Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:47
sizden05
Abone

Senelerdir geçmeyen baş ağrısı var üç harfliler tarafından çarpıldığı düşünüyorum

Senelerdir geçmeyen baş ağrısı var üç harfliler tarafından çarpıldığı düşünüyorum

cagatay00
Babamın senelerdir geçmeyen baş ağrısı var.Gitmediği doktor kalmadı ancak son gittiği doktor sayesinde biraz şiddeti azaldı ancak hala her gün azar azar ağrıyor.Babam küfür filan da eder hep.Arada sırada cuma dan cuma ya namaz kılar.Artık üç harfliler tarafından çarpıldığı düşüncesine kapıldım.Zaten geçen aylardan bir gün tanıdığımız kalbi temiz bir teyze babama okuyordu.Okurken çok esnedi.Babamda çok fazla esniyor normal üstü yani.Ne yapmalıyız artık bilmiyorum danışıyım dedim 🙁


Cevap: Babamın senelerdir geçmeyen baş ağrısı varGitmediği doktor kalmadı Artık üç harfliler tarafından çarpıldığı düşüncesine kapıldım

AhmedNebill
Baş Ağrısı İçin Dua
Baş Ağrısına ve Migrene Hangi Dua Okunmalı
Baş Ağrısını Geçiren Dua

Bismillahirrahmânirrahîm

Resûlullah, Hazret-i Alî’ye buyurdu ki: Başın ağrıyınca, elini başına koy ve Haşr sûresinin sonunu – Lev enzelnâ’dan itibaren – oku.

Resûlullah’ın Haşr sûresinin bu kısmını okuduğu zaman, mübârek elini, mübârek başına koyduğu ve: Ölüm hâriç, bu her hastalığa şifâdır buyurduğu bildirilmiştir. (Bu ayetler, ayatı hırz dualarının içinde vardır.)

Haşr Suresi 21-24.Ayet

Okunuşu:

Bismillahirrahmanirrahim.

21. Lev enzelnâ hâzel kur’âne alâ cebelil-leraeytehû khâşian(m)-mütesaddian(m)-min haşyetillâh. Ve tilkel emsâlü nadribuhâ linnâsi leallehum yetefekkerûn. 22. Hüvallâhüllezî lâ ilâhe illâ hû. âlimül ğaybi veş-şehâdeti hüver-Rahmân-ür-Rahîm. 23. Hüvallâhüllezî lâ ilâhe illâ hû. El Melik’ül Guddûs-üs-Selâmü’l Mü’minül Müheyminül Azîzül Cebbârül Mütekebbir.Sübhânallâhi ammâ yüşrikûn. 24. Hüvallâhül khâligul bâriül musavviru lehul esmâül hüsnâ. Yüsebbihû lehû mâ fis-semâvâti vel’ard. Ve hüvel Azîzul Hakîm.

Anlamı:

Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adı ile

21. Biz bu Kur’ân’ı bir dağa indirseydik, Allah’ın korkusundan onu baş eğmiş, parça, parça olmuş görürdün. Bu misalleri düşünsünler diye insanlara veriyoruz. 22. O, öyle Allah’tır ki, O’ndan başka tanrı yoktur. Görülmeyeni ve görüleni bilendir. O, esirgeyendir, bağışlayandır. 23. O, öyle Allah’tır ki, kendisinden başka hiçbir tanrı yoktur. O, mülkün sahibidir, eksiklikten münezzehtir, selamet verendir, emniyete kavuşturandır, gözetip koruyandır, üstündür, istediğini zorla yaptıran, büyüklükte eşi olmayandır. Allah, müşriklerin ortak koştukları şeylerden münezzehtir. 24. O, yaratan, var eden, şekil veren Allah’tır. En güzel isimler O’nundur. Göklerde ve yerde olanlar O’nun şanını yüceltmektedirler. O, galiptir, hikmet sahibidir.

