Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:05
missa01
Abone

Peygamber efendimizin üye olduğu derneğin adı nedir?

Peygamber efendimizin üye olduğu derneğin adı nedir?

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar Peygamber efendimizin üye olduğu derneğin adı nedir kısaca bilgi verir misiniz ?


Cevap: peygamber efendimizin üye olduğu derneğin adı nedir?

Desert Rose
Peygamberimizin katıldığı cemiyetin ismi hılful fudul cemiyetidir. (Derneğidir)


Cevap: peygamber efendimizin üye olduğu derneğin adı nedir?

Kayıtsız Üye
PEYGAMBERİMİZ (SA.V)İN HİLFÜ’L-FUDÛL CEMİYETİNDE ÜYELİĞİ

Uzun süren Fıçâr savaşı esnâsında Mekke’de âsâyis bozulmuş, can ve mal güvenliği kalmamıştı. Özellikle dışarıdan mal getiren yabancıların malları yağmalanıyordu. Vâil oğlu Âs, Mekke’ye gelen Yemen’li bir tâçırın bütün malını gasbetmiş, haksız olarak elinden almıştı. Yemen’li, Ebû Kubeys dağına çıkarak uğradığı haksızlığa karşı, bütün kabîleleri yardıma çağırdı. Yemenlinin bu feryâdi üzerine Peygamberimiz (s.a.ş.)’in amcası Zubeyr, Küreyşin bütün ileri gelenlerini çağırdı. Hâsimoğulları, Zühreoğulları, Esedoğulları, Temimoğulları, Abdulluzzaoğulları, Zubeyrin dâvetine içâbet ederek, Beni Temîm’den Cud’ân oğlu Abdullah’ın evinde toplandılar."Mekke’de zulmü önlemeğe yerli-yabancı hiç kimseye karşı haksızlık ettirmemeğe" karar verdiler. Haksızlığa uğrayan kimselere yardım edeceklerine yemin ettiler. Yemenlinin hakkını Âs’tan alıp geri verdiler. Mekke’de âsâyisi yoluna koydular. Vaktiyle, Curhumîler zamanında Fadl b. Hâris,, Fudayl b. Vedâa ve Müfaddal b. Fedâle isimlerinde üç kabîle başkanı, kabîleleri ile toplanarak,"Mekke’de zulme meydan vermeyeceğiz, zayıfların hakkını adâlet üzere alacağız…"(38) diye yemin etmişlerdi. Onların bu yeminlerine "Hilfü’l-fudûl" (Fadılllar yemini) denilmişti. Cud’ân oğlu Abdullah’ın evinde aynı konuda yapılan yemine de bu sebeple "Hilfü’l-fudûl" denildi. Peygamberimiz (s.a.ş.) 20 yasında iken bu toplantıda amcaları ile beraber üye olarak bulundu. Bu cemiyetin çalışmalarından son derece memnun kaldığını Peygamberliğinden sonra: "İşlâm’da da böyle bir cemiyete çağrılsam, yine içâbet ederim", sözleriyle ıfâde etmiştir.


(39) (34) Bkz. et-Tirmizi, eş-Sünen, 5/590-591 (Hadis No: 3620); İbn Hisâm, 1/91-194; İbnu’l-Eşîr,a.g.e., 2/37 (35) et-Tirmizi, 5/588, (Hadis No:3617) (36) Târıh-i Din-i İşlâm, 2/33 (37) İbn Hisâm, 1/198 (38) İbnu’l-Eşîr, a.g.e., 2/41 (39) İbn Hisâm 141-142; Tarih-i Din-i İşlâm, 2/ 36; Tecrid Tercemesi, 7/101

Okudunuz mu?  Replika caiz midir

Cevap: peygamber efendimizin üye olduğu derneğin adı nedir?

selin
güzel bilgi bana faydası dokunacak çok güzel soru ellerinize sağlık


Kayıtsız Üye
çok teşekkürler sınavda çikaçak bir soruydu bu

arkadaşlar peygamberimizin mazlumu korumak için üye olduğu dernekler neler? yazılı sorum lütfen cevap yazmayı unutmayın

Okudunuz mu?  Adalet ile ilgili hadisler kısa

Kayıtsız Üye
Peygamber efendimiz haksızlıklara karşı koymak için hangi topluluğa üye olmuştur?

Cevap: Hılful fudul cemiyeti


Kayıtsız Üye
Anlamı ne demek yaa lütfen bana anlamı lazım
😊😊


Şem’a
< Anlamı ne demek yaa >
Erdemliler Topluluğu demektir.


peygamberimizin üye olduğu derneğin adı, peygamber efendimizin üye olduğu dernek, hz Muhammedin üye olduğu dernek

Bu kategoride yer alan Adak kurbanında vekalet? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamber efendimizin üye olduğu derneğin adı nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.