Anasayfa
2 Temmuz 2023, 17:54
sizden05
Abone

Aklımdaki bu sorular beni yedi bitirdi.

Aklımdaki bu sorular beni yedi bitirdi.

AdidasS9494
Selamun aleyküm ben 17 yaşında bir öğrenciyim 5 vakit namazımı kılarım çok şükür ancak benim aklımda sürekli şöyle sorular oluyor

acaba boşunamı ibadet ediyorum,insanlar eğlenirken hertürlü zevki şeyleri yaparken ben burda namaz kılıyorum ya islamiyet yoksa,ya boşuna yapıyorsam?

gibi sorular lütfen beni kınamayın çünkü ben bu soruları isteyerek kendime sordurtmuyorum..elimde olan bir şey değil ama bu sorular gerçekten beni yiyip bitiricek ben bu düşüncelerden nasıl kurtulurum..

bu arada ben bu konu hakkında birçok araştırmada yaptım örneğin; Fransız bilim adamı olan COUSTEAU kızıl deniz ile hint okyanusunun birbirine karışmadığını ilmi olarak ispatlamış ve bu olayın Kur’anda 1400 yıl önce Allah tarafından bildirildiğini öğrenince İslam diniyle şereflenmiştir.

yada firavun cesedinin çürümemiş olarak bulunması ve bunun yunus suretisinde belirtilmesi gibi

bunlara rağmen bu aklımdaki sorular gitmiyor ve bu beni mahvediyor.. ben hocalarıma falan soruyorum diyolarki etrafındakilere bak diyor gökyüzü yıldızlar ay güneş ölümün olması vs. ama bunlar beni tatmin etmiyor

Ben tam mana ile iman gücümü nasıl arttırabilirim kuşkusuz dinime nasıl son derece dönebilirim??

teşekkür ederim…


Cevap: Aklımdaki bu sorular beni yedi bitirdi.

emniciba
bu sorular sanmıyormusunki alimlerin aklına gelmiyor gercekten bır çok ıbret var ama bu soruları sormak bana kalırsa insan fıtratı dıye düşünüyorum
bir de unutmaki biz ahir zamanda yasıyoruz kımılerı sevk pesınde olacak bu bır gercek alamet bunlar ımzamı oku anlarsın kırmızı yazılı . . .

Okudunuz mu?  İç Kanama için dua

Cevap: Aklımdaki bu sorular beni yedi bitirdi.

AdidasS9494
doğru diyorsunda işte bu sorular bende normalden fazla yoğun anlatamam. kırmızı yazılı brşey göremedi galiba imzan bu ! ! !NE CENNET UCUZ NE CENENNEM PAHALI ! ! !


Cevap: Aklımdaki bu sorular beni yedi bitirdi.

muvahhidim
ve aleykumusselam ve rahmetullah kardeşim;

Öncelikle biz müslümanların, Allahu Teala’ya olan kulluk görevlerimizi yerine getirirken, bizleri doğru yoldan çıkarmaya çalışan, dinimizden soğutmayı çabalayan ve görevi sadece Allah’ın mü’min kullarına vesvese olan bir Şeytanın varlığını asla unutmamalısın..

Kafanda oluşan ve zihninden geçen bu soruların tamamı vesvesedir, bu kuruntulara asla aldırış etmemelisin..

” De ki: Cinlerden ve insanlardan; insanların kalplerine vesvese veren sinsi vesvesecinin kötülüğünden, insanların Rabbine, insanların Melik’ine, insanların İlah’ına sığınırım. ” (Nâs Suresi 1-6 )

O’na emanet ol..
celle celeluh..


emniciba
yalnız şöylede bir durum var ben lise 3 öğrencsisiyim bende hamd olsun kılıyorum namazlarımı okul arkadaşım o da namaz kılar ama kız pesındede kosar haramada bakar sımdı soyle bır dusunursen namaz kılan bunları yapıyorsa ıman zayıf olur nefsımızn arzuların el etek cekmek gerekır

Okudunuz mu?  Maliki mezhebi ile ilgili bir soru?

