Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:20
missa01
Abone

Allah rızası için evladı sevmek, arkadaşı sevmek, anne babayı sevmek ne demektir?

Allah rızası için evladı sevmek, arkadaşı sevmek, anne babayı sevmek ne demektir?

Neden?
Allah rızası için sevmenin ölçüsü nedir?

Allah için sevmek meselesini bir türlü anlamadım,Allah için sevmek demek sadece Allah’ı sevmek demek mi, kişi annesini-babasını Allah için seviyorsa sadece Allah’ı mı sevmiş oluyor,yani anne-babasını sevmemiş mi oluyor?bunu nasıl anlamamız gerekiyor? Allah’tan başka kimseyi sevmeyelim mi? Napalım anlamadım bir türlü? Lütfen bilgilendirin.

Okudunuz mu?  Dernek nedir

Yorum: Allah rızası için evladı sevmek, arkadaşı sevmek, anne babayı sevmek ne demektir? Allah rızası için sevmenin ölçüsü nedir?

vel Fecr
hucurat 10 : Mü’minler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin. Allah’a karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin.

Hadis: Nefsim kudret elinde olan Allah’a yemin ederim ki, sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız. Yaptığınız takdirde birbirinizi seveceğiniz bir şey söyleyeyim mi? Aranızda selâmı yayınız!’ (Müslim, Îmân 93-94; Tirmizî, Et’ime 45; İbni Mâce, Mukaddime, 9)

Okudunuz mu?  Köpek elbiseye deyince namaza ve abdeste engelmidir,necismidir?

kişi Allah yolunda gider, islamın içindeki diğer arkadaşlarıda bu yoldadır ve birbirlerini sever. kaynak birdir. kuran ve sünnet.
kuran ve sünnet üzerine yaşayan kişileri kardeşimiz olarak görmeliyiz. o bizim hem din hemde dava kardeşimizdir.

Bu kategoride yer alan Erkekten bayana dönenleri kim yıkayacak islam dinimizde buna yer varmı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah rızası için evladı sevmek, arkadaşı sevmek, anne babayı sevmek ne demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.