Okudunuz mu?  Şeytanı Allah yarattıysa nasıl karşı çıkabilir

Cevap: Babamın senelerdir geçmeyen baş ağrısı varGitmediği doktor kalmadı Artık üç harfliler tarafından çarpıldığı düşüncesine kapıldım

morueqq
Bitkisel Yöntemleri Denedinizmi Bilmiyorum Ben yine de yazayım:

Baş ağrısı çeken kişilerin ilk başvurdukları yöntem ağrı kesici ilaç kullanmak oluyor. Ancak ağrı kesici ilaçların bir çok yan etkilerinin bulunması ve sık sık kullanımlarına bağlı olarak bir süre sonra etkilerini yitirmesi artık insanların bitkisel çözüm yolları aramasına neden oluyor. Baş ağrısına bitkisel çözüm önerileri arayanlar için çok farklı reçeteler bulunuyor. Baş ağrısına karşı kullanılan en bilindik bitkisel çözüm önerisi kediotu köküdür. Çok kötü bir kokuya sahip olan kediotu kökü kokusu baş ağrısını saniyeler içerisinde geçirmeye yardımcı olur. Ancak fazla koklanması kötü olan kokusu nedeni ile mide bulantısına neden olabilir. Ayrıca baş ağrısına iyi gelen bitki ve otlar arasında lavanta, oğul otu ve ıhlamur çiçeği yer almaktadır. Bu otları ve bitkileri kurutulmuş halde satın aldıktan sonra çay şeklinde demleyerek tüketebilirsiniz.

Baş ağrısı için kullanılan ilk yöntem ağrı kesici grubunda yer alan ilaçlardan almaktır. Ancak ağrı kesici ilaçların çok fazla yan etkilerinin bulunması nedeni ile bu ilaçların sık sık kullanılmaması önerilmektedir.
Zaten ağrı kesici ilaçların çok sık kullanılmasına bağlı olarak bir süre sonra vücut bu ilaçlara bağışıklık geliştirmekte ve ilaçlar etkilerini yitirmektedir. Bu nedenle sık sık baş ağrısı şikayeti yaşayan kişiler baş ağrılarından kurtulmak için bitkisel çözümler aramaktadırlar. Baş ağrısına iyi gelen bitkiler arasında Papatya, Isırgan Otu, Civan Perçemi, Çuha Çiçeği, Defne, Söğüt, Alıç, Krizantem, Sarımsak, Eşekotu, Soğan, Zencefil, Nane, Ginko, Kekik ve Oğul otu’dur. Bu otlardan yapılan çaylar tüketilerek baş ağrısına karşı olumlu etkilerinden faydalanılmaktadır. Ancak bu çaylardan içerken kesinlikle karıştırmamaya özen göstermeli ve günde 3 fincandan fazla tüketmemeye özen gösterilmelidir.

Okudunuz mu?  Melekler ile iletişim kurulabilir mi?

Baş ağrısı bazen bütün bir gününüzü mahvedebilir. Uykusuz, sinirli, stresli bir günde, moralinizi bozan bir şey olduğunda baş gösterebilir. Basit baş ağrıları daha çok stres, hava durumu, tansiyon ve kanda oksijenin azalmasından ileri gelir. Ki en çok sinirsel ağrılar olarak da tanımlanabilen, gerilimli ortam ve stresten ileri gelen gerilim tipi baş ağrıları görülür. Zonklayıcı bir ağrıdır bu. Genellikle boyundan veya alın bölgesinden başlayan ağrı, yukarı doğru çıkar ve tüm başa yayılır.

Baş ağrılarını ciddiye alıp doktora başvurmak gerekir. Çünkü baş ağrısı vücudunuzda bir şeylerin eksikliğini haber veren bir işarettir. Bu eksiklik sadece kısa bir süre dinlenmek bile olsa önemsemelisiniz. Aksi takdirde baş ağrınız kronikleşebilir.

Allah Rasûlü’nün (s.a.) sudâ ve şakîka hastalığının tedavisi konusundaki tutumu şöyledir:

İbn Mâce, Sünen’inde, şahinliğinde şüphe olan şu hadisi rivayet etmiştir: Allah Rasûlü (s.a.) başağrısına tutulduğunda başım kına otu ile kaplardı ve şöyle buyururdu: "Kına otu Allah’ın izniyle sudâ’a faydalıdır."
Suda: Başın bir kısmı veya her tarafında hissedilen bir ağrıdır. Başın sadece birtarafında bir ağrı hissedilirse buna "şaktka" denir. Şayet ağrı başın her tarafında olursa, başın her tarafını kaplayan miğfere benzetilerek "beyda" ve lihûde" denilir.Bazan da ağrı başın arkasında veya önünde olur.