AdidasS9494
teşekkür ederim bu duayı hergün edeceğim inşAllah. Allah razı olsun inşAllah şeytanın bu vesvesesinden kurtulur ve onun tuzağına düşmem Allah hepimizin yardımcısı olsun.. Bu zaman çok kötü bir zaman dışarıya çıkmaya gelmiyor malesef :S

emniciba kardeşim ben Peygamber efendimizin sünnetlerine uymayada gayret ederim.. o arkadaş gibi değilim yani mesela yolda yürürken yere bakarak yürürüm bakmamaya çalışırım bazen nefsime hakim olamadığım oluyor sonra kendime çok kızıyorum ama bazen oluyor malesef. birde bir şey söyleyeyim ben imam hatip lisesi öğrencisiyim ve imam hatip liseleri bile çok kötü halde( hepsi için söyleyemem tabi) kızlar mini etekli diğer liselere göre biraz uzun olabilir ama dizlerinin üstünde bazılarının gerçekten çok zor yani ben böyle şeylerden uzak durmak için imam hatibe gitme kararını aldım ama oradada durum vahim.


Saif Al-Din
aynı sorular bende de vardı ve senin gibi çok rahatsızdım. Ondan sonra her sabah namazından sonra 136 kere el-Mumin ismini tesbih çekmeye başladım. Birkaç gün sonra şeytanın vesveseleri defoldu gitti, şimdi bile ne zaman sıkıntı hissetsem hemen el-Mumim tesbihi çekerim sabah namazından sonra.

Okudunuz mu?  Evham ve vesvese psikolojik midir?

Unuttum, el- Mumin iman veren anlamındadır. Vesveseleri giderir, imanı kuvvetlendirir Allah’ın izni ile.

Bide eski mesajları düzeltebilsek olmaz mı ? Bazen diyeceğim şeyi unutup 2 kere arka arkaya atmak zorunda kalıyorum, o zaman da flooding gibi 🙁


Fetva Meclisi
< Bide eski mesajları düzeltebilsek olmaz mı ? Bazen diyeceğim şeyi unutup 2 kere arka arkaya atmak zorunda kalıyorum, o zaman da flooding gibi 🙁 >
Şimdilik geçici olarak kaldırıldı ilerde inşaAllah belki geri getirilebir.


Ercan
Şeytan doğru yola gidenle, doğru yola girmeye çalışanla uğraşır. Yoldan çıkmış olanı ne yapsın. Doğru yoldasın kardeşim. Aklına böyle düşünceler gelince eüzü besmele çek. Allah’a sığın.
"Ya yoksa" düşüncesi aklına geldiğinde "Ya varsa?" diye düşün.


islamyolu
1400 sene önce anne karnındaki çocugun geçirdigi evre ler kur’an da anlatılırken. Şimdi gerçekliği ıspat edilmiş.

Sinegin bir kanadında zehir diğer kanadında panzehir oldugu şimdi bilimde kanıtladı.

Peygamber efendimiz (SAllahu aleyhi ve sellem)’in ayı ikiye bölme mucizesi. Şimdi Ayın yakın çekimiyle o bölünmüş bölge tekrardan birleşmesinin izleri tespit edilmiştir.

işte hak Din islam Hak kitap Kur’an oldugu zaten her türlü delillerle de çıkıyor. onda bir şüphe olmaması gereklidir.

Okudunuz mu?  Namazda Sûre Ve Duaları Okurken, Öksürük Geliyor Ve Sûreler, Dualar Yarıda Kalıyor

ikinci şüphe tamam islamı kabul ettik sırada Mezheb bölümü var. onda daha çok karışıklıklar çıkıyor aslında. bidat ehli fırkalar çok sayıda var. kimiside Ya şia doğru diyorsa diyor. kimisi ya vahabiler haklıysa diyor. Bir vesvesede insana böyle bulaşıyor. işte kamil mürşid burada devreye giriyor. Gerçekleri ap açık açıklayacak Tam ehli sünnet bir mürşid.

