Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:28
sizden2
Abone

8942500 sene cehhenemde öylesine yanacağız

8942500 sene cehhenemde öylesine yanacağız

qnqster
ortalama bir insan ömrü 70 yıldan fazldır ama ben 70 yıl olrak ele adlım bir insan 1 vakit namaz ı kazaya baraksa 70 sene cezası var imiş ben kaza değilde hıç namaz kılmayan bir insan için bir hesap yaptım 5.70=350 . 1 yıl 365 gün =127750.70sene yaşasak =8942500 sene cehhenemde sadece namaz kılmadığımız için kalacak Allah kularını yakmak için yaratmamıştır diye biliorum yanlısam düzeltin hiç namaz kılmamış ama iyi ammeler işlemiş bir insan elbeteki cehheneme girecekse öyleyse neden yaşıyoruz bilmiorum tabi doğrumu bu 1 vakit namaz kılmayan cehenemde 70 sene yanacaktır bilgisi yorumlarınızı bekliorum


Cevap: 8942500 sene cehhenemde öylesine yanacağız

musab
70 değil 80 sene kardeşim.hem yanlış hesaplamışsın kardeşim bir kere erkekse ortalama 12 yaş düşeceksin kadın ise 9 yaş düşeceksin.bunu hesaplamada amacın nedir anlamadım.kullarını yakmak için yaratmamış diye biliyorum demişsin.aşağıdaki ayeti oku.
Araf suresi, 7/179: "Andolsun ki, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yarattık. Onların kalbleri vardır, fakat onunla gerçeği anlamazlar. Gözleri vardır, fakat onlarla görmezler. Kulakları vardır, fakat onlarla işitmezler. İşte bunlar hayvanlar gibidirler. Hatta daha da aşağıdırlar. Bunlar da gafillerin ta kendileridir."
sadece namaz kılmadığı için bilmem kaç sene yanacak demişsin.bu cümlenede 4 hak mezhebden birinin kurucusu olan ahmet bin hanbelin ictihadıyla cevap verecem.
2 vakit namaz kılmayan öldürülüp çöpe atılır. Müslüman mezarlığına gömülmez
işin ciddiyetini anlatabilmişimdir umarım.

Okudunuz mu?  Yumurtayı yıkamadan kırmak mekruh mudur?


Cevap: 8942500 sene cehhenemde öylesine yanacağız

qnqster
< 2 vakit namaz kılmayan öldürülüp çöpe atılır. Müslüman mezarlığına gömülmez
>

nasıl bir vicdan bunu yapar dinde zorlama yoktur Allah her kulunu sevendir ve cehhendemde yakılmak için yaratılmamıştır yani mesala bana Allah kendi ruhundan uflemistir ben kalkıp 2 rekat namaz kılmayan bir müslümanı öldürmeye vicdanım el vermez iken böyle bir hükmü nasıl dinimiz öne sürer


Cevap: 8942500 sene cehhenemde öylesine yanacağız

Gemlik
:):):) arkadaşım önce bütün aklınla dilinle kalbinle bütün benliğinle Bismillahirrahmanirrahim de

Okudunuz mu?  Taksitle telefon almak caiz midir?

bunlar sorun değil daha dur o iblis sana daha çok vesvese vericek inkara sürüklüyecek kendi cehennem azabını hak etti seni ve bizide sürüklemek için son nefesiimize kadar uğraşacak ama Rabbim bize şeytana karşı koymamız için akıl kitap ve Resul göndermiş.Kitabıma uyun Peygamberime uyun iman edin cennet girin .Allah kimseye zülmetmez herkes kendine zülüm eder.Cehennemde ateş yoktur herkes ateşi dünyadan götürür.
Rabbim affı çok büyüktür Gaffur ve Rahimdir.Bizim eksikliğimiz dinimizi bilmiyoruz OKUYOMUYORUZ hep kulakdan dolma bilgilerle yaşıyoruz.

Senin için değil sadece hepimiz için bu zamana kadar kaç tane dinle ilgili peygamberimiz ile ilgili kitap okuduk.Kur’an ı anlayarak okuduk meal okuduk tefsir okuduk…
Bak kardeşim bu videoyu izle Rabbimin affı ne kadar büyük olduğunu hakkında bir fikrin olsun

kardeşim bu videolardan istifade et ve nerde olduğumuzu bir gör
Rabbim heryönden bize rızık verirken biz ne kadar nankörüz o şeytanın tuzağında olduğumuzu anlıyacaksın ve Rabbim izniyle şeytandan vesvelerinden kurtulacağız.izle inşAllah Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Helallik Almanın şekilleri Ve Suizan Nedir?

