Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:36
Kuran Meali
Yönetici

MÜZZEMMİL SURESİ Hakkında Bilgi

MÜZZEMMİL SURESİ Hakkında Bilgi

@mir
Sure Hakkında Bilgi


Sure adını, birinci ayette geçen "müzzemmil" kelimesinden almıştır. Müzzemmil, "örtünüp bürünen" anlamına gelmektedir. 20 ayetten oluşan Müzemmil suresi, Mekke’de inmiştir. 20. ayetinin Medine’de indiğine dair bir rivayet de vardır. Mushaftaki sıralamada 73., nüzul sırasına göre ise 3. suredir.

Okudunuz mu?  Semud Kavmi ile ilgili ayetler

Surenin temel konuları

Gece ibadeti,
İbadet ve tefekkür konularında gece ile gündüz arasındaki fark,
Kur’an’ın vahiy keyfiyeti,
İnanmayanların eleştirileri karşısında takınılması gereken tavır,
Kıyametten bazı sahneler.

Surenin temel mesajları

Peygamberimize, daha peygamberliğinin başlarındayken, gecenin bir kısmını, uyumadan, ibadetle geçirmesi emrolunmuştur. Peygamberimiz de bu emir doğrultusunda, bütün hayatı boyunca, gecenin bir kısmında ibadet etmiştir.

Okudunuz mu?  Fatiha Suresi Meali ve Tefsiri

Yüce Allah peygamberimize Kur’an’ın vahyedileceğini, bunun ağır bir söz olduğunu ifade etmekte ve gece ibadetine devam etmesini istemektedir. Buradan anlaşılmaktadır ki, gece ibadetleri, peygamberimiz için manevi bir eğitim olmakta, bu eğitim de onun vahyi almaya hazırlanmasını sağlamaktaydı. Diğer insanların da gece ibadetleri ve tefekkürde bulunmaları, onları ruhen ve aklen eğitecektir.

Okudunuz mu?  Meşveret Ayetleri

Gündüz, insan için bir geçim ve meşguliyet vaktidir. Bu nedenle insanlar gündüz tefekkür konusunda titiz olamamakta, günün getirdiği meşguliyetler sebebiyle tefekkür alemine dalamamaktadır. Gece ise, el ayak çekilip, günlük meşgaleler bir tarafa bırakıldığı için, hem ibadet hem de tefekkür açısından çok müsait bir ortam sunmaktadır.

Okudunuz mu?  Yunus (a.s.) ile ilgili ayetler

Müslümanlar, inanmayan insanlarla karşılaştıklarında, onlarla tartışmaya girmekten kaçınmalı, bu mümkün olmuyorsa, güzel bir üslup içerisinde tartışmasını sürdürmelidirler.

İnsanlar sosyal ve ekonomik durumları açısından çeşitli konum ve görevlerde bulunmakta, her birinin meşguliyeti durumuna göre değişmektedir. Bu nedenle, gerek namaz içerisinde, gerekse namaz dışında Kur’an okurken, kolay bilinen kısımların tercih edilmesine izin verilmiştir.

Okudunuz mu?  Kureyş süresi tefsiri

Mümin namazını kılmalı, zekâtını vermelidir. Kendisi için dünyada iken hazırlık yapmalıdır. Ayrıca Allah’tan mağfiret dilemelidir; Allah çok bağışlayıcı, çok esirgeyicidir.

Allah, doğunun da batının da Rabbidir. O’ndan başka ilâh yoktur. Yalnız onun himayesine sığınılmalıdır.

Kafirlerin ve münafıkların davranışlarına karşı sabredilmelidir.

Okudunuz mu?  Tekvir suresi (arapça türkçe)

Kıyamet mutlaka gerçekleyecektir. O gün yeryüzü ve dağlar sarsılacak; dağlar çöküntü ile akıp giden kum yığınına dönecektir. Gökyüzü bile o günün dehşetiyle yarılacaktır. O gün, çocukları ak saçlı ihtiyarlara dönüştürecek pek dehşetli bir gündür.

Hasenat Programından alınmıştır.


Cevap: MÜZZEMMİL SURESİ Hakkında Bilgi

yasemin
Mümezzil suresinin ilk 11 ayeti , duygunun ve ahlakın inşasıyla ilgilidir


Cevap: MÜZZEMMİL SURESİ Hakkında Bilgi

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun ödevim de kullandım çok teşekkürler :))))

Okudunuz mu?  Kevser suresi meali ve tefsiri

Yorum: MÜZZEMMİL SURESİ Hakkında Bilgi

Kayıtsız Üye
Çok güzel ödeve yardımcı oldu sağolun 😄


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar herkese tavsiye ederim mukemmel☺👍👍👍👏☝👆


Kayıtsız Üye
Çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim


Kayıtsız Üye
çok güzel olmuş


müzzemmil suresi hakkında bilgi , müzzemmil suresi özellikleri, müzzemmil suresinin özellikleri

Bu kategoride yer alan FİL SURESİ Hakkında Bilgi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

MÜZZEMMİL SURESİ Hakkında Bilgi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.