Anasayfa
13 Haziran 2021, 23:40
sizden07
Abone

Cennet ve cehennemden kurtulmak için ibadet edenden daha zalim kim olabilir

Cennet ve cehennemden kurtulmak için ibadet edenden daha zalim kim olabilir

ugurdogan
Bir sohpette dinlemiştim. “Allah’a cennet için ya da cehennemden kurtulmak için ibadet edenden daha zalim kim olabilir?” Böyle bir kutsi hadis duymuştum o sohpette. Sanırım Zeburda geçiyormuş. Böyle bir hadis var mı?


Cevap: Cennet ve cehennemden kurtulmak için ibadet edenden daha zalim kim olabilir

islamyolu
Bana cennet ümidi veya cehennem korkusu ile ibadet edenden daha zalim kim vardır. Ben cenneti, cehennemi yaratmamış olsaydım ibadet edilmeye layık olunmayacakmıydım?’

evet zeburda bu geçiyor. Bunu rivayet edenin kim. ve kaynağını bilmiyorum.


Cevap: Cennet ve cehennemden kurtulmak için ibadet edenden daha zalim kim olabilir

@mir
Tevbe 89 Allah, onlara içinde ebedi kalacakları ve zemininden ırmaklar akancennetler hazırlamıştır. İşte büyük kazanç budur.
Tevbe 111 Allah müminlerden, mallarını ve canlarını, kendilerine (verilecek)cennet karşılığında satın almıştır…
Âl-i İmrân 133 Rabbinizin bağışına ve takva sahipleri için hazırlanmış olup genişliği gökler ve yer kadar olan cennete koşun!


Cevap: Bu hadis sahih mi?

Kuranıanla
Katıksız, damgalı bir içecekten içirilirler,Ki sonu bir misktir. İşte, yarışanlar böyle bir şey için yarışsınlar! Mutaffifin 25,26

Yine bir uydurma hadisle karşı karşıyayız

—————————

Kıyamet gününe kadar kendisine cevap vermeyecek birilerine, Allah’ın berisinden yalvarıp durandan daha sapık kim vardır? Ve o yalvardıkları, onların yakarışından habersizdirler. ahkaf 5 Ölülerden yardım isteyenler için bir ayet hadisin sonu buna benziyordu paylaşayım dedim


islamyolu
< Yine bir uydurma hadisle karşı karşıyayız >
Zaten mana Aranıyor ki hadislere uydurma denilsin. Uydurma demeden önce bir bak bakalım orada ne demek istiyor. hemen ayetler getirip çelişiyor demeyin. hiç bir ayetlede çelişmiyor. orada diyor ki benim Rızam için ibadet edin. sizler Namazınızı Allah rızası için kılmıyormusunuz. Sizler Sadakayı zekatı Allah rızası için Yapmıyormusunuz. Sizler Kurbanı Allah rızası için kesmiyormusunuz.

Allah eğerki cenneti cehennemi Bildirmeseydi. kimler ibadet edecekti. çok kişi ibadeti keserdi. Kimi kişiler korkularından ibadet ediyorlar.

Tabiki Mükafat olarak Allahın rızasına kavuşan. Cennetle Mükafatlandırılacak. Cehennemden beri olacak. O hadis İsmail hakkı bursevi hazretlerinin kitabında yer alıyor. ve Anlamı çok Güzeldir çok incedir. Kur’an daki ayetlerle de kesinlikle çelişmiyor.

Aşkın aldı benden beni,
Bana seni gerek seni;
Ben yanarım dünü, günü,
Bana seni gerek seni,..
Aşkın, âşıklar öldürür.
Aşk denizine daldırır
Tecelli ile doldurur
Bana seni gerek seni.

Sofilere sohbet gerek
Ahilere ahret gerek
Mecnunlara Leylâ gerek
Bana seni, gerek seni.

Yunus durur benim adım
Gün geçtikçe artar odum
İki cihanda maksudum
Bana seni gerek seni…

Yunus Emre

Ölen evliya dostları Put mu. Allah Dostlarına Selam verince Selamımıza karşılık vermezlermi. ve Hangi müslüman Ölmüş olana ibadet ediyor onuda sizler uyduruyorsunuz. o ayet Müşriklerin Putlara Tapmasından dolayı gelmiştir. ve bunuda Müslümanlara Mal ediyorsunuz.


@mir
353. MESELE :

“Cennet Cennet!” dedikleri / Birkaç köşkle birkaç huri, İsteyene ver onları, / Bana seni gerek seni[Yunus Emre]
…veya ‘Cennet cennet dedikleri bir ev ile birkaç huri, isteyene ver sen ânı, bana seni gerek seni” diyerek, göğüslerini döğerek garip hallere geldiklerinde…

EL-CEVAP: … Cennet hakkında dedikleri kötü kelimelerin küfrü açıktır, öldürülmeleri mübahtır. …
Şeyhü’l-İslam Ebu’s-Suud Efendi


islamyolu
< EL-CEVAP: … Cennet hakkında dedikleri kötü kelimelerin küfrü açıktır, öldürülmeleri mübahtır. …
Şeyhü’l-İslam Ebu’s-Suud Efendi
>

Yunus emre Hatalı mı konuş muş yani. Ya onlar Allah aşıkları, Rabiatül adeviyyenin de sözü var. hatta bundan Ağır. onların kalbi Allahtan başka bir şey görmüyor ki. Cennet cehennemi düşünmüyorlar. direk Allahı düşünüyorlar.

mesela Rabia Tül adevviye bunu diyor.