Yine de 4 mezhebten şaşmayın. ehli sünnet vel cemaatin başkası yalandır. Hak yol islam , Hak mezheb Ehli sünnet.


AdidasS9494
teşekkür ederim Saif Al-Din inşAllah hergün her sabah bende bunu yapacağım..

saolasın ercan ya varsa aslında zaten hani yoksa bile diye düşünsek bile kötü bir şey yapmıyoruz değilmi.sonuçta 5 vakit için abdest alıyoruz temizlik güzel konuşmak,güvenilir olmak böyle insanlar her zaman sevilir olmasa bile haşa bunlar çok güzel şeylerdir değilmi

islam yolu kardeş"Sinegin bir kanadında zehir diğer kanadında panzehir oldugu şimdi bilimde kanıtladı " bunu bilmiyordum teşekkür ederim Allah razı olsun hepinizden inşAllah


Gemlik
bak kardeşim dinle istersen çok istifade edeceğin bir sohbet ve seni düze çıkaracak aklığı kalbini toplayağın sorularına cevap bulacağın anlatımlar

Okudunuz mu?  Haram iş yapan işverenden aldığımız para haram mı ?

http://www.nurmektebi.net/sohbetler/videobak/435/ugur-akkafa/allah-bu-kainat-ve-insan-neden-yaratt

http://www.nurmektebi.net/sohbetler/kategoribak/14/ugur-akkafa


islamyolu
< saolasın ercan ya varsa aslında zaten hani yoksa bile diye düşünsek bile kötü bir şey yapmıyoruz değilmi.sonuçta 5 vakit için abdest alıyoruz temizlik güzel konuşmak,güvenilir olmak böyle insanlar her zaman sevilir olmasa bile haşa bunlar çok güzel şeylerdir değilmi
>

Kardeşim o tür kalbinden geçen kelimeler vesvesedir. Sakın ola o lafları dilinle telaffuz etme. kalbinden geçenden sen sorumlu değilsin. Ama dilinle dışarı vurursan ondan sorumlusun. Kalbinde şirk sözlerden birisi geçerse Tövbe estağfirullah çek. kelimeyi şahadet getir. ama tekrardan uyarıyorum. o kelimeleri dışarı vurma. kalbinde kalsın.

< islam yolu kardeş"Sinegin bir kanadında zehir diğer kanadında panzehir oldugu şimdi bilimde kanıtladı " bunu bilmiyordum teşekkür ederim Allah razı olsun hepinizden inşAllah >
Allah senden de razı olsun kardeşim. Kur’an-ı Kerim başlı başına en büyük mucizedir. Hadisi şeriflerde de Peygamber efendimiz (SAllahu Aleyhi ve sellem) ‘e Allah tarafından bildirilen Gayb bilgileri vardır. misal Kıyamet alametlerinin küçüklerini bir incele. günümüze göre kıyas yap bakalım nasılda hepsi çıkmış durumda. büyük alametler bir başlasın zaten ardarda gelecek onlarda. Biz Bu güzel Dine Nasıl iman etmeyelim. Bizi yaradana nasıl İman etmeyelim.

Okudunuz mu?  Adet döneminde saç kestirmek , diş dolgusu yaptırmak, tırnak kesmek, saç boyamak caiz mi

Hanifi mezhebinin İmamı Ebu hanife (RadıyAllahu anh)’ a bir ateist soruyor kainatta herşey kendiliginden olmuştur. bir yaratıcı yoktur diye. İmam Azam ise bugün yorgunum yarın falanca yere gel orada buluşalım sana cevabını veririm diyor.
bunu duyan Halk ertesi gün o buluşacakları yere dolup taşıyorlar.
Acaba imam Azam ne cevaplar vereecek diye.
Ama bekliyorlar bekliyorlar İmam-ı Azam bir türlü gelmiyor. Ateistte seviniyor. bakın benim haklı çıktığım belli oldumu , Ebu hanife korkudan gelmedi bile dedigi sırada.
Birde ilerde bakıyorlar İmam Azam geliyor.