Okudunuz mu?  Sahurda EZAN okunurken bir şey yenip içilebilinir mi ? yenilir veya içilirse ne olur ?

Çeşitleri çok, sebepleri ise başka başkadır. Başağnsının hakiki sebebi; baştan dışarı çıkmak isteyen buharın dolaşıp gidecek bir menfez bulamaması sebebiyle başın ısınması ve ateşlenmesidir. Ateşlendiğinde başağnsı yapan cerahat ve irin gibi başta ağrı oluşturur. Çünkü cerahatta da dışarı çıkma isteği ve irin vardır. Sıvı ve nemli olan herşey ateşlendiğinde içinde bulunduğu yerden daha geniş bir yer bulmak ister. Tüm beyine nüfuz etmek isteyen bu buhar dağılamıyor ve çözülemiyor da beyinde dolaşmağa başlarsa buna seder[525] (tansiyon düşüklüğü) denilir.

Suda birçok sebeplerle oluşur. Bu sebeplerin dördü, dört tabiattan birinin çoğalmasıyla oluşmasıdır. 5. Midede olan cerahatlardan meydana gelir. Bu iltihaplanma sonucu başağnsı oluşmasının sebebi, beyinden mideye inen sinirlerin birleşmesidir. 6. Midede olan kalın gaz sebebiyle olur ki, beyine yükselir ve başağnsı yapar. 7. Mide damarlarında olabilecek bir iltihaplanma, yaptığı mide ağrısıyla birlikte başağnsı da oluşturur. Çünkü aralarında bir alâka vardır. 8. Mideye çok yemek doldurmaktan hasıl olan başağrısıdır. Zamanla azalır, daha sonra çiğ (hazmedilemeyen) şeyler kalır, başı ağırtır ve ağırlık verir. 9. Cinsî münasebette beden sarsıldığından dolayı başağnsı arız olur. Bu sebepten bedende sıcak hava normalden fazla oluşur. 10. Kusma ve istifradan sonra başağnsı oluşur. Bu bazan kuruluğun galebesi, bazan da mideden beyine buharların yükselmesiyle olur. 11. Şiddetli sıcak ve havanın ısınmasından dolayı başağnsı olur. 12. Şiddetli soğuktan, beyinde buharların yoğunlaşması ve çözülmemesi sebebiyle başağnsı meydana gelir. 13. Uykusuzluk ve az uyku uyumaktan meydana gelir. 14. Kafanın sıkışması ve ağır bir şey taşıma sebebiyle meydana gelir. 15. Çok konuştuğunda dimağın kuv-1 vetinin bu yüzden zayıflaması neticesinde meydana gelir. 16. Çok hareketlilik ve aşırı spor sebebiyle meydana gelir. 17. Gam, tasa, hüzün, vesvese, bozuk fikir ve düşünceler gibi psikolojik (nefsânt) sebeplerden meydana gelir. 18. Aşırı derecede aç kalma sebebiyle buharlar yapacak bir şey bulamazlar, böylece çoğalır ve dimağa yükselirler ve ağrı meydana getirirler. 19. Dimağdaki deride meydana gelen bir iltihaplanmadan dolayı kişi başına çekiçlerle vurulduğunu zanneder. 20. Harareti, başı da kapladığından humma hastalığının başağnsı yapması mümkündür. Allah, en doğrusunu bilendir.

Okudunuz mu?  Allah Hu Ne Demek.

Yarım başağnsının sebebi ise şudur: Başta bulunan atardamarlarda tek başına meydana gelen veya buluşarak (kanda) gezen bir hümör başın iki tarafından zayıf olan tarafında bulunur. Bu hümör bazan buhar bazan da, sıcak veya soğuk hırtlardan biri olabilir. Hususî alâmeti, atardamarların atışı, özellikle de kanlarda olanıdır. Şayet sinirlerden korunur ve kan içinde çalkalanmasına engel olunursa ağrı dindirilebilir.