Okudunuz mu?  Yaptığım herşeyden pişmanım

A L L A H I M…..!

EĞER CEHENNEMİNDEN KORKTUĞUM İÇİN İBADET EDERSEM,

BENİ CEHENNEMİNDE YAK….

EĞER CENNETİN İÇİN İBADET EDERSEM,

BENİ ONDAN MAHRUM BIRAK….

EĞER SENİN RIZAN İÇİN İBADET EDİYORSAM,

BENİ EBEDİ CEMALİNDEN MAHRUM ETME ……! AMİNNN…..

Kardeşim bunlar aşmışlar. Bizler bunu diyemeyiz. ben hayatta diyemem o cesarete sahip değilim. 🙂 Ama işte evliyaullah Allah aşkıyla kavruluyor.

ben o kelimeyi Söylesem ya Allah Yakarsa derim. 🙂


@mir
66-Tahrim-11-Allah, müminlere de Firavun’un karısını misal gösterdi. O: Rabbim! Bana katında, cennette bir ev yap; beni Firavun’dan ve onun (kötü) işinden koru ve beni zalimler topluluğundan kurtar! demişti.

Allah bize Asiye validemizi örnek gösteriyor
onu övüyor
şeyhtanlarınız ise size gerçekten yaşayıp yaşamadığı bile belli olmayan Rabia diye birini örnek gösteriyor
dilediğinizi seçin

2-Bakara-kuranmeali.com/ayetkarsilastirma.asp?sure=2&ayet=257257. Allah, müminlerin dostudur, onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır. İnkar edenlere gelince, onların dostları da tağuttur, onları aydınlıktan alıp karanlığa götürür. İşte bunlar cehennemliklerdir. Onlar orada devamlı kalırlar.


islamyolu
< 66-Tahrim-11-Allah, müminlere de Firavun’un karısını misal gösterdi. O: Rabbim! Bana katında, cennette bir ev yap; beni Firavun’dan ve onun (kötü) işinden koru ve beni zalimler topluluğundan kurtar! demişti.

>
Tamam Herkes cenneti ister Dualarında. Her namazda istiyoruz. Hatta Peygamber efendimiz bile 5 vakit namazda Cehennem azabından Allah’a sığınır dı. ve bunlarıda Bizlerin demesini emrederdi. ben kimse cenneti istemesin mi diyorum. ben cehennemden kimsenin korkmamasını mı istiyorum.

< Allah bize Asiye validemizi örnek gösteriyor
onu övüyor
şeyhtanlarınız ise size gerçekten yaşayıp yaşamadığı bile belli olmayan Rabia diye birini örnek gösteriyor
dilediğinizi seçin

>

o Şeyhtanlar dedigin seni çarpmasın sakın… o şeyhtan dedigin Şeyhlerimiz evliyalarımız velilerimiz senden düşük zekalımıydı. sen bir ayeti bile ezbere bilmezken onların içinde Kur’anı ezbere bilmeyen mi var. onların içinde Rasullullahın sünnetine sımsıkı sarılmayan mı var. onların kitapları dahada günümüze kadar gelmiştir. Rabiatül Adevviye bir çok Ehli sünnet Alimimizin kitaplarında vardır. ve hepside Yaşadıgını hemde Hasan basri Hazretlerinin zamanında Yaşamıştır. Bunu inkar eden Bir alimi söyle bana. öyle biri yaşamamıştır diyen. sende bilindigi üzere inkar bedava .


@mir
< o Şeyhtanlar dedigin seni çarpmasın sakın… >

Hûd 54 Biz “Tanrılarımızdan biri seni fena çarpmış!” demekten başka bir söz söylemeyiz! (Hud) dedi ki: “Ben Allah’ı şahit tutuyorum; siz de şahit olun ki ben sizin ortak koştuklarınızdan uzağım.”

6-En’am-80,81- 80. Kavmi onunla tartışmaya girişti. Onlara dedi ki: Beni doğru yola iletmişken, Allah hakkında benimle tartışıyor musunuz? Ben sizin O’na ortak koştuğunuz şeylerden korkmam. Ancak, Rabbim’in bir şey dilemesi hariç. Rabbimin ilmi herşeyi kuşatmıştır. Hala ibret almıyor musunuz?

81. Siz, Allah’ın size haklarında hiçbir hüküm indirmediği şeyleri O’na ortak koşmaktan korkmazken, ben sizin ortak koştuğunuz şeylerden nasıl korkarım! Şimdi biliyorsanız (söyleyin), iki guruptan hangisi güvende olmaya daha layıktır?”


Kuranıanla
< Ölen evliya dostları Put mu. Allah Dostlarına Selam verince Selamımıza karşılık vermezlermi. ve Hangi müslüman Ölmüş olana ibadet ediyor onuda sizler uyduruyorsunuz. o ayet Müşriklerin Putlara Tapmasından dolayı gelmiştir. ve bunuda Müslümanlara Mal ediyorsunuz. >
Allah dostu diyorsun getir belgeleri bakalım kim dost kim düşman öğrenelim? Sen Allahın dostu değil düşmanımısın ?