Galus
sen Allah cc den dahamı merhametlisinki bunu öne sürmüşsün,Allah insana akıl ve düşünme becerisi vermiştir daha neyi tartışıyorsunki …bu dünyaya başı boş bırakıldığınımı zannediyorsun öyle zannediyorsan yanılıyorsun.
peki sen bir düşün örneğin sen bir işyerinde patronsun ve elinin altında işçilerin var,onlara görev veriyorsun kimisi senin dediğin şeyi yapmış kimiside o işten kaytarmak için işi savsaklamış yada adi bir şekilde veya işi ertelemiş,maaş günü geldiği vakit hangi işçini sever fazla para vermek istersin az çalışanımı yada işini tam yapmayanımı sever ve çok maaş verirsin sence bu mantıklımı,tabikii senin verdiğin işi en iyi şekilde değerlendireni mükafatlandırırsın demi…
ahiret hayatıda böyledir.


leventtanju
ha bes ha 10 yanicaz ta ne?HADIS HADISTIR O AYRI…


islamyolu
hesaplama yanlış yapılmış. ilk olarak her vakit namazın 80 yıl azabı vardır. peki o 80 yıl dünyadaki 80 yıl değil. Ahiretteki 80 yıl. Peki Allah katında 1 gün bizim 1000 yılımız gibidir. hesaplamayı buna göre yapın.

Okudunuz mu?  Fitre Bölünebilir mi?

gelelim diğer bir rivayete İmanını kurtarmış bir müslüman cehenneme düşse en fazla 7 000 yıl yanacak. yani cehennemden en son çıkacak kişi 7000 yıl yandıktan sonra çıkacak. tabiki o 7 bin yılda Ahiret yılı hesaplanmalı.

hadi şimdi bir hesaplama yapın 🙂


Ercan
Namaz her insanın borcudur. Alacaklı ise Allah’tır. Allah’ın rahmetinin ve merhametinin sonsuz olduğunu biliyoruz. Hiç namaz kılmamış bir insanın, bir yetimin başını okşaması, karnını doyurması belki de bütün borçlarını sildirir. Benzer şekilde 5 vakit namaz kılan biri belki de boşuna namaz kılmıştır. Rakamlara takılıp kalmayalım. Biz üstümüze düşeni yapalım 70 mi 80 mi orası Allah’ın bileceği iştir.


islamyolu
< Namaz her insanın borcudur. Alacaklı ise Allah’tır. Allah’ın rahmetinin ve merhametinin sonsuz olduğunu biliyoruz. Hiç namaz kılmamış bir insanın, bir yetimin başını okşaması, karnını doyurması belki de bütün borçlarını sildirir. Benzer şekilde 5 vakit namaz kılan biri belki de boşuna namaz kılmıştır. Rakamlara takılıp kalmayalım. Biz üstümüze düşeni yapalım 70 mi 80 mi orası Allah’ın bileceği iştir. >
aynen doğru söylüyor kardeşim. Zaten hadisi şeriflere bakıldıgı zaman çoğunluğunda hep Allah namaz kılmayanlara herhangi bir vaadim yoktur demiştir. Dilerse yakar dilerse bağışlar demiştir. Ama tehtit içerikli çok hadisi şerifte vardır. Hatta Namazı kazaya bırakmak bile kabir azabına sebebiyet verdiği , Tadili erkana riayet etmeyenler hakkında , Namazlarını kılıpta başı ağıranlar , hatta eraeytellezi süresinde. o namaz kılanlaraki namazlarında yanılıyorlar diyor. oradada bir tehtit var. Hatta namaz kılmayanlar bile demiyor. Namaz kılanlara diyor. daha Namaz kılıpta ciddi bir şekilde kılmayanlara kabirde haşir isminde yılanın gelmesi akrebin gelmesi hepsi hadisi şeriflerimizde mevcuttur. Kılmayanlar için Tehtit içerikli hadisi şerif çok az miktarda. Ama namazını kılıpta tembellik yapanlar , gösteriş yapanlarla ilgili çok sayıda hadisi şerifler mevcuttur.

Okudunuz mu?  Anne baba rızası olmadan evlenmek

Yani namaz kılıpta o kadar tehtit varken. Namaz kılmayanların vay haline. Onu Allah Bilir. Tabiki Allah diledigini affeder. yinede riske girmek olmaz tabiki.

Namazıda Allahın rızası için kılınması lazım. özellikle Günümüzde Tadili erkan çok çok önemsenmiyor. Tadili erkan hanifide vacip tir. vede çok önemlidir. şu secdelerde , rukularda , Kavmede , celsede biraz bekleyin arkadaşlar. Namazınız tehlikeye düşer yoksa. Kıraat ler çok önemlidir. Ağzınızdan Harfleri çıkartın. Kıraat namazın farzlarından dır. yanlış harf çıkarmayın. vede harfleri yutmayın tek tek tane tane okuyun. bunlar benim çok karşılaştığım sorunlar oldugu için söylüyorum. bunları arkadaşlarıma anlattığımda millet öyle Tuaf olmuşki sure okumasan da olur. Yeterki sen o secdeyi temiz kalbinle yap. Türkçede dua etsen olur namaz da. Allah her dilden anlar. diyorlar. vede dini iyice zorlaştırıyorsun diyorlar bana.

Okudunuz mu?  üzerinde Kul Hakkı Bulunan İnsan Diğer Günahları İçin Tevbe Ederse Kabul Olur mu

Dünya işleri için her türlü Menfaati için ne eğitimler gören. ne diller öğrenen , ne yazılar okuyan . ne emekler sarfeden milletimiz. namazda doğru düzgün 2 sure ezberlemekten aciz olmuş durumdalar. onada düzgün ezberle denildiginde. Dini zorlaştırmış oluyoruz.


