Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:47
sizden05
Abone

Böcek öldürmek gusül abdestime zarar verir mi? Bakar mısınız.

Böcek öldürmek gusül abdestime zarar verir mi? Bakar mısınız.

ziya3400
Gusül abdesti alırken böcek üzerime düştü, onu öldürmek zorunda kaldım. Sonra hem böcek vücuduma değdiği için pislik bulaştı diye şüpheye düştüm iyice yıkandım yaklaşık 30-40 dk, sonra da böceği öldürdüğüm için günah olduğunu ve gusüle engel olacağı şüphesi oluştu.

Okudunuz mu?  Yara ve namaz

Sizlere soruyorum bu iki durumda gusüle engel mi? Böcek koluma kondu, hemen üfleyerek uzaklaştırdım sonra tekrar kanatlanınca öldürmek zorunda kaldım duşa kabin içinde.


Cevap: Şu durum Gusül abdestime zarar verir mi? Bakar mısınız.

morueqq
benzer bir soruya şöyle cevap verilmiş:
Gusul ve abdesti bozan şeyler bellidir. gusül alırken normal abdesti bozacak bir şey yapsan bile gusle zarar vermiyor.

Gusul abdesti almayı biliyor ve alırkende sahih şekilde alıyor isen, daha sonradan aklına gelen "acaba gusulum geçerli mi?" şüphesi eğer her zaman- sık sık oluyor ise bu şeytandan bir vesvese olduğunu bil ve bir daha gusül abdesti almaya, kendini meşakkate düşürme. Fakat bu çok nadiren oluyor ise o zaman yeniden gusledebilirsin.

Şunu bilesin ki şeytan müslümana içki iç, kumar oyna vs haramlığı kesin olan yerden pek yaklaşamaz. Müslümana sağından yaklaşır ve abdestinde, namazında v.b. amelinde "acaba geçerli değil mi , kabul olunmadı mı?" diye vesvese vererek onu tekrar tekrar yaptırarak yorup ezieyete düşürür ve Allah korusun zamanla da tüm amellere isyan edip terk ettirerek kendisi gibi Cehenneme bilet kesmesine çalışır.
Rabbim ummeti şeytanın her türlü tuzaklarından muhafaza buyursun.S elamun aleykum


Cevap: Şu durum Gusül abdestime zarar verir mi? Bakar mısınız.

ziya3400
O zaman benim gusülüme o böcek zarar vermemiştir. Allah kabul eylesin, tekrara gerek yok .

Okudunuz mu?  İhtilam ve yatak,yorgan temizliği

Cevap: Şu durum Gusül abdestime zarar verir mi? Bakar mısınız.

mustazaf
ziya moderatör kardeşler seni defalarca uyarmıştı zannediyorum ,forumda düzgün cevap vermen konusunda yanılıyormuyum kastanmi yapıyorsun sen,

ve sana bir şey söyleyecem:sen neden gusulu bukadar çok takıyorsun kafana ,yani sen af edersin ama anlamıyormusun sana defalarca gusül konusu hakkında bilgi verilmesine rağmen tuhaf sorular yada bilerek sorular soruyorsun yeter ama ben bıktım yahu takma kafana şu gusulü.
ve şunu eklim ayıptır demesi sen sürekli gusül alma ihtiyacımı duyuyorsun anlamadım…

Okudunuz mu?  Tesbih çekerken 33 den fazla söylersem yanlış mı yapmış olurum?

böcek öldürmek abdesti bozar mı

Bu kategoride yer alan Zina yapmış biri zina yapmamış biriyle evlenirse dinden mi çıkar yoksa sadece günah mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Böcek öldürmek gusül abdestime zarar verir mi? Bakar mısınız. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.