Ateist soruyor nerede kaldın bu saate kadar.
İmam Azam diyorki geldigimde nehirden geçecek sandal yoktu bende geçemiyordum.
o arada bir Ağaç birden bire kendiliginden sandal oldu bende ona bindim geldim.
Bunu duyan Ateist . ya hiç bir ağaç kütük kendiliginden Sandal olur mu. diye gülümserken.
İmam Azam yine son noktayı koyuyor. ” kainattaki bu kadar güzellikleri , bu kadar uyumluluğu , bu şahaneliklerin kendiliginden oluştuğuna inanıyorsunda , Bir ağacın kendiliginden sandal olduguna neden inanmıyorsun ”
Ateist bunu duyunca kelime-i Şahadet getirip müslüman oluyor.

Bu gibi konular Evliyalarımızın menkıbelerindede baya vardır.

Sana tavsiyem kardeşim Ateistlerin laflarına aldırış etme. onların sitelerine girme. meraklanma acaba ne diyorlar diye.
ilim yetmeyebilir. Ama Bilki şeytanda onların yardımcıları. sana bir vesvese verdimi dünyadan hayattan soğursun. herşey boş dersin.

Okudunuz mu?  Ailelerin dağılmaması için dua

Ama Namaz kılıyorsun. sen öldügün zaman tekrar dirilme olduguna inanıp Allahın rızasını Almak için Namazını kılıyorsun.

peki düşünsene onlar dirilmede yok diyorlar. çürüyüp gideceklerini tekrar dirilmeyeceklerini sanıyorlar.

Senin için Dünya hayatıda Bir cennet gibi geçer , Ahiret hayatıda zaten mümine hakiki cennettir.

onlar için Dünya hayatı zaten olmuş bir cehennem , Ahiret hayatındada ebedi cehennem vardır.

şimdi soruyorum hem dünyada , hem ahirette Kar için de olan kimdir ? Tabiki Müslüman.


AdidasS9494
teşekkür ederim Gemlik kardeş çok saol..

islamyolu çok haklısın teşekkür ederim Allah sizlerden razı olsun..


nisan21
Sinegin bir kanadında zehir diğer kanadında panzehir oldugu şimdi bilimde kanıtladı.

Peygamber efendimiz (SAllahu aleyhi ve sellem)’in ayı ikiye bölme mucizesi. Şimdi Ayın yakın çekimiyle o bölünmüş bölge tekrardan birleşmesinin izleri tespit edilmiştir.

Ben de bunları bilmiyordum, duymamıştım ALLAH C.C. razı olsun islamyolu kardeşim sayenizde öğrendim, özellikle ayın birleşme izlerinin tespit edilmesi olayına çok şaşırdım. Bununla ilgili bilgi, resim vs. varsa görmek isterim…


burcealtug
< teşekkür ederim Gemlik kardeş çok saol..

Okudunuz mu?  Vesvese ve Kötü Düşünce Gelice Tövbe İstiğfar Etmelimiyiz?

islamyolu çok haklısın teşekkür ederim Allah sizlerden razı olsun.. >
AVUSTURALYALI gencin videosunu lütfen izleyin. Burda kişi müslüman olmak için kararsızdır ama ALLAH tan bir işaret bekler. Bunuda gülerek anlatıyor. Yıldırım düşsün kuş ağaçtan düşsün ölsün)))Rabbim işaret vermiyor tabii. Genç gelgitler içinde vazgeçergibi olurken birden elindeki KURAN-I KERİM i açıp sayfasını çeviriyor. Orda ki ayette …………işaret mi bekliyorsunuz hala. Size yeteri kadar işaret göstermedik mi?Yıldızlar ay güneş………..tam hatırlayamadım yazamayacağım. Ama o dakikada o atesit genç müslüman oluyor. Bu olay tesadüf değil. Bende ilimi araştırdığım andan itibaren KURAN dan diğer kitaplardan takvim yapraklarından sürekli olarak bana işaret geliyor. Kendimi topralamam konusunda . İkaz anlamında. Zira ben dua etmiştim. RABBİM BEN SENİN DİNİNİ araştırıyorum. Lütfen benimle orda konuş. Doğru yola getir beni diye. Hakikaten RABBİM benim duamı kabul buyurdu. Çok şükür. Yazılarla benle konuşmakta. Doğru yola çağırmakta. Hadis kaynaklarını ve ayetleri okurken anlamaya yaşama çalışalım. İnanın konuşuyor bizle. Musa as la olduğu gibi değilse de konuşuyor biliyorum