Gemlik
Allah Gafur ve rahimdir.

Okudunuz mu?  Saç ekimi caiz mi?

peugeot_bor
Yaw niye boşuna hesap yapıyorsunuz ki? Alnı hiç secdeye gitmeyene ALLAH c.c merhamet edermi? Namaz kılmayan zaten ALLAHA günde 5 kere emrine karşı geliyor. Melekler lanetliyor. ALLAH c.c muhafaza eylesin namaz kılmayanın dili ve kalbi zikirden uzaktır buda son nefeste imanın gitmesine bile sebeb olurki buda insanı gavur eder. Gavurlarda cehennemde ebedi olarak kalacaklardır. Hesaba hiç gerek yok.


Kayıtsız Üye
Merhaba Namaz demişsin önce namazın anlamını bilmen gerek namaz yatıp kalkmaktan ibaret değil. Namaz esnasında okuduğun dualar varya işte o sözler senin için önemli. Ne diyorsun Yanlızca sana kulluk ederim. Yanlızca senden yardım isterim. Sen nasıl kulluk edilir bilirmisin? Haksızlığa göz yummaz! Allah’a kulluk edenler. Allah’a kulluk edenler harama bakmaz kötü söz söylemez kötü şey düşünmez. Yardıma ihtiyacı olana yardım eder ki bunlar bu devirde çok zordur Sen bunları yapabilecekmisin. Bir insan La ilahe illAllah dediği zaman bir davaya girer diyor Münir Derman peki sen davaya girmeye hazırmısın bütün dünyaya karşı savaş açmak gibi bişeydir namaz kılmak bence. Ben 20 yaşındayım 1 sene namaz kılmamışımdır toplasan ancak kılmak istesem utanırım kılamam çünkü söylediğim sözleri yapamıyorum Allah’a kulluk edemiyorum. Ben merak ettiğimde Allah bana 27 sene cehenneme gidiceğimi gösterdi. Ancak ben namazın anlamını bilirim belki ondan ötürüdür bilemiyorum. Burda insanlar 8bin yıl 7bin yıl hesap yapıyor önce namazda ne söylüyorsun Allah’a onu öğren ezberle zor değil ben ezberledim ne arabca bilirim nede imam hatipe gittim hiç biri yok ezberlemesi çok kolay Allah yardım edicektir. ezberle ki Allah’a söylediğin sözleri bilesin sonra namaz kılabilirmisin kılamazmısın karar verirsin. Eğer namaz kılıcak kadar cesursan önce geçmişte yaptıkların için tövbe edebilirsen tövbe et. Tövbe etmeden ölenler kafir olarak ölürler bunu unutma ancak tövbeninde anlamını bul araştır oda kolay bişey değildir. şunu söyleyim cehennemde geçen 1yıl burda geçen 1000yıla bedel diyen arkadaşlar olmuş öyle bir şey yok bilmeden böyle şeyleri paylaşmayın arkadaşlar lütfen. Ayrıca her hadiste gerçek değildir günümüz dönemi insan şeytanlar kafasından hadis üretiyor bunuda unıtmayın. Sağlıcakla kalın. Saygılar

Okudunuz mu?  Ensest ilişki niçin günahtır ?

Elazığlı
Müslüman olup sevap işleyen biri sonra dinden çıkıp tekram Müslüman olursa sevapları geri gelir mi?


imam
Dinden çıkıp hemen müslüman olanların tekrar sevabı ve nikahları geri gelir.


Elazığlı
Hemen dediğin ne kadar sürede biraz açıklar mısın?


imam
Süresi ne kadar uzarsa kendisi için zarar verir ve dönmesi zorlaşır
Söylediğim şeyler için bir zaman sınırlaması yoktur

Okudunuz mu?  İnsanlar Kimden Üstün? Sahabeler mi üstün evliyalar mı?

kucukfakih
Hanefiler ve Malikilere göre mürted İslâmı terk ettiği anda bütün amelleri boşa gider.(Bedaiu’s-Sanai, 1/292; El-Bahru’r-Raik 5/137; El-Huraşi, 8/68)Şafiiler ve Hanbelilere göre bir kimsenin, mürtet olarak ölmeyince, Müslüman iken işlediği ameller boşa gitmez, (Nevevi, el-Mecmu’ Şerh-ul Muhezzeb 3/5-6; el-İnsaf 1/392)

Okudunuz mu?  Nazara gelmemek için ne yapmalıyım

imam
İhtilaf edilen bir konu olduğunu biliyorum bunlar hepsi içhat
Mürted yeniden iman edince ameli heba olmaz inşAllah ama mürted olarak ölürse eski ameller fayda etmez


Kayıtsız Üye
yol yakınken 2 rekat namaz kılıver kim bilir belki bu seni kurtaracak


cehennemde ne kadar sure yanacağız, Munir derman, cehennemde kaç yıl yanacağız

Bu kategoride yer alan Arkadan habersiz iş çevirmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

8942500 sene cehhenemde öylesine yanacağız Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.