Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:09
missa08
Abone

Anne ve babanın kızını Evlatlıktan reddetmesi ve haklarını haram etmesi

Anne ve babanın kızını Evlatlıktan reddetmesi ve haklarını haram etmesi

Kayıtsız Üye
ben 33 yaşında kötü alışkanlıkları olmayıp dini vazifelerini yerine getirmeye çalışan ve iyi bir işi olan biriyim. ilk kez evlenmek üzere bir yola çıktım ve benden 2 yaş küçük bir hanımla aynı yerde çalışan akrabam vasıtasıyla tanıştım ve annesinin izniyle de görüşmeye başladık ancak ben başka bir şehirde ve o hanımda memlekette olduğundan genelde telefonla görüştük akabinde sözlendik ve nişanlandık.
Nişandan sonra hanımın annesi bana oldukça soğuk davranmaya başladı maddi durum itibariyle hanımın ailesi varlıklı bir aile bizde orta kesim bir ailedeniz. hanımın annesi soğuk davranışlarının ötesinde her ne kadar dini vazifelerini yerine getirmekte olan bir aile olmasına karşın benden pahada yüksek eşyalar ve maddi olarak zorlanacağım nikah organizasyonları isteklerinde bulunmaya başladı. Benle ailem bunları alamayacağımızı güzel bir dille anlatmaya çalışsakta kesip atmaya başladı. düğünü uzak bir tarihe ertelemekle kalmayıp 8-9. nişanlılık ayımızda yine eşya mal mülk gibi şeylerde benden gücümün yetmeyeceği ya da zorlanacağım şeyler istedi ve bende yine yapamayacağımı söylediğimde de babamı çağırarak, benim sert biri olduğumu, dediklerini yapmayıp karşı geldiğimi, saygısız olduğumu ve kızına kötü davranabileceğini söyleyip, ben kızımı vermiyorum bu iş bitti diyerek nişanı bozmak istemiş ancak babam gelin kızımdan duymadıktan sonra bozmayacağını eğer illa da böyle bir günahın altına girecekse de kendisinin girmeyeceğini söylemiş ve ordan ayrılmış.
Bende bu olayın üzerine evlerine giderek öyle biri olmadığıı saatlerce anlatmaya çalışmama rağmen bu işin sonlanmasını istediğini söyledi. hanımın kendisi , erkek kardeşi ve onun eşi de benden yana tavır almalarına rağmen hatta babasının da orta da çok önemli bir şey olmadığını söylemesine rağmen ısrarlarını sürdürdü. artık saatler sonra aileme de varan hakaretler de duyunca bende yüzüğü çıkarıp annesine vererek o evden ayrıldım. Bunun üzerine hanım erkek kardeşinin evine giderek beni arattırdı ve benle evlenmek istediğini , erkek kardeşimin evinden gelin olarak çıkacağını söyledi ancak ailesi ertesi gün gelip zorla eve geri götürdüler ve benle görüşmesini engellemek için telefonunu bile aldılar akabinde nişan söz hediyelerini de aileme teslim ettiler. Evde bu konuyla ilgili konuştuğu an nişanlıma baskı yapıp bağırıp korkutuyorlarmış ve yeni bir hayata başlaması gerektiğini söylüyorlarmış. Şu an da eğer böyle bir evllilik yaparsa evlatlıktan reddeceklerini ve haklarını haram edeceklerini söylüyorlar. ben herşeyin güzellikle hallolması için uğraşsamda böyle bir sonuçla karşılaştım hatta araya hakem olarakta diğer dünürlerini soktuk ve beni haklı bulmalarına rağmen iş bu noktaya geldi ve Artık ailesiyle olan bu durumun düzelme ihtimali de benim tarafımdan da kalmadı.
Değerli Hocalarım,
Ben tüm bunlara rağmen her ne kadar birmirimizi istesekte bu evliliği yapmalımıyız ?
Anne baba hakkı bu durumda geçerlimidir?

Okudunuz mu?  Müslüman kadın deist erkek evliliği

Cevap: Anne ve babanın kızını Evlatlıktan reddetmesi ve haklarını haram etmesi

tekturk
Kardes yol yakinken sen bu sevdadan vazgec , ailene söyle sana helal süt emmis , cadaloz annesi olmayan birisini bulsunlar , evlen..

Yoksa daha cook kafan agrir senin!!


Cevap: Anne ve babanın kızını Evlatlıktan reddetmesi ve haklarını haram etmesi

hfjhkko
Bence kendinize yeni bir hayat kurun ve nisanlin istiyorsa gercekten herseyi goze alarak evlenin

Okudunuz mu?  Rabbim beni sevmiyor mu?

rüyada babanın evladını reddetmesi, babanın evladını reddetmesi, rüyada babanın kızını reddetmesi

Bu kategoride yer alan Abdest alırken ağza su çekememe başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Anne ve babanın kızını Evlatlıktan reddetmesi ve haklarını haram etmesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.