Ebu Nuaym, Tıbbu ‘n-Nebevî adlı kitabında; bu tür bir ağrı {şakîka) Ra-sûlullah’a (s.a.) arız olmuş ve geçmeyip bir iki gün devam etmiştir, diye nak-letmiştir.

Yine aynı kitapta İbn Abbas’ın (r.a.) şöyle dediği naklediliyor: "Allah Rasûlü (s.a.) başını bir sargı ile sarmış olduğu halde bize hutbe okumuştu."

Buharî’nin Sahih’inde Allah Rasûlü’nün (s.a.) vefatından önceki hastalığında: "Vay, başim! dediği rivayet edilmiştir. Hz. Peygamber (s.a.), hastalığında başını sarardı. Başı sarmak, şakîka ve diğer başağnlarına faydalıdır.

Tedavisi, çeşitleri ve sebeplerine göre değişmektedir. Bir çeşidi istifra ile, diğeri yemek yeme ile, bir başkası İstirahat ve dinlenme ile, daha başkası sargı sararak, diğeri başı soğutarak, bir çeşidi ısıtarak, bir başkası gürültüden ve aşın hareketten kaçınarak tedavi edilir.

Okudunuz mu?  İlaç kullanımda içeriğini bilmiyorsak kullanmak caiz mı?

Bu anlaşıldığı takdirde, hadiste yer alan başağrısı tedavisinin kına otu ile yapılması, bu başağrısının cüzî (kısmî) olduğunu ve küllî olmadığını gösterir. Bu kına otu ile tedavi, başağrısı çeşitlerinden birinin tedavisidir. Çünkü, başağrısı alevli bir ateşlenmeden dolayı olup (zararlı) bir hümör sebebiyle değilse istifra gereklidir. Buna da kına otu belirgin bir fayda sağlar. Kına otu öğütülür, sirke ile karıştırılarak alna sargı yapılırsa başağnsım geçirir. Sargı yapılarak sarıldığında, ayrıca sinirlere uygun bir kuvvet de oluşur. Tüm ağrılar sakinleşir. Bu tür tedavi sadece başağnsma ait olmayıp tüm uzuvlar için geçerlidir. Uzuvların bağlandığı peklikte oluşur. Şayet ateşli iltihap bu ilaçla sarıhrsa ateşi diner.

Buharı, Tarihlinde, Ebu Davud Sünen inde rivayet ettiklerine göre, Allah Rasûlü’ne her kim başağrısından dolayı müracaat etti ise ona: "Hacamat yap!"; her kim ayaklarında bir ağrıdan dolayı müracaat etti ise ona da:

na otu ile sargı yap!" emrini vermiştir.

Tirmizî, Rasûlullah’m (s.a.) hizmetçilerinden Ümmü Rafı’ Selma’dan şunları rivayet etmiştir: "Rasûlullah’a (s.a.) herhangi bir yara, çıban veya diken yarası isabet ettiğinde mutlaka yaranın üzerine kına otu koyardı."

Kaynak:ÎBN KAYYIM EL- CEVZİYYE

ZADU’L MEAD cilt:4

Karanlık ve sessizlik
Strese dayalı baş ağrısıyla mücadele etmenin ilk yolu olarak aklınıza hemen bir ağrı kesici ilaç içmek gelmesin. Çünkü ağrının önüne geçmenin doğal yolları var ilaçtan önce. Migrene dayalı bir ağrı ise yaşadığınız, karanlık ve sessiz bir odada yatarak krizi atlatmayı tercih edin.

Okudunuz mu?  İsrailogullarının özelligi nedir neden Allah onlara bu denli kıymet vermiş ve alemlere üstün tutmuş ?

Açık hava yürüyüşü
Stres ve gerilimden uzak bir ortamda dinlenmeye çalışın. Bulunduğunuz yerin havadar olmasına özen gösterin. Ağrıdan dolayı ışığa karşı duyarlılığınız arttıysa karanlıkta dinlenin.
Kendinizde o gücü buluyorsanız, açık havada yürüyüş yapmak da baş ağrısına iyi gelir.

Masaj
Şakaklarınıza, kaşlarınızın arasından alnınıza doğru ve burun deliklerinin üzerinden başlayarak göz kenarlarına doğru cildinizi gererek masaj yapın.

