Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:06
missa01
Abone

Evli bir erkeğin ikinci bir imam nikahı kıyabilmesi için gereken şartlar nedir önceki eşin rızası şartmıdır?

Evli bir erkeğin ikinci bir imam nikahı kıyabilmesi için gereken şartlar nedir önceki eşin rızası şartmıdır?

Kayıtsız Üye
evli bir erkeğin ikinci bir imam nikahı kıyabilmesi için gereken şartlar nedir önceki eşin rızası şartmıdır


Yorum: Evli bir erkeğin ikinci bir imam nikahı kıyabilmesi için gereken şartlar nedir önceki eşin rızası şartmıdır?

arifselim
Evli erkeğin ikinci bir evlilik yapması caizdir ama bunun şartları vardır. Aralarında adaletli olması, eşler arasında davranış, geceleme, giyim, ihtiyaçları giderme ve diğer konularda aralarında hiç bir ayırım yapmaması gerekir. Nikah esnasında kendisinden başka biri ile evlenmeyeceğini kadın şart koşmuşsa kocası evlenemez.

Okudunuz mu?  Semah ne demektir?

Cevap: evli bir erkeğin ikinci bir imam nikahı kıyabilmesi için gereken şartlar nedir önceki eşin rı

Kayıtsız Üye
Erkek evli kadinda evli fakat kadinin imam nikahi yok baska erkekle imam nikahi kiyabilirmi


Yorum: Evli bir erkeğin ikinci bir imam nikahı kıyabilmesi için gereken şartlar nedir önceki eşin rızası şartmıdır?

arifselim
Kadının dini nikahı olmasa bile resmi nikahı varsa başkasıyla dini nikah kıyamaz. Kadın resmi veya dini nikahlı olduğu kocasından boşanmadan ve iddet süresini de beklemeden başkasıyla evlenmesi haramdır, zinadır.

Okudunuz mu?  Tuvalette ekmek kırıntısı

Kayıtsız Üye
Benim eşime bir kadın büyü yapmış kendinde değilken imam nikahı kiymiş eşime bu nikah gecerlimidir bilgi almak istiyorum


arifselim
Aklı başında değilken derken ne kast ediyorsunuz bilmiyorum. Aklı başında olmamak demek, hiç bir şeyin farkında olmaması demektir ki buda pek mümkün değildir. Nikahı kıyan kişiye sorun ve hangi şartlarda kıyıldığından emin olun.

Okudunuz mu?  Zina ile ilgili Peygamber efendimizin hikayeleri

Kayıtsız Üye
Eşim alkolü olsadaolmasada gidip boşanslım seni kovuyorum diyor sonrada şakasan anlamıyosun diyor canıma tak etti ne yapmalıyım ondan ayrılmayı düşünüyorum


Kayıtsız Üye
5 senelik evliyim eşimle severek evlendik ama eşim başka bir kadınla birlikte olup kadın hamile eşim aldırmasinı istedi ama kadın hep hastaneden kaçip aldirmadi kadinda evli kocasi boşamıyo bende boşanmak istemiyorum 2 kücük evladim var ve eşimi de seviyorum ama imam nikahi yapmak istiyo kadinla iki taraf evliyken bu nikah geçerli olur mu.

Okudunuz mu?  Yeni Doğan Sarılığı Beyin Hasarına Neden Olabilirmi?

arifselim
Bu nasıl bir haldir aman Allah’ım. Aman ya rabbim.. Tabiki de dini nikahı devam eden bir kadın ile nikah geçerli değildir. İslamdan ve dini hayattan uzaklaştıkça bu tür haramlar olacaktır.


Kayıtsız Üye
Biz sevdiğim Adamla dini nikah kıymak istiyoruz elele tutuşuyoruz ister istemez günaha girmiş oluyoruz . O benim ailemle görüşmek dahi istemiyor bana yaptıkları birseylerden ve ailemin bana davranışlarından ötürü . Haklıda. Çok büyük laflar etti. O eve gelmem Ölürüm de gelmem Allah şahidim olsun ki . Filan dedi. Hanefiyiz ikimizde dini nikah kiyabilir miyiz ailelerden habersiz yaşlarımız gayet büyük.

Okudunuz mu?  Selam nerede verilmez? Selam kimlere verilmez? hadislerle açıklar mısınız

arifselim
Gizli bir nikah kıyılamaz. Hanefilerde kız için velilerin izin verme şartı yoktur ama nikahı gizlice yapamaz ve şahitlerde nikahı gizleyemezler. Eğer şahitler nikahı gizliyorlarsa bu şahitlik geçersiz olur. Ortada her ne olursa olsun haramdan kaçının ve meşru bir şekilde aileler aracılığıyla bir an önce evlenin. Yapmanız gereken budur. Dünya ve ahiretinizi perişan etmeyin.

Okudunuz mu?  Çocuğum aşırı yaramaz uslanması için ne yapmam lazım,hangi duaları okumalıyım?

Kayıtsız Üye
Eşimi çok fazla sevmiyordum bana istediğim ilgiyi göstermedi bir erkek beni sevdiğini söyledi ve istedim ilgiyi gösterince bende onu sevmeye başladım bir yıl beraber olduk gizli saklı ama ben aslında nikahsız beraberlikten memnun deyldim ama sonra eşim yakaladı boşandık mecburen o sahip çıktı aslında ben hep bırakmak istedim o bir türlü vazgeçmedi 2 yıldır da beraberiz şimdi karısını boşayıp benimle evlenmek istiyor bu nikah olurmu. ben se vicdanım Rahat deyil bu durumda ne yapmalıyım.

Okudunuz mu?  Kıyafet İsrafı

Omer Faruk
Kardeşim, haram üstüne haram işlemişsiniz. Hala da bir başkasının evini yıkmak üzeresiniz. Bu şekilde nasıl mutlu olmayı bekliyorsunuz.

Bakın öncelikle duygularınıza ve islami hayatınıza bir çeki düzen verin. Evli iken bir başka erkekle görüşmek "zina"dır ve büyük haramlardandır. Öncelikle bundan af dileyin ve namazlarınızı kılın. Akabinde de bu zina yaptığınız şahısla evliliğinizi ilan etmek şartıyla nikah (ikinci eş olarak) kıyın. Gizli saklı nikah olmaz. Böylece bir nebze helale dönmüş olun.

Okudunuz mu?  1 gün cünüp kalan ertesi gün gusül alırsa kabul olur mu

Allah bağışlayıcıdır ama böyle bile bile işlenen haramdan dolayı da AZABI vardır. Unutmayın bu dünyanın ahireti de var.

Allah cümlemizin günahlarını bağışlasın…


arifselim
Bu yaptığın en başından beri yanlış ve haramdır. Kendi yuvanı yıktın bari başkasının yuvasını yıkma. Allah’tan kork, tövbe et ve bu haram ilişkiden uzak dur.

Okudunuz mu?  Dinimizde kadının giyinimi nasıl olmalıdır kadının pantolon giymesi caiz midir?

imam nikahının şartları, imam nikahı şartları, imam nikahında ilk eşin rızası

Bu kategoride yer alan Ahirette aşk var mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evli bir erkeğin ikinci bir imam nikahı kıyabilmesi için gereken şartlar nedir önceki eşin rızası şartmıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.