Anasayfa
7 Mayıs 2021, 22:35
Kuran Meali
Yönetici

Abdestsiz Meal (Türkçe) okunur mu ?

Abdestsiz Meal (Türkçe) okunur mu ?

Kayıtsız Üye
Abdestsiz Meal (Türkçe) okunur mu ? Abdest almadan kuranı kerim meali okunabilir mi ?


Cevap: Abdestsiz Meal (Türkçe) okunur mu ?

Muhasibi
Meal, Kur’an gibi değildir. Edep olarak abdestli okunması evla olmakla beraber, içinde âyet metinleri bulunmayan bir meal abdestsiz okunabilir. Allah’a emanet olun

Okudunuz mu?  Kur'anı Kerimde Sabırla ilgili ayetler meali

Arapça-Türkçe Meal

AHLAK_086
Selamun Aleykum kardeşlerim diyanet vakfı yayınlarının mealini okuyorum bu meal kitabı içinde surelerin normal arapça şeklide var normalde meali ele almak abdest gerekmez ama hem türkçesi hem arapçası bir arada mushaf niteliği taşır mı yani okumak için abdest gerekir mi?

Okudunuz mu?  Tekvir suresi (arapça türkçe)

Yorum: Arapça-Türkçe Meal

Omer Faruk
Kur’an’a abdestsiz dokunulmayacağı konusundaki deliller yetersizdir. Çünkü Kur’an’ın bu anlamda kutsallığı yoktur. Kur’an’ı kutsal kılan anlamı ve rehberliğidir. Eğer mürekkep ve kağıt kullanılan mushafa dokunmak yasak ise, dijital devrelere yüklenen Kur’an’a dokunmak niçin yasak değildir. Kağıt ve mürekkep kutsal iken, dijital devreler (cep telefonu, kayıt edici cihazlar vs.) kutsal değil midir?

Okudunuz mu?  Takva ile ilgili ayetler

Bu konuda delil soran olursa gerekli cevapları da buraya yazabilirim.


kuranın türkçe meali abdestsiz okunur mu

Bu kategoride yer alan Kur'an Yolu Türkçe Meal ve Tefsir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Abdestsiz Meal (Türkçe) okunur mu ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.