Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:16
missa5
Abone

Zaman nedir? Kısaca

Zaman nedir? Kısaca

Kayıtsız Üye
zaman nedir bu konu ile ilgili açıklama istiyorum

çünkü benden bu konuyu Türkçe öğretmeni istedi ve çok acele


Yorum: Zaman nedir? Kısaca

Şem’a
Zaman ne demek? Zaman hakkında kısa bilgi

Sözlükte kısa veya uzun vakit, az ya da çok süren bölünebilir müddet gibi anlamlara gelen zaman, örfte altı ayı aşmayan bir süre için kullanıldığı belirtilir.
Dil bilginleri de zamanın iki-altı ay arasındaki bir müddeti kapsadığını belirtir.
Zaman kelimesi bir yılın çeşitli dönemleri ve mevsimleri, bir kimsenin yönetimde kaldığı süre için de kullanılmaktadır. Çoğulu ezmânın bir insanın yaşadığı ömür anlamına geldiği de kaydedilir.
Meyve zamanı, hurma zamanı, panayır zamanı örneklerinde görüldüğü gibi belli olayların her yıl gerçekleştiği dönemler de zaman kelimesiyle ifade edilir. Ayrıca farklı uzunluktaki süreler için ân (şimdiki zaman), asır, emed (belirli veya sonlu süre), dehr (kesintisiz, sonsuz zaman) gibi kelimeler kullanılır .
Zaman kelimesinin kökü, eski bir İran dini akımı olan Zurvanizm’deki zaman ve kader tanrısı Zurvan ismine kadar uzanmakta olup Avesta’da zaman anlamındaki zrvan/zurvan kelimesinin bir başka telaffuzudur

Okudunuz mu?  Hicret eden müslümanlara ne denir?

Kaynak için: (Choksy, Zurvanism md., XIV, 10011-10012).


zaman nedir, zaman nedir kısaca açıklaması, zaman kavramı nedir kısaca

Bu kategoride yer alan Kurban kesenlerin asure yapmak ve dagıtmak gıbı bır zorunlulugu varmıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zaman nedir? Kısaca Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.