Allah, iman sahiplerinin Velî’sidir; onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır. Küfre sapanlara gelince, onların dostları tağuttur ki, kendilerini nurdan karanlıklara çıkarır. Bunlar cehennemin dostlarıdır. Orada sürekli kalacaklardır onlar. Bakara 257

Sizin dostunuz ancak Allah’tır, Resûlüdür ve Allah’ın emirlerine boyun eğerek namazı kılan, zekâtı veren mü’minlerdir. Maide 55

Kardelim aç gözlerini dostluk makamı diye ayrı özel bir makam yok vatikan gibi ! Ayrıca ölen kişilerden medet umanları onları dualarında Allah’a ortak edenleri söylüyor ayet. Bu devirde put mu kaldı sen olaya put olarak bakarsan yanlış yola girdin demektir. Hristiyanlar puta tapmıyolar PAPAya Allah dostu ve yeryüzündeki temsilcisi diyolar benzerlikleri görüyomusun ?



islamyolu
< Allah dostu diyorsun getir belgeleri bakalım kim dost kim düşman öğrenelim? Sen Allahın dostu değil düşmanımısın ?
>

sen imam Azam dan şüphe mi edecen , hadi onuda bırakalım sen Ebu eyyub el ensariden şüphemi edecen , onuda bırakalım hz ömerden Hz Hz Ebu bekirden şüphe mi edecen. bunlar Allah dostu değillerde neler. sahabelerin hepsinden Allah razı olmamışmı. hani o ağacın altında bana biat edenlerden razıyım dediği. Allah Dostu oldugu belli olmuyor mu onlarda. Sen ve ben bilebilirmiyiz Allah bizden razı olduğunu. Ayrıca Allah katında makamlar var. Sen o makamın neresindesin. takvan nedir senin. bilebiliyormusun. keramet ehli bir zatmısın.

Okudunuz mu?  Nihat hatipoğluna nasıl soru sorabilirim?

Bak ben bu konulardan bıkmışım. Orada Allah Putlara tapıyorlar diyor. Hangi müslüman gidip ölmüş bir evliyaya veli ye Tapıyor. hatta yaşarken onunda Allah’a ibadet ettiğini bilmiyor mu. Müslümanlara bu kadar iftira atma. Peygamberimiz ne diyor hadisi şerifinde onlar Kafirlere inen ayetleri müslümanlara mal ederler.

bak sonuçta Tapma söz konusu var. Biz Peygamberimize Tapsak kafir oluruz. Ama Peygamberinde Allah’a Taptığını ibadet ettiğini biliyoruz. Ve nasıl bir medet umarız dersen. Vesile ederiz. yardım isteriz. Şefaatini isteriz. sen salavat neden çekiyorsun peki. Salavatın Peygamber efendimize iletilmiyor mu.

peygamberimiz demiyor mu. Sizin yaptıgınız Hayırlı ameller bana bildirilir. bende sevinirim. şer gördüklerim içinde Allah tan affedilmeniz için dua ederim.

bu konuları çok tartışmışım sitede hep delillerle geldim. ve buradada ayrıca senle tartışamam.


Kuranıanla
Bende senin gibilerle tartıştım kardeşim sizler Allahın ayetlerine gözlerinizi kulaklarınızı kapatmış batılın peşinden gidiyorsunuz bak yukarı ayet yazdım yine tek cevap yok ayetle ilgili. Daha dün tartıştım bu tip görüşü savunan kişilerle kafaları allak bullak oldu. Tekrar soruyorum sen nesin Allahın dostu değilmisin buna cevap ver ? Yukarıda ki ayetlere göre bende Allahın dostuyum diğer tüm mümin kardeşlerimde öyle.


@mir
Resulullah adına hadis uydurulmasını savunan bir adamın kitabında geçiyor diye
hadis mi kabul edilir?
Allah rızası için birazcık Allah’tan korkun


islamyolu
@mir sen boş işlerle uğraşacagına birazda ümmete faydan olsun. benlede uğraşacagına biraz Kuranıanla nickli arkadaşa bir cevap ver. yazısını gördün. neyi savundugunuda gördün.


@mir
< @mir sen boş işlerle uğraşacagına birazda ümmete faydan olsun. benlede uğraşacagına biraz Kuranıanla nickli arkadaşa bir cevap ver. >
🙂
ben sen ve senin gibilerle mücadele edişimi vesile edinerek cenneti umuyorum halbuki
VAllahi senin gibilerle yaptığım mücadelinin sevabının
bana namazımdan ve diğer birçok ibadetimden daha fazla sevab kazandırdığını sanıyorum -Allahu Alem-
yani benden kurtuluşunuz yok 🙂


Kuranıanla
@islamyolu senin amacın körü körüne ehlisünnet görüşünü savunmak ( gerçek ehli sünnet şirk üzere olmaz ya neyse) profilinede yazmışsın zaten ehlisünnet müdafaa diye demekki oradan buradan çok darbe yiyorsunuz da burada müdafa etmeye gelmişsin.. @mir kardeşimle görüş ayrılığı olabilir ama en azından o senin gibi açık seçik ortak koşmuyor Allah’a o yüzden ona mümin kardeşim diye hitap etmekten çekinmem ama senin için bu biraz farklı. Tamam samimisin falan anlıyorum seni ama şu kafanı çalıştır biraz, o Allah dostu dediğin adamlar (çoğu şeytanın dostu) namazlarda arkalarındaki müritlerinin köpekler gibi uluduğunu biliyoruz tıpkı mekkeli müşriklerin el şaklatmaları gibi namaz sırasında. Sana diyorum ki Allahın izniyle sen saniyede bu dünyayı 100 kere dolaşabilirmisin dolaşamazmısın ?Tutturmuşsun Allahın izniyle oluyor bunlar diye yahu Allahın kime ne izni vereceğini ne bildireceğini nerden biliyosunuz kardeşim siz ? Senin şeyhin ilk önce kendini kurtarsın nerden biliyosun cennete gideceğini. Cennet garanti mi bu adamlara ? Hadis düşmanı olan sensin peygamberimize bu uydurma sözlerle iftira atılmış farkında değilsin hadisler ayetler herşey çelişiyor çelişmeyenleri elbette yazıyorum ayetle hadis çelişmiyorsa bu peygamberimizin sözünden başka ne olabilir ? Ama sen bana ayetle çelişen hadisler gösteriyosun hesap gününü gözünde canlandır Yüceler yücesi Allah’a tek başına hesap vermeye gideceksin senin o Allah dostu dediğin şeytan dostları korkudan altlarına etmiş olacaklar merak etme sen ayetide yazıyorum buraya

Okudunuz mu?  Dudağın soyulması abdest bozar mı?

