Anasayfa
23 Mart 2022, 14:55
sizden05
Abone

Lavabodan taşından su sıçraması

Lavabodan taşından su sıçraması

Emre Kaan
Tuvaletten çıkınca elimi ayağımı yıkıyorum o su yere sıçrıyor.Başka zaman elimi yıkamaya girerken lavaboya eşofmanı sıvamıyorum.Yani lavabodaki su eşofmana geliyor bu namaza engel mi pislik mi oluyor ?
______________________________
Üzerime yine su sıçradı ben bilerek atmıyorum üstüme suyu dikkat ediyorum ama bu kadar anca zaten mekruhmuş belkide ben vesveseye geliyorum.

Okudunuz mu?  Tövbe almak caiz mi

Cevap: Lavabodan taşından su sıçraması

Desert Rose
Kullanılmış su, İslâm hukuku açısından temiz olup maddi pislikleri gidermede kullanılırsa da; abdest almada, gusülde ve diğer mânevi kirleri gidermede kullanılamaz. Buna göre, abdest alırken veya guslederken insan bedenine dokunarak akan suları biriktirip de onunla tekrar abdest almak veya gusletmek caiz değildir. Yine, bu tür suları içmek, hamurlu işlerde vs. kullanmak tenzihen mekruhtur. Ancak, bedenden sıçrayan bu sular, dokundukları şeyleri veya abdestten sonra kurulanmak için kullanılan havluyu pisletmezler. Buna rağmen, abdest alırken sıçrayan sulardan sakınmak, kalb huzuru ve gönül rahatlığı açısından daha iyidir.

Okudunuz mu?  Benden afedersiniz balgam gibi ve sarımtırak renkte akıntı geldi.. Cünüp müyüm?

Kullanılmış suyun temiz olup temizleyici olmaması İmam Muhammed’e göredir. İmam A’zam ile İmam Ebu Yusuf’a göre bu çeşit sular pis sayılır. İmam Mâlik ile İmam Şafiînin bir görüşüne göre de kullanılmış su, hem temiz hem de temizleyicidir. Fakat tekrar kullanılması mekruhtur (bk. es-Serahsî, Kitâbü’l-Mebsût, 1, 52-53; el-Kâsânî, Bedâyiu’s-Sanâyî, I, 83; Ömer Nasuhi Bilmen, Büyük İslâm İlmihali, s. 49-50; Mehmed Zihni Efendi, Nimet-i İslâm, s. 12).

Okudunuz mu?  Cennet hakkında müthiş şeyler

Ahmet GÜÇ


lavabodan sıçrayan su, lavabo su sıçramaması için, lavabodan sıçrayan su necis midir

Bu kategoride yer alan Yahudilere acımak günah mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Lavabodan taşından su sıçraması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.