Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:27
missa8
Abone

Lohusa kadının yanında dua ve Kur’an okunmasında bir sakınca var mıdır?

Lohusa kadının yanında dua ve Kur’an okunmasında bir sakınca var mıdır?

Kayıtsız Üye
Lohusa kadının yanında dua ve Kur’an okunmasında bir sakınca var mıdır? Annem benim bulunduğum odada dua etti, Kur’an’ını okudu. Gelen misfirler, "lohusa kadının yanında okunan dua ve Kur’an iyi değildir, burda okunmasın" diye yorum yaptılar…

Okudunuz mu?  Hazreti Muhammed'in insanlığa yaptığı iyilikler

Cevap: Lohusa kadının yanında dua ve Kur’an okunmasında bir sakınca var mıdır? Annem benim bulunduğum odada dua etti, Kur’an’ını okudu

Hoca
Bu tür söylentilerin aslı yoktur. Lohsua ve hayızlı kadının yanında Kur’an ve dua okunabilir. Hiç bir zararı yoktur; aksine faydası vardır.

Okudunuz mu?  İslamda Anne ve baba çocuğunu reddedebilir mi?

Ancak lohusa olan kadın Kur’ân’a el süremeyeceği gibi, ne ezberinden, ne de Mushaf’a dokunmadan okuyamaz. Yalnız Fâtiha, Âyetelkürsi ve Muavvizeteyn’i (Kul eûzü’ler) gibi sûre ve âyetleri duâ maksadıyla okuyabilir.

Kur’ân’ın dışındaki dinî kitaplara gelince, Kur’ân-ı Kerim için abdest almak farz iken fıkıh, hadis ve akaid kitaplarını alıp okumak için, onlara hürmeten abdest almak mendubdur.
İlave bilgi için tıklayınız:
LOHUSALIK (NİFAS)

Okudunuz mu?  Hac sağlık personeli soruları

lohusanın okuması gereken dualar, lohusalıkta okunmasi gereken dualar

Bu kategoride yer alan Tevbe ve İstiğfar Duası Nedir Nasıl Okunur Arapça – Türkçe başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Lohusa kadının yanında dua ve Kur’an okunmasında bir sakınca var mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.