Yemin olsun, sizi ilk yarattığımızdaki gibi yapayalnız/teker teker bize geldiniz. Size verip hayaline daldırdığımız şeyleri de sırtlarınızın arkasında bıraktınız. Sizinle ilgili hususlarda ortaklar olduklarını sandığınız şefaatçılarınızı da yanınızda görmüyorsunuz. Yemin olsun, koptu aranızdaki tüm bağlar ve uzaklaşıp kayboldu yanınızdan o bir şey sandıklarınız. ENAM 94

Bu ayet putları değil hristiyanların papazlarını, budistlerin yüce ruhlar dediklerini ve sizin Allah dostu dediğiniz şeytan dostlarından bahsediyor eğer imanında samimiysen git araştır. Beni Allahtan başka kimse kurtaramaz cehennem azabından sende bunu kafana yaz senide kurtaran falan olmayacak çünkü herkes hesaba çekilecek. Şefaatide git araştır bakalım hadisleride iyi bilmiyorsun müslimi oku bakalım ne diyor “onları cehennemden çıkarır cennete sokarım” ( Kendini koruyanlar bahçelerde ve nimetler içinde olur, Rablerinin verdikleri ile safa sürerler. Rableri onları Cehennem’in azabından korumuştur. Onlara; Yiyin için; afiyet olsun; bu, sizin yaptığınıza karşılıktır, denir. Sıra sıra dizilmiş sedirlere yaslanırlar. Yanlarına ceylan gözlü huriler veririz. İnanmış olan, soylarından inanarak kendilerini takip edenleri, onlara katarız ama onların yaptıklarının değerini eksiltmeyiz. Herkes kendi kazandığına karşılık rehindir. (Tur 52/17-21)şefaat bu işte sen sanıyosun cehenneme gitmeden Allah dostlarına sığınırsam paçayı yırtarım sana hayallerinle mutluluklar.

İyiler tabii ki, nimetlere kavuşacaklardır. Günahkarlar ise alevli ateşte olacaklar, hesap verme günü oraya girip kızaracaklar, oranın dışında kalmayacaklardır.Hesap verme günü nedir nereden bileceksin!.. Gerçekten sen nereden bileceksin hesap verme gününün ne olduğunu!.. O gün, kimsenin kimse için bir şey yapamayacağı gündür. O gün bütün yetki Allah’ındır. (İnfitar 82/13-19)

Allah peygamberimize sen ne bilirsinki o günü diyor sen hala uydurma hadislerle gelmiş burda ayetleri yoksayıyosun hadi bakalım ahirette görüşcez kim kimi kurtaracak !


@mir
güzel kardeşim
orijinal şeyler söyleme hastalığına yakalanmış bazı kişiler sizleri fena kandırıyor
İnşaAllah bilinen anlamdaki şefaati de inkar etmiyorsundur
birilerinin sömürdüğü her kavramı inkar edecekseniz Kur’an’dan ne anlamayı umuyorsunuz ki?


Kuranıanla
banamı dedin kardeşim anlamadım ne demek istediğini ?


@mir
evet kardeş seni kast ettim ama şimdi çıkıyorum
cevabın olursa yarın bakarım İnşaAllah


Kuranıanla
Ayetlerden ve hadislerden mahşer gününde şefaatin olmayacağı günahkar müminlerin cehenneme girdikten sonra yakınlarının duasıyla yada peygamberimizin duasıyla cezası bittikten sonra çıkarılıp cennete konacağını anlıyoruz. Doğrusunu Allah bilir. Benim demek istediğim o günkü dehşet içinde kimsenin kimsenin derdine çare olamayacağıdır herkes tek ve Rabbi ile karşı karşıya kime ne yetki vereceğide belli değil hele peygamber dışındakilere hiç değil


Kuranıanla
Allah’ın Resûlü buyurdu:
“-Cehennemlikler; gerçekten onlar Cehennem’e müstahakdır. Onlar orada (azab içinde kıvranacak fakat) ne ölecekler ne de yaşayacaklar.
Onlar günahları-hataları sebebiyle ateş azabına uğrayacaklar ve ateş onları öldürecektir. Kömür haline geldikleri zaman da onlara şefaate erme izni verilecektir. Şefaate erenler sonra da bölük bölük getirilip Cennet nehirlerinin kenarlarına saçılacaktır.
(Alâkalı melekler tarafından Cennetliklere) emir verilecek:
– Ey Cennet Ehli! Bunların üzerine akıtınız; serpiniz.
Böylece selin sürükleyip götürdüğü topaklar içindeki bitkilerin (süratle) bittiği gibi onlar da yeniden vücud kazanarak hayat bulacaklardır.

