Anasayfa
24 Ocak 2024, 12:14
Gusul
Yönetici

Diş dolgusu, kaplama ve protez dişler gusle engel olur mu? Gusül veya abdest sırasında protez dişleri çıkarmak gerekir mi?

Yorum: Diş dolgusu, kaplama ve protez dişler gusle engel olur mu? Gusül veya abdest sırasında protez dişleri çıkarmak gerekir mi?

Muhammed_ali
1-) Boy abdestimiz yok iken protez diş, porselen kaplama veya dolgu yaptırdığımızda bu gusle engel midir ?
2-) Protez diş, porselen kaplama veya dolgu yaptırdıktan sonra boy abdestimizin olup olmadığını hatırlayamadığımızda yani şüpheye düştüğümüzde bu gusle engel midir ?

Okudunuz mu?  Bedensel Engellinin Gusül Abdesti

Selâmünaleyküm. Benim ön dişimden birisinin yarısı kırıldı. Özel diş doktoruna gittim ve kanal tedavi uygulayıp kırılan dişinin yerine porselen diş takacağız dediler. Randevu aldım ve seanslar halinde diş tedavimi yaptırdım. Kırılan dişimin yerine porselen diş taktılar. Aradan yaklaşık 1 sene geçti ve ben porselen dişimi taktırmadan önce boy abdestimin olup olmdığına dair şüpheye düştüm. Bu kaplama diş şüpheye düştüğüm için gusle mâni midir ? Fakat benim porselen dişim 2 veya 3 kere yerinden koptu ve ben tekrardan yapıştıttırdım ama yapıştıttırmadan önce ağzımı yıkamadım / yıkamam gerekir miydi ? Benim şuan gusül abdestim oluyor mu ? Acaba kaplamayı çıkartıp boy abdesti alıp tekrardan yapıştıttırmam / taktırmam gerekir mi ?

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken okunması gereken bir dua var mıdır ve nedir?

Yorum: Diş dolgusu, kaplama ve protez dişler gusle engel olur mu? Gusül veya abdest sırasında protez dişleri çıkarmak gerekir mi?

mum
1. Ağzınızı çalkalamanız da yeter.
2. Gusül sırasında Ağzı yıkmak, mezhepler arasında ihtilaflıdır, farz diyenler olduğu gibi sünnettir diyenlerde vardır.

Okudunuz mu?  Tuvalette meniye benzer bir sıvı geliyor

Siz rahat olun ağzınızı yıkamamışsanız bile sorun olmaz.


Diş Dolgusu sakıncalımı

özbalkesli
selamün aleyküm,
değerli kardeşlerim, benim sorum aklıma takılıyor dişime dolgu yaptırdım gusül abdesi etkilermi,
2. sorum çok tartışılıyor cuma bayanlara farzmı değilmi bunun katını nedir,
3. sorum çocuklar yaşları tek haneli olursa sünnet yapılamazmış

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alınırken avret mahalli kapalı tutulması şart mı?

Yorum: Diş dolgusu, kaplama ve protez dişler gusle engel olur mu? Gusül veya abdest sırasında protez dişleri çıkarmak gerekir mi?

Şem’a
1. Diş dolgusu yaptırmak gusül abdestini etkilemez konuda Diyanet İslam İlmihali Diyanet fetva Kurulu fetvasına bakabilirsiniz

2. Peygamberimiz SallAllahu Aleyhi ve Sellem’in sahih hadisi şerifine göre cuma namazı kadına yolcuya deliye ve çocuğa farz değildir

Okudunuz mu?  Gusul abdesti alırken kusmak

3. Çocukların sünnet günü elirtilmemiştir dileyen çocuğunun doğumundan sonra dilediği günde tekli veya çiftli günlerde fark etmez sünnet etmesi caizdir dini hiçbir sakıncası yoktur bu söz ettiğiniz İnanç bâtıldır


protes dişi abdest alırken çıkartılırmı, Diş dolgusu gusül , osman ünlü

Bu kategoride yer alan Lohusa iken ihtilam olan kadın ne yapmalıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Diş dolgusu, kaplama ve protez dişler gusle engel olur mu? Gusül veya abdest sırasında protez dişleri çıkarmak gerekir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.