Sıcak duş
Sıcak duş, vücudunuzda gevşeme hissi yaratır. Duşa girmezseniz, ayaklarınızı sıcak su dolu bir kapta bekletin. Ardından su ılık olana kadar soğuk su ekleyin. Ayak banyosundan sonra çorap giyin ve dinlenmek üzere yatın. Beyinde yükselen kan akışı bu şekilde ayaklara aktarılır ve baş ağrısı sona erebilir.

Soğuk kompres
Bir bezi soğuk suyla ıslatarak veya poşete buz koyarak başınıza soğuk kompres yapın.

Muz, makarna, balık yağı
Beslenme uzmanları, muz, makarna ve balık yağının baş ağrısına iyi gelen besinler olduğunu söylüyor. Ayrıca, acı kahveye bir iki damla limon suyu karıştırarak içmek de baş ağrısına iyi gelebiliyor.

İlaç
Ağrı kesici kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın. Ancak, her ağrıda ilaç kullanmayı alışkanlık haline getirirseniz, bir süre sonra ilaç ağrıları yaşamaya başlarsınız. Yani ilaç bağımlısı olduğunuz için ilacı almadığınızda ağrı başlar. Dolayısıyla mümkün olduğunca ağrı kesici almamakta fayda var.

Sık tekrarlayan ve uzun süren baş ağrısı şikayetiniz varsa sağlıkla ilgili her konuda olduğu gibi, bu durumda da uzman bir doktora başvurmak en doğrusudur.


Cevap: Babamın senelerdir geçmeyen baş ağrısı varGitmediği doktor kalmadı Artık üç harfliler tarafından çarpıldığı düşüncesine kapıldım

cagatay00
Teşekkür ederim arkadaşlar babama okuttum.Babam fazla inançlı değil ama sureyi ezberletıcem.Ayrıca Morueg kardeş sen de çok sağol.Sana ayrıca bir sorum var.Babamın ağrısı kafasının sağ köşesinde zonklayarak oluyor.Yattığında ya da soğuk uygulaması fayda etmiyor salonda sürekli yürüyüş yapıyor böyle garip bir şekil hangi bitkisel ilacı kullanmasi gerekir?Allah hepinizden razı olsun.

Okudunuz mu?  Kazancı tümü haram olan birinden yemek yenmez ve hiçbir eşyası kullanılamaz

morueqq
buna benzer bir soruya şöyle cevap verilmiş

Merhaba. Tanımladığınız şikayetler daha çok migreni düşündürmekte. Bulunan kalsifikasyonun daha ayrıntılı değerlendirilmesi gereklidir. Doktorunuz ile konuşunuz kontrastlı kraniyal MR ve gerekirse MR anjiyo çektiriniz. İyi günler

Bu konuda bir ilim sahibi değilim ama aktarıyorum sadece… En iyisi doktora başvurmak olucaktır ki zaten gitmişsiniz ben sadece bulduğum bir kaç yöntemi yazayım…
Migren ağrılarına karşı çareler!
Ağrı kesiciler

Akut migren krizlerine karşı kullanılabilecek klasik ilaçlar: Aspirin, Parasetamol ve İbuprofen.

Hangi etken maddelerin kime iyi geleceği ancak denenerek anlaşılabilir. Dikkat: Kombine ilaçlardan kaçının ve ilacınızı çok erken, yani ağrının başlayacağının ilk belirtileri sırasında alınız.

Ağrı kesicilerin kısırdöngüsü

Migren ilaçları sürekli etkili olabilecek bir çare olarak görülmemelidir. Gevşeme teknikleri ve yaşam biçiminde yapılabilecek değişiklikler sayesinde hastalık kontrol altına alınabilir.

Doğanın güçlü aspirini: Latince adı, Tanacetum parthenium, Türkçe, Gümüşdüğme, İngl., Feverfew, Alm. Mutterkraut.

Migren dahil olmak üzere her türlü baş ağrısına karşı başarıyla kullanılabilen önemli bir bitkidir. Papatya ailesinden olduğu için, başka türlerle kolayca karıştırılabilir! En doğrusu, standartlaştırılmış bir bitkisel ilaç olarak kullanılmasıdır.