İ. Mace Zühd 37, Müslim İman 306

Okudunuz mu?  Cennette bu bedenlerimiz mi bize verilecek yoksa yeni bir beden mi?

DieHard
< günahkar müminlerin cehenneme girdikten sonra yakınlarının duasıyla yada peygamberimizin duasıyla cezası bittikten sonra çıkarılıp cennete konacağını anlıyoruz. >

Kardeş sen bu konuda kendinle çelişiyorsun., önce bunu halletmen lazım.. Şefaatin anlamı bağışlamak yada affetmek değildir., şefaat zaten seninde yazında bahsettiğin gibi dua ile aracı olmaktır..

Şefaat (Kelime Anlamı);
Birinin suçunun bağışlanması ya da dileğinin yerine getirilmesi için o kimseyle başkası arasında yapılan aracılık, dua.

< Ayetlerden ve hadislerden mahşer gününde şefaatin olmayacağı >
Ayrıca burada yazmış olduğunda da bilgisiz olduğunu anlıyorum.. Zira senin bahsine göre (HAŞA we KELLA) aşağıdaki ayetler uydurmadır..!

< (O gün, kimse şefaat edemez. Ancak Rahman olan Allah’ın izin verdiği ve sözünden hoşlandığı kimse şefaat eder.) [Taha 109]

(Rahman olan Allah’ın nezdinde söz ve izin alanlardan başkası şefaat edemez.) [Meryem 87]

(Allah’ı bırakıp da, taptığı putlar şefaat edemez. Ancak hak dine inanıp, ona şahitlik edenler şefaat eder.) [Zuhruf 86]

(Onlar, Onun [Allah’ın] rızasına kavuşmuş olandan başkasına şefaat etmezler.) [Enbiya 28]

(Sadece Allah’ın dilediği ve razı olduğu kimselere şefaat etmesi için izin verilen, göklerde nice melekler vardır.) [Necm 26]

(Allah’ın izni olmadan kim şefaat edebilir?) [Bakara 255]

(Bütün şefaatler Allah’ın iznine bağlıdır.) [Zümer 44 >


Kuranıanla
tövbe yarabbi kardeşim ayetleri bütünlük içinde okursan göreceksin hadisde yazdım oraya onuda gözlerini kapamışsın !

Öyle bir günden sakının ki, o gün hiç kimse bir başkası adına bir şey ödeyemez. Hiçbir kimseden herhangi bir şefaat kabul olunmaz, fidye alınmaz. Onlara yardım da edilmez. Bakara 48 bu ayete göre hareket edeceksin dikkatli oku ayeti mahşerde şefaat falan yok, senin yazdığın ayetler şefaatin cezanın bitiminden sonra olacağını gösteriyor hadisde var bak yukarıda okurmusun


ugurdogan
< 353. MESELE :

“Cennet Cennet!” dedikleri / Birkaç köşkle birkaç huri, İsteyene ver onları, / Bana seni gerek seni[Yunus Emre]
…veya ‘Cennet cennet dedikleri bir ev ile birkaç huri, isteyene ver sen ânı, bana seni gerek seni” diyerek, göğüslerini döğerek garip hallere geldiklerinde…

EL-CEVAP: … Cennet hakkında dedikleri kötü kelimelerin küfrü açıktır, öldürülmeleri mübahtır. …
Şeyhü’l-İslam Ebu’s-Suud Efendi
>
Yunus Emre’nin mi katli vaciptir?


@mir
< Yunus Emre’nin mi katli vaciptir? >
onu ebu’s-Suud’a sormak lazım 🙂
fetvayı o vermiş
ve isim zikretmemiş
“kim ki cenneti küçümseyen bu vb sözler ederse katli vacibtir” mealinde bir söz etmiş ki
bence de doğru söylemiş

< ( Kendini koruyanlar bahçelerde ve nimetler içinde olur, Rablerinin verdikleri ile safa sürerler. Rableri onları Cehennem’in azabından korumuştur. Onlara; Yiyin için; afiyet olsun; bu, sizin yaptığınıza karşılıktır, denir. Sıra sıra dizilmiş sedirlere yaslanırlar.Yanlarına ceylan gözlü huriler veririz. İnanmış olan, soylarından inanarak kendilerini takip edenleri, onlara katarız ama onların yaptıklarının değerini eksiltmeyiz. Herkes kendi kazandığına karşılık rehindir. (Tur 52/17-21)şefaat bu işte >
bu ayeti bu şekilde yorumlayanlar
şefaati inkar edenlerdir güzel kardeşim
sen de böyle yazınca seni de onlardan sandım
ama senin mahşerde şefaatin olmayacağı iddian hariç
onlarla bir alakan olmadığını
yukarda yazdığın şu hadis ile anladım:
< Allah’ın Resûlü buyurdu:
“-Cehennemlikler; gerçekten onlar Cehennem’e müstahakdır. Onlar orada (azab içinde kıvranacak fakat) ne ölecekler ne de yaşayacaklar.
Onlar günahları-hataları sebebiyle ateş azabına uğrayacaklar ve ateş onları öldürecektir. Kömür haline geldikleri zaman da onlara şefaate erme izni verilecektir. Şefaate erenler sonra da bölük bölük getirilip Cennet nehirlerinin kenarlarına saçılacaktır.
(Alâkalı melekler tarafından Cennetliklere) emir verilecek:
– Ey Cennet Ehli! Bunların üzerine akıtınız; serpiniz.
Böylece selin sürükleyip götürdüğü topaklar içindeki bitkilerin (süratle) bittiği gibi onlar da yeniden vücud kazanarak hayat bulacaklardır.

