Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:39
Sure Ayet
Yönetici

Kusur aramak ile ilgili ayetler ve hadis-i şerifler

Kusur aramak ile ilgili ayetler ve hadis-i şerifler

Kayıtsız Üye
Kusur aramak ile ilgili ayetler ve hadis-şeriflere ihtiyacım var bana Kusur aramak hakkında ayet ve hadisler verir misiniz ?


Cevap: kusur aramak ile ilgili ayetler ve hadis-i şerifler

melle
Kusur aramak ve kusur örtmek hakkında hadisler

Okudunuz mu?  Amenerresulü suresi ve anlamı

Resulullah (s.a.s.) hadislerinde şöyle buyurmaktadır:

"Her kim bir müslüman kardeşinin ayıp ve kusurlarını, kimsenin görmediği ve görmesini istemediği şeylerini örterse, Allah’u Teâlâ da kıyamet gününde onun ayıplarını örter. Her kim müslüman kardeşinin meydana çıkmasını istemediği birşeyini ortaya çıkarır ve dile verirse; Allah da onun ayıplarını, kimsenin bilmesini istemediği hallerini meydana çıkarır. Bu suretle kendi evi içinde de olsa onu rezil eder. Müslüman kardeşinin ayıplarını örten, bir ölüyü diriltmiş gibidir. " (Buhârî, Mezâlim, 3; Müslim, Birr, 58; Tirmizî, Birr ve Sıla, 85)

Okudunuz mu?  Dua ile ilgili ayetler ve hadisler

Müslümanın ayıp araştırması değil, bilâkis gördüğü ayıp ve kusurları örtmesi gerekir. Diğer bir hadis-i şerifte: Kim bir müslümanın ayıbını dilerse Allah da kıyamet gününde onun ayıbını örter. " (Ebû Dâvud, Edeb, 39), Kim bir ayıp görür de örterse sanki kabrine diri gömülmüş bir yavruya can vermiş gibi olur. " (Ebû Dâvud, Edeb, 38) buyurulmuştur.

Okudunuz mu?  Ömür ile ilgili Ayetler

İnsan başkalarının ayıp ve kusurunu değil, kendi ayıp ve kusurunu görmeye çalışmalıdır. Peygamber Efendimiz (s.a.s.): Kendi ayıbı, insanların ayıbını görmekten alıkoyan kimseye müjdeler olsun. " (Aclûnî, Keşfu’l-Hafa, II, 46) buyurmuştur.


Cevap: kusur aramak ile ilgili ayetler ve hadis-i şerifler

Hoca
kusur aramak ile ilgili hadisler,

Okudunuz mu?  Akıllı ve zeki olmak ayetleri

3747- [6:217, Hadîs No: 8998] Ibni Ömer (r.a.) rivayet ediyor: Öfkesini tutanın Allah kusurunu Örter.

3557. [6:55, Hadîs No: 8409] Câbir’den (r.a.) rivayetle:
Sizden, elbisesinin ucuyla da olsa, mü’min kardeşinin kusurunu örtebilen örtsün.

kusur araştırmak ile ilgili ayetler


kusur ile ilgili hadisler, kusur aramak ile ilgili ayetler, kusur aramak ile ilgili hadisler

Bu kategoride yer alan Helal, haram, sevap, günah hakkında hadis-i şerif ve âyetler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kusur aramak ile ilgili ayetler ve hadis-i şerifler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.