ABD’den ithal edilen, Solgar ve benzeri doğal ilaç üreticilerinin ürünleri arasında, Feverfew adıyla kullanıma sunulmaktadır. Ağır vakalarda günde 3 kere 1 tablet veya ağrı kesmek için 1 tablet alınır. Feverfew ayrıca, ateş düşürücü, adet kanamalarını destekleyici ve romatizmal ağrıları azaltıcı etkilere de sahiptir.

PRATİK BİTKİSEL FORMÜLLER
Ağrı geldiği zaman kahvesi bol olan soğuk ve sade kahve içilir.
1 Bardak kaynar suya, 4-12 gram kediotu kökü konulur. 10 dakika bekletilip, günde 3 bardak yemeklerden önce içilir.
Defne tohumu toz haline getirilir.Günde 5 gram balla macun yapılır ve yenilir.
1 Bardak kaynar suya, 2-3 gram kekik konur. 10 dakika bekletilip günde 3 bardak içilir.
1 Bardak suya 2-4 gram anason konulur.10 dakika bekletilip günde 2-3 bardak içilir.
1 Bardak kaynar suya 4-10 gram ufalanmış oğulotu yaprağı konulur. 10 dakika bekletilip günde 3 bardak içilir.
Migren noktalarına papatya yağı ile masaj yapılmalıdır.
2 Su bardağı kaynar su içine , birer tatlı kaşığı hafif ezilmiş defne, oğulotu ve fesleğen konularak 15 dakika demlenir. Bu karışım ılık olarak günde 2-3 bardak içilir. Şeker hastalığı olmayanlar bitki çayını 1 kaşık balla tatlandırabilir. Düzenli olararak en az 1 ay içilmeye devam edilmelidir. Ahmet Maranki
MİGREN TEDAVİSİ

Migreni tedavi ederken aynı zamanda oluşabilecek migren ataklarının da önüne geçmek gerekir ki bu hastanın korunmasına yöneliktir. Örneğin, şunları kendiniz yaparak migren ataklarından korunabilirsiniz:

  • Işıktan rahatsız olanlar güneş gözlüğü kullanabilir,
  • Aşırı kalabalık ve yorgunluktan uzak durmak gerekir,
  • Bol bol dinlenmeli, stresten uzak durmalı ve düzenli bir yaşam sürmelisiniz,
  • Gerginlik yaratan durumlardan kaçınmalı, kendinizi rahatlatan aktivitelere yönelebilirsiniz,
  • Yürüme, hafif egzersiz bedeninizin rahatlamasını sağlar,
  • Migren atağı başladığında yastıksız bir yatağa uzanın (gürültüden, ışıktan uzak) ve uyumayı deneyin,
  • Ayağınızı sıcak ya da soğuk suya koyup rahatlayabilirsiniz,
  • Baş ağrısı zonklayıcı bir şekildeyse buz torbası koymak faydalı olur,
  • Baş boyun bölgesine yapılan masaj da rahatlamak için çok yararlıdır,
  • Bunların dışında hekim kontrolünde ilaç tedavisi uygulanabilir.
Okudunuz mu?  Mezi Hangi Dini İşlere Mani Olur?