İ. Mace Zühd 37, Müslim İman 306 >
kusuruma bakma
hakkını helal et
ama o ayeti o şekilde yorumlamakta hatalısın

Okudunuz mu?  Niyet ne demektir? Oruç niyeti nasııl getirilir?

Kuranıanla
Helal olsun kardeşim tartışıyoruz sonuçta benim anladığım budur ayet ve hadisten herkes farklı anlayabilir yeterki küfre düşmeyelim


ugurdogan
Şimdi bu hadis sahihse de, diyelim namaz vakti geldi bakıcan niyetine ben cennet için kılmak istiyorum dedi kalbin sana ve de. O zaman o namazı kılmayacak mıyız? Kafamı karıştırdı bu hadis? Tevili nasıl bu hadisin ben yorumlayamadım?


Kuranıanla
Namazı Allah için kılarsın ibadetleri Allah için yaparsın ama amacın Allahın rızasının yanında cennete gitmek olmalı bu Allahın emri , yani cennet için namaz kılmak diye bişey yok sen kılarsın duruma göre cennete gider yada gitmezsin Allah karar verir , zaten Allahın rızası herşeyden üstündür onu kazanan hepsini kazanır böyle bakmak lazım


DieHard
< senin yazdığın ayetler şefaatin cezanın bitiminden sonra olacağını gösteriyor >
Cezanın bitiminden sonra şefaate ne gerek war., imanla ölen kişi zaten cezasını çektikten sonra cennete girecek..

Kalbinde iman bulunan we bu imanla ölen herkesin Cehennem’e girse bile sonunda Cennet’e gireceğini bildiren hadisler wardır. We bu Hadisler en güwenilir kaynaklarda geçmektedir.. (Buhari, Tewhid 19, 31, 36, 37; Müslim, İman 322, 334; Muwatta, 1/212)

 


sertyuuu
< Peygamberimizin mahşer yerinde şefaat edeceğine dair sahih bir hadis yoktur. Hadisler, âyetlerle bütünlük arzetmektedir.
>

s.a. kardesım oncelıkle her peygamberimizin sefaat edecegı hadislerde gecıyor ben sunları buldum lakın yanlıslık varsa duzeltınız af ola.

(Kıyamette şefaat edeceğim. Ya Rabbi, kalbinde hardal zerresi kadar iman olanları Cennete koy diyeceğim. Bunlar Cennete girecekler. Sonra, kalbinde az bir şey olanlara, Cennete girin diyeceğim.) [Buhari]

(Ahirette ilk şefaat eden ve şefaati kabul olan ben olacağım.)[İbni Mace]

(Ümmetimden, şirk üzere ölmeyen herkese Allah’ın izni ile şefaat edeceğim.) [Buhari, Müslim]

(Kıyamet günü en önce ben şefaat edeceğim.) [Müslim]
(Her peygamberin, müstecab [kabul olan] bir duası vardır. Ben duamı, ümmetime şefaat etmek için ahirete sakladım.) [Buhari]
(Benden önce hiçbir peygambere verilmeyen beş şeyden biri şefaattir. Şirk üzere ölmeyen [imanla ölen] herkese şefaat edeceğim.) [Bezzar]
(Ümmetimden büyük günah işleyenlere şefaat edeceğim.)[İmam-ı Ahmed, Nesai]

Peygamber efendimiz, günahkârlara şefaat edeceğini bildirince, Hazret-i Ebüdderda, (İmanı olan hırsız ve zâniler de şefaate kavuşacak mı) diye sual etti, (Evet, onlara da şefaat edeceğim)buyurdu. (Hatib)

(Günahı çok olanlara şefaat edeceğim.) [Hatib]

(Nefslerine aldananlara şefaat edeceğim.) [Deylemi]

(Kıyamette, kum sayısından daha çok kimseye şefaat ederim.)[Taberani]
(Kıyamette Ya Rabbi, zerre kadar imanı olanı Cennete koy! diyeceğim. Hepsi şefaatimle Cennete girecek.) [Buhari]
(Şefaatime inanmayan kimse, ona kavuşamaz.) [Şir’a]

(Şefaatime en layık olan, bana en çok salevat okuyandır.)[Tirmizi]

(Ümmetimden geri kalan olur korkusu ile Cennete girdiğim halde tahtıma oturmam. Allahü teâlâya, “Ya Rabbi ümmetim ümmetim” derim. Rabbim “Ümmetine ne yapmamı istiyorsun?” buyurur. Ben de “Ya Rabbi onların hesaplarını çabuk gör, sıkıntıdan kurtulsunlar” derim. Cehennemliklerin listesi bana verilir. Onlara şefaat ederim. Hatta Cehennem hazini Malik “Ümmetinden cezalanacak kimse bırakmadın” der.) [Beyheki, Taberani]
(Rabbin sana [ahirette çeşitli nimetler, şefaat izni] verecek, sen de hoşnut, razı olacaksın) mealindeki Duha suresi beşinci âyet-i kerimesi inince, Resulullah efendimizin, (Ümmetimden bir kişi Cehennemde kalsa razı oldum demem) diye söylediği tefsirlerde bildirilmiştir. (Tibyan)


Kuranıanla
@mir bravo kardeşim hesap kitaptan önce şefaat olmayacağını savunmak gerekir herşeyden önce çünkü insanlar hesap vermeden beni Allah dostları kurtaracak peygamber kurtaracak zannediyolar bu nokta çok önemliydi. Ama sana bu hadisdeki tutarsızlıkları göstereyim istersen ;

Okudunuz mu?  Beddua aldım tutar mı?

