3 kere boş ol dedikten sonra ne yapılmalı, imam nikahı nasıl bozulur nihat hatipoğlu, boşol boşol boşol nihat hatipoğlu

Bu kategoride yer alan Namazla dalga geçmek küfür mü başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

3 kere boş ol dedim. Ne yapmam lazım ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.