Anasayfa
8 Temmuz 2022, 17:13
missa0555
Editor

Futbol oynamak ve izlemek caiz mi?

Futbol oynamak ve izlemek caiz mi?

Kayıtsız Üye
selamun aleykm ibadetleri terk etmeden futbol ve benzeri maça bakmak gunah mı

Futbol oynamak ve izlemek caiz mi? Bir futbol takımının taraftarı olmak caiz midir?


Yorum: Futbol oynamak ve izlemek caiz mi?

arifselim
Aleykum selam. Bir çok spor dalı vardır ki İslam dini teşvik etmiştir. Temelde insana faydalı olan ve haramlara teşvik etmeyen spor dalları da caizdir. Futbol oynamak da caizdir. Yeter ki bu oyun farklı şekillerde haramlara ve isyanlara alet edilmez. Maalesef günümüz futbol fanatikliğe ve kumara alet edilerek haramlar işlenmektedir.

Okudunuz mu?  Harama başlarken besmele çekmek

Yorum: Futbol oynamak ve izlemek caiz mi?

Kayıtsız Üye
Merhabalar ben Muhammed Emin . Futbolcu olmak istiyorum ve şu an amatör futbolcuyum 17 yaşındayım.Bazı araştırmalar yaptım bu konu hakkında yine buraya yazmak istedim.Ben eğlence amaçlı hem de seviyorum futbolu bu yüzden dolayı olmak istiyorum.
Araştırmalarda para amacı görülmemesi de gördüm
Ben sevdiğim için olmak istiyorum sonra paramıda oynayınca mecbur alıcam.
Avret mahalinide diz kapağının üstüne bir şey kapatabiliyoruz bu konuda hal olduğunda olabilir miyim acaba futbolcu.

Okudunuz mu?  Hz.İbrahim Hikayesi

Yorum: Futbol oynamak ve izlemek caiz mi?

Ensar
Sevgili kardeşimiz, bu konuda kendinize güveniyor ve zamanı boşa harcamayacak aynı zamanda da Allah ‘ın sizden istediği vecibeleri yerine getirirseniz, en önemlisi futbola haram dahil olmayacaksa, iddaa toto veya başka şeyler gibi.. elbet te futbolcu olmanızda bir mani yoktur olabilirsiniz. Şu unutulmamalıdır helal belli haram bellidir gerisini siz taktir edin. Selametle kalın

Okudunuz mu?  Hz Ebubekir soyu

turk1ye
Selamun Aleyküm.Ben futbolu takip eden bir kardeşinizim.Futbolu seyretmeyi seviyorum ve haftada 1 tane maç seyrediyorum (bazen 2 oluyor ama çok değil).Bu seyrettiğim bir maçta tuttuğum takımın maçı gidip seyrediyorum ve evime geri dönüyorum.Küfürlü tezahürat yapmıyorum arkadaşlarımla izlediğimiz için tezahürat yapılıyor.Bende küfürsüz ve kötü şeyler içermeyenlere katılıyorum.Birde aklıma takılan şu var.Futbolcular genelde kısa şort giyiyorlar ve bu bizim için haram oluyor.Uzak çekimde gösterdiğinde sadece oyuncuları görebiliyoruz fakat yakın çekimde diz kapağı ve üstü görülebiliyor.Bu bir haram bunu biliyorum ama futbol oyunuda oynuyorum.Ne yapmam gerekir lütfen yardımcı olun. ALLAH Razı Olsun

Okudunuz mu?  Ebeveynlere Hakkını Helal Etmemek Var Mı

Ensar
Futbolcuların dizleri size görünüyorsa uzak durun izlemeyin. Sizlerde futbol oynadığınız zaman başkalarına dizlerinzi gösterecek şekilde giyiniyorsanız buda caiz değildir, dikkat etmeniz gerekir. Önüne geçmek istiyorsanız, maç esnasında sizin arkadaşlarınızda diz altı giyip bu önlemi alabilirler. Dizi görünen birilerini izlemeniz caiz değil sizinde giymeniz başkalarına dizinizi göstermeniz caiz değil.

Okudunuz mu?  Tiyatroyu oluşturan unsurlar nelerdir

futbol izlemek caiz mi, Cennete Giden Mi Çok Olacak Cehenneme Giden Mi, futbol izlemek

Bu kategoride yer alan Yolda bulunan altın haram mıdır?. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Futbol oynamak ve izlemek caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.