@mir
kardeşim kendine yanlış kılavuz seçmişsin
o site belli bir seviyeye ulaşmamış insanlar için çok tehlikeli
adamlar orijinal olma hastalığına yakalanmışlar
reddedebildiğini reddet
reddemediğini beter et mantığındalar

< 5- İbrahim aleyhisselamın üç kere yalan söyledim diyecek olması da kabul edilemez. Allah Teâlâ şöyle buyurur: İbrahim tek başına bir topluluk gibiydi. Allah’a boyun eğerdi, hep doğruya yönelirdi; müşriklerden olmamıştı. >
İbrahim As’ın yalanlarının şunlar olduğu rivayet ediliyor:
İbrahim aleyhisselam’ın kıssasıyla ilgili bir rivayette şu ziyade var: [Hz. İbrahim, (insanlar, şefaat etmesi için kendine geldikleri zaman, Allah’a şefaat talebinde bulunmasına mani olan üç günahı olarak yıldızlar hakkında sarfettiği “İşte bu Rabbim” (En’am 76) sözünü, atalarının putları hakkında sarfettiği “Belki de bu (putları kırma) işini onların en büyüğü yapmıştır” (Enbiya 63) sözünü ve bir de: “Ben gerçekten hastayım” (Saffat 89) sözünü zikretti.”
belki de bu hadiste bize hakk yolunda dahi olsa yalan söylerseniz
ahirette pişman olursunuz denmek istenmektedir
Allahu Alem

< 6- Musaaleyhisselam; Ben, öldürme emri almadan bir cana kıydım. Nefsim! Nefsim! Nefsim! Başkasına gidin diyemez; çünkü Allah Teâlâ onu affetmiştir. İlgili âyet şöyledir: (Adamı öldürdükten sonra Musa) dedi ki; Rabbim, kendimi kötü duruma soktum, beni bağışla. Allah da onu bağışladı. O, çok bağışlar, ikramı boldur. (Kasas 28/16) >
bunun açıklmasını 1. maddede yaptım

< 7- Mahşerdeki bütün insanlar şefaat beklerken Peygamberimizin Ümmetim! Ümmetim! Ümmetim! diye şefaat talep etmesi hadisin üst tarafına ters düşmektedir. >
bu da bayındırın kıt akıllığının bir sonucu
bir kere bütün insanlar şefaat beklemiyor
dikkat edersen hiçbir nebi kimseden şefaat beklemiyor
Resulullah da kimseden şefaat beklemediği gibi kendisine verilmiş bir hakkı kullanıyor
şefaat hakkını
bu hak diğer nebilere de verildiğinde onlar da şefaat etmeye başlayacaklar
Allahu Alem

< 8- Ey Muhammed! Ümmetinden, üzerinde hesap olmayanları Cennet kapılarından sağdaki kapıdan içeri al! Esasen onlar diğer kapılarda da insanlara ortaktırlar! sözü kabul edilemez. Çünkü bunlar zaten, cehennemden uzak tutulacak ve doğruca cennete gidecek olan kişilerdir. Halbuki Peygamberimiz, Şefaatim, ümmetimden büyük günah işleyenleredir buyurmuştur. >
Allah, Resulüne karşı bu kadar kibirli olanları bildiği gibi yapsın. Amin
hadisin bu kısmını “ateşe girmiş de cezasını çekmiş dolayısı ile üzerlerinde hesab kalmamış olanları
cennete girdir” şeklinde anlamak mümkünken
kibri Bayındır’ı bundan alıkoymuş


Kuranıanla
Kardeşim eğer itirazın varsa sitelerinide biliyosan burada kibirli vs. gibi laflar etceğine sitede söyle sana gereken cevabı vereceklerdir veremezlersede sen haklıysan gelir burda bize aktarırsın belkide sen yanılıyosundur hatanı anlarsın Peygamberin sahabeyle yaptığı bu istişarelerle islam güneşi parladı ama sen gibi davranan olsaydı pek gelişemezdi diye düşünüyorum


Kuranıanla
Bu arada benim kılavuzum Allahtır ben Kurandan ne anlıyorsam benim gibi düşünenlerden örnek veriyorum Sufilerler karıştırma beni 🙂


@mir
eğer gerçekten laf dinleyeceklerini düşünüyorsan
bunları onların sitelerine sen yaz bakalım

ben onlar gibilerle yüzyüze çok konuştum
sıkışınca sadece alay ederler
hatta bazıları mekanlarından kovarlar

neyse bilenler bilir
bu forumda yıllardır Bayındır ve benzerlerini haklı oldukları konularda sufilere karşı hep savundum
gene savunurum
ama iş hadisle alay etmeye
Resulullah ve Buhari vb.lerine karşı kibirlenmeye gelince
en ağır ifadeleri kullanmaktan da çekinmem

sen onları boş ver
kendini düzeltmeye bak


islamyolu
< binlerce alim bu hadiste çelişki bulamadı da Bayındır ve hempaları mı buldu?
>

Bu lafın yeter bence. Yazına kompile katılıyorum. bunu benim dediğime şaşıracaksın ama cevaplar mükemmel 🙂


Kuranıanla
@mir son nefesime kadar kendimi yenilemek zorundayım ne oldum değil ne olacağım demeli, sanada tavsiye ederim sana kimseyi savunacak değilim hadislerle alay ediyorlarsa getir delilini sürekli aynı şeyi söyleme

