Anasayfa
30 Kasım 2022, 2:42
sizden07
Abone

Cuma günü ölen şehit olur mu ?

Cuma günü ve ilim yolunda ölenler şehit olur mu ?

Kayıtsız Üye
Arkadaşım hem cuma günü hem de eğitim yolunda giderken trafik kazasında vefat etti. Hem cuma günü hem de ilim yolunda olduğu için şehit olur mu?


Yorum: Cuma günü ölen şehit olur mu ?

furkan
Cuma günü ölenler şehit sayılmaz. Herhangi özel bir günde ölen birisine şehitlik mertebesi vermez. Şehitlik, Allah yolunda ölenler, Allah yolunda hizmet etmek (Kur’an-ı Kerim dersi vermek için yolculukta ölmek, İslam’ı korumak için savaşta ölenler gibi) amacıyla çıktıkları yolda vefat eden insanlar şehit sayılır. Şehit sayılmak için insanın gönlünde İman olması ve hayatı boyunca Allah’a karşı ibadetlerini yapmış olması gerekir.

Okudunuz mu?  İlk sela ve ezan ne zaman okundu?

Namaz kilmayan sehit olurmu

Bu kategoride yer alan Arka avret yerinde görülmeyen şey gusul abdestine engel midir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cuma günü ölen şehit olur mu ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.