Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:58
missa93
Abone

Hz muhammed doğduğu sırada Arabistan’da yaygın olan dini inanç neydi ?

Hz Muhammed doğduğu sırada Arabistan’da yaygın olan dini inanç neydi ?

Kayıtsız Üye
hz Muhammed doğduğu sırada Arabistan’da yaygın olan dini inanç neydi ?


Cevap: hz Muhammed doğduğu sırada Arabistan’da yaygın olan dini inanç neydi ?

@mir
Resulullah doğduğunda Arabistan ve hatta tüm dünyaya hakim olan dini inanç
evliyaperestlik idi
buyrun delillerim:

Okudunuz mu?  Müslüman gençler hangi kitapları okumalılar?

Şirkin yeryüzünde nasıl ortaya çıktığı üzerinde düşünseniz… Salih zatlar hakkındaki aşırılıktan, onların olmaları gereken konumdan daha yükseklere çıkarılmalarından olduğunu görürsünüz…

Nuh kavmi içinde İnsanlar muvahhid idiler. Şirk koşmadan yalnızca Allah’a ibadet ederlerdi. Yeryüzünde şirk kesinlikle yoktu. İçlerinde beş salih zat bulunuyordu. Bunlar Vedd, Suvâ’, Yeğûs, Ye’ûk ve Nesr idi. İbadet ehli kimselerdi. İnsanlara dini öğretirlerdi. Bu beş zat ölünce İnsanlar hüzünlendiler… İbadetin faziletini bize hatırlatan Allah’a itaati emredenler ölüp gittiler. dediler…

Şeytan da onlara vesvese vermeye başladı Şöyle fısıldıyordu: Keşke o zatların suretlerini yapsanız. Şöyle heykeller şeklinde Mescidlerinizin yanına dikersiniz. Bu heykelleri gördükçe de o zatların ibadetlerini hatırlar ibadet konusunda daha bir canlı olursunuz.

Okudunuz mu?  Fasık Kime Denir?

Şeytanın fısıltılarını kabul edip ona itaat ettiler. Birer sembol olarak putlar edindiler.Maksatları ibadet ve salahı bu heykeller vesilesiyle hatırlamaktı.

Gerçekten de bu putları görüyor ve ibadeti hatırlıyorlardı. Aradan seneler geçti. O nesil bu dünyadan göçüp gitti. Kendilerinden sonra evlatları yetişti. Babalarının kendilerine ibadeti hatırlatmaları için bu heykelleri ve putları övdüklerini, tazim gösterdiklerini görerek büyüdüler.
Onlardan sonra bir toplum daha yetişti. İblis onlara Sizden öncekiler bunlara ibadet ediyorlardı. Kıtlık veya bir ihtiyaç durumunda bunlara sığınıyorlardı. Siz de onlara ibadet edin! demişti.
Onlar da bu putlara ibadet ettiler.Tâ ki Allah kendilerine Nuh -aleyhisselâm-‘ı gönderene kadar Nuh tam 950 yıl onlara davette bulundu. Onunla birlikte iman edenlerin çok az idi… Allah -azze ve celle- kâfirlere gazap etti ve tufan ile helak etti.

Okudunuz mu?  Neden iyiliğin karşılığı hep korkunç oluyor

71 Nuh Suresi , 21-23-Nuh dedi ki: ‘Rabbim, gerçek şu ki, bunlar bana isyan ettiler, malı ve evlâdı zararından başkasını artırmayacak kimselere uydular. Ve onlar büyük büyük hileler yaptılar, tuzaklar kurdular. Ve ‘tanrılarınızı sakın bırakmayın; sakın Ved, Suvâ’, Yeğûs, Ye’ûk ve Nesr’i terketmeyin, dediler’.

İbn Abbas ve ondan başka selef (ümmetin geçmiş alimleri) dedi ki: Bunlar, Nuh Peygamber kavmi arasında salih kimseler idiler. Bunlar ölünce insanlar onların kabirlerinin başına dikilir oldular. Sonra onların suretlerini heykel şeklinde yaptılar. Aradan uzun bir zaman geçince onlara ibadet etmeye başladılar.

Buharî, VIII, 535, h.n.: 4920.

Okudunuz mu?  Akabe Biatları Medineye Hicret

Şimdi de birçok kişi evliyapersttir de farkında değildir.


hz Muhammed dogdugu sirada arabistanda yaygin olan dini inanclardan degildir, peygamberimizin doğduğu çevrede dini inançlar nasıldı araştırınız

Bu kategoride yer alan Kardeslik Ile Ilgili Hadisler orjinal arapçasıyla birlikte başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz muhammed doğduğu sırada Arabistan’da yaygın olan dini inanç neydi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.