Okudunuz mu?  Yeni yıla gusülsüz girmek uğursuzluk getirir mi

@mir
dedim ya
sen onları bırak
kendine bak
hadisle ilgili yaptığım açıklamalarda yanlış olan bir yer varsa
yaz yarın bakayım İnşaAllah
yanlışım yoksa bu hadisi inkar etmeyi bırak

sen yazdıkça diğer hadislerle de nasıl alay ettikleri belli olacak zaten


Kuranıanla
Ortaya konu atıyosun sonra kendine bak diyosun, benim gibi düşünenlere demediğini bırakmıyosun kendine bak diyorsun olmadı @mir iyi akşamlar


islamyolu

sen kendine bir sıfırlama çek kardeşim. o dediğin isimdeki kişi , Ramazan ayında bile milletin orucunu bozduran birisi , İsa ALeyhisselam gelmeyecek diyen birisi , Mehdi , deccal diye birileri yoktur uydurmadır diyen birisi. Halbuki hadisler mutevadir derecesine ulaşmış. Hatta bir konuşmasını dinledim Azrail diye bir melek yoktur diyordu. Teravi namazı yoktur diyen. bunlar hadislerle alay değilde nedir. Sıhhat yönünden çok sağlam hadisleri inkar eden birisi


Kuranıanla
Yahu hadisleri Kurana arz edeceksin ben Kurana uyumsuz hadisi asla kabul etmem isterse tüm dünya sahih desin. İstersen sana Kuranla yüzde yüz uyumlu bir hadis göstereyim ;

Nefsine danış, kalbine danış Vâ-bısa ( istefti kalbek )! İyilik, nefsin yatış-tığı, kalbin yatıştığı şeydir. Günah da içe dokunan ve göğüste te-reddüt do-ğuran şeydir. İsterse in-san-lar sana fetva vermiş, yaptığını uygun bul-muş ol-sunlar. (Sünen-i Dârimî, Büyû’, 2; Ahmed b. Hanbel, 4/228)

Sen bana istediğin hadisi göster Kurana baktığımda ters geliyorsa kalbim yatışmıyorsa isterse tüm dünya fetva vermiş olsun kabul etmem. Sen kendine bir ayer çek imanını küfürden temizle sonra gidip başın sıkışınca kabirlerden yardım istiyosunuz tövbe haşa


islamyolu
< Sen bana istediğin hadisi göster Kurana baktığımda ters geliyorsa kalbim yatışmıyorsa isterse tüm dünya fetva vermiş olsun kabul etmem. Sen kendine bir ayer çek imanını küfürden temizle sonra gidip başın sıkışınca kabirlerden yardım istiyosunuz tövbe haşa >
Kabirdeki hakikatte diri, Sen hakikatte ölüsün . bu dünyadan göçtüğün zaman. seninde gözün açılacak. bunu öyle bil.

İpek Haram değil sende , altın yüzün haram değil. Çünkü kuranda Bu yok.

çok yazık ediyorsun kendine. o dinledigin kişiler çok tehlikelidir. onların ilim yönü sıfır.

Hadisler Kurana Ters gelmez. sizler Kur’ana ters gelmesi için zorlarsınız.

nasıl oluyorda o kadar sağlam hadisleri inkar ediyorsunuz. çok şaşırıyorum. nasıl bir cesaret var sende.

ben Çarşamba günü tırnak kesmeyin alaca hastalıgına yakalanırsanız suçu kendinizde arayın Hadisi zayıf olduğu halde. Ben korkumdan Çarşamba günü Tırnak kesmem.

Biraz ihtiyatlı davran. Ben ki en zayıf hadislerde bile susuyorum. siz Mütevadir derecesindeki hadisleri Bile inkar ediyorsunuz.

ondan sonra Hadislerle Alay edilmiyor deme.

o Bayındır seni kurtaracak merak etme. zaten şimdide bunlar birleşmiş bir kaç profesör daha yanında var. Hadisleri ayıklayacaklarmış.

Hadis ayıklamada bunlara kaldı . vay başımıza gelenler.


Kuranıanla
Beni sadece Allah kurtarır Bayındırla bir ilgim yok ,tüm alimlerden faydalanmaya çalışırım Kuranı anlamak anlamında, sen bana sahabe döneminde hadislerin neden yakıldığını söyle , sen bana neden hadislerin yazılı olarak bir kaynağa geçirilmediğini söyle, sen bana peygamberimizin kaç söz söylediğini sonradan günümüze kadar kaç milyona ulaştığını söyle, sen bana Allah rızası için hadis uyduranlardan haber ver, sen bana insanlara istediğini yaptırmak için hadis uyduranlardan, sen bana Kuranı anlamadığı yerde hadis uyduranlardan haberler ver. Sen git ölülerden medet iste hesap günü bu Kurana yüz çevirdiğin için çok fena sorgulanacaksın ama ben uydurma hadisleri kabul etmediğim için azaba çarptırılmayacam çünkü Rabbim kendi kitabından yüz çevirenlerin çetin bir azaba çarptırılcağını söylüyor. Sen bana çakma hadisleri Kuranın üzerine çıkarmamı söylüyosun.

Okudunuz mu?  Abdestliyken idrar bulaşmış fakat kurumuş olan bi iç çamaşırı giyersek abdest bozulur mu ?

Bu (Kur’an) da bizim indirdiğimiz bereket kaynağı bir kitaptır. Artık ona uyun ve Allah’a karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin.ENAM 155

Allah size Kitap’ı ayrıntılı kılınmış bir halde indirmişken, Allah’ın dışında