Klasik Migren Auralı :
– Önce görsel bazı bulgular vardır.( renkli halkalar ).Sonra başın tek tarafında ( sağ veya sol ) zonklayıcı ağrı,bulantı ve kusma bulunur.Ağrı süresi 30 dakikadan birkaç saate kadar uzayabilir.Stressli dönemlerde daha sık olmak üzere tekrarlar.Tedavisinde ergotamin preparatları kullanılır.
Basit Migren Aurasız :
– Ağrı öncesinde klasik migrende görülen bulgular yoktur.Başlangıçta tek taraflı baş ağrısı daha sonra yaygın zonklayıcı ağrı ve bulantı bulunabilir.Süresi saatlerden bir kaç güne kadar uzayabilir.Tekrarlaması klasik migrene benzer.Tedavisi klasik migren tedavisiyle aynıdır.
Cluster Baş Ağrısı :
– Şiddetli, göz etrafında lokalize,rahatsız edici,can sıkıcı durum veya zonklayıcı ağrı olarak ifade edilir.Süresi 15-90 dakika kadardır.Bir veya iki ayda bir demetler halinde tekrarlar.Ataklar arasındaki süreler değişkendir.Genelde alkol ve sigara kullanan erkeklerde görülür.Tedavisinde ağrılı zamanlarda prednison ve ergotamine kullanılır.
Subaraknoidal Ağrı :
– Ani yerleşimli şiddetli yaygın bir baş ağrısıdır.Hastalar daha önce yaşamadıkları bir şiddetde ağrı olarak tarif ederler.Günlerce sürebilir.Hastanın yaşamını tehlikeye soktuğu için cerrahi tedavi uygulanır.
Tümör:
– Öksürmek,aksırmak veya fiziksel eforla artan,ağırlık hissi tarzında bir sabah ağrısıdır.Akşama yaklaştıkça ağrı hafifler.Haftadan aylara kadar sürebilir.Bu ağrı tipi beyin içi basıncının arttığı durumlarda görülür.Uzun bir süredir bu tipte bir ağrınız varsa bir nöroloğa başvurmanız önerilir.
Psödotümör:
– Ağırlık hissi,sürekli ağrı öncelikle fazla kilolu genç kadınlarda görülür.Günlerden haftalara kadar süren uzun bir ağrı dönemi vardır.Öksürmek,aksırmak veya fiziksel eforla ağrı artar.Tekrarlayan lomber ponksiyonlarla tedavi edilir.
Sinüs Baş Ağrısı :
– Sinuslar üzerinde lokalize,sürekli ağrı.Günlerden haftalara kadar sürebilir.Tekrarlayabilir.Teda visinde antibiyotik ve antihistaminikler kullanılır.
Temporal Arterit :
– 60 yaş üzerindeki hastalarda görülür.Tek taraflı bir baş ağrısıdır.Saniyelerden saatlere kadar sürebilir.Yaşam boyu tekrarlar.Tedavisinde steroidler kullanılır.
Trigeminal Nevralji :
– Bıçak gibi saplanan yüz ağrısı olarak tanımlanır.Tedavisinde karbamazepin veya cerrahi tedavi uygulanır.
Atipik Yüz Ağrısı :
– Ağırlık hissi veren sürekli diffüz yüz ağrısı.Tedavisinde amitriptilin veya klordiazepoksid kullanılır.
Baş Ağrılarının Tedavisi :
Baş ağrılarının tedavisi için bir nöroloji doktoruna başvurmak şarttır. Yukarıda sayılan baş ağrıları nedenlerini ancak bir nöroloji doktoru değerlendirebilmektedir. Hastalar tarafından sık yapılan bir hata özellikle tekrarlayan baş ağrısı durumunda ağrı kesici ilaçlarla durumlarını idare etmeye çalışmaktır. Oysa örneğin migren durumlarında kullanılan ilaçlar tamamiyle farklıdır. Çünkü migren ağrısı beyin damarlarından kaynaklanmaktadır.

Okudunuz mu?  Şafii Mezhebinde abdestin farzları kaç tanedir ve nelerdir?

berkehan
Şekersiz kahve kaynatın içine yarım limon sıkıp içsin inşAllah iyi gelir.


CeyhuN_
Ben bilemem tabi ancak hiçbir doktor çözüm bulamadı ise, psikolojik birşeyler olabilir.


cagatay00
Hepinize teşekkür ederim.Bitkisellere güveniyorum artık.Çünkü babam bu işin en iyisine bir profesöre gitti o Allah sabır versin dedi yolladı bizi.Neyse.Allah hepinizden razı olsun.

Okudunuz mu?  Harama bakmamaya çalışıyorum

o_nur34
Hacemat ı bir denesin. Peygamberimiz SAV in sünnetidir. /0 derde deva derler. Allah şifa versin…


berkehan
Az önce haberlerde duydum.Geçmeyen baş ağrısına botoks iyi geliyormuş.Beş dakikada tüm ağrı geçiyormuş.Bu haberi bir araştır istersen.


baş ağrısı için dua, baş ağrısı için dua haşr suresi, migren için dua

Bu kategoride yer alan Düşündüklerimizden sorumlu muyuz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Senelerdir geçmeyen baş ağrısı var üç harfliler tarafından çarpıldığı düşünüyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.