Sen kardeşim yazdıklarını okudum. Şeytanın vesvesesine kapılmışsınız. Kesinlikle o şekilde düşünen sen değilsin bunu unutma. Seninle benimle burda takva sahibi olan herkezle uğraşmakta. Bana şirkle yaklaşıyor şirke sevk etmeye çabalamakta. Asla teslim olmayacağım. Bu iş bitiyor bakıyor kandıramıyor bu kez de beni meth edip kendimi dini konularda beğenmemi istemeye başladı. Oyunları o kadar çok ki. Uyanık olmak gerek. Ve gerçekten hayatın tesadüflerden ibaret olmadığını bilmek inanmakda gerek. Bu videoyu senin için ekledim. Aç izle.

Okudunuz mu?  Namazda akıntı geldiğini hissetmek namazı bozar mı

Bir örnekde kendimden vereceğim . Geçen günlerde çok duygulandım ağladım cehennnemliksem ben diye. Amelim o kadar az ki. Ne götüreceğim ben onun huzuruna.Sonra dedim ki duamda ALLAHIM SEN BENİ SEVİYORMUSUN?SÖYLE?GERÇEKTEN SEVDİĞİN KULLAR ARASINDAMIYIM?BİR İŞARET VER BANA?RÜYADA YA DA KİTAPLARDA GÖSTER.
O gece rüyamda göstermedi ama ertesi gün bana hediye edilen bir kitap vardı hiç okumamıştım daha evvel onu alıp sayfalarını çevridim birde ne göreyim. Bir hikaye………..bir kişi rüyasında ALLAHÜTEALAnın hzuruna çıkıp hatim ediyor. ALLAH onu çok takdir edip övüyor. O kişi sabah olunca ağlıyor çevresindekiler ona soruyorlar neden ağladın diye oda rüyasını anlatıyor. ALLAH ona orda ne diyor biliyor musun?
-BEN KELAMIMI OKUYUP ONUNLA AMEL EDENLERİ SEVDİĞİM KADAR KİMSEYİ SEVMEM…….
Bu cümle banaydı kardeşim. O anda onu okmayı tüm kitapların arasından seçip okumayı kim istetti?
-O
-Kim mesajı sorunun cevabı olarak verdi
-O
Anlatabiliyormuyum?Benim için ALLAH heryerde…………ve o dilediğini sıratınmüstakim doğru yola iletir. Sen sakın pes etme………..

Okudunuz mu?  Küçükken işlediğimiz günahlar kime yazılır? Nasıl affedilir

AdidasS9494
saoalsın burcealtug kardeş pes etmeyeceğim inşAllah.. çok saol


tuharatu
Güzel kardeşim gençken ibadet ednler arşın gölgesinde gölgelendirilecekler ne mutlu sana sen şeytanın vesveselerine kulak vermemeye çalış birde aklına böyle şeyler geldiğinde Allahım bunu ben düşünmüyorum sen kalbimi biliyorsun diye dua et emin ol belli bir süre sonra şeytan yakanı bırakacak namaz başlı başına bir huzurdur işin gücün rasgider o gezip eğlenen akranlarına birde şu açıdan bak hepsi depresyonda sorunlar yaşıyorlar tatminsizlik içinde kıvranıyorlar sen Allahın ne kadar sevgili kulusun ki erken yaşta ibadeti sana nasip etmiş bizim içinde dua et kardeşim Allah’a emanet ol…


Ateist siteler

Bu kategoride yer alan Müstehcen görüntüler izlemek gusül gerektirir mi ? (Acil cevaplarsanız.) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aklımdaki bu sorular beni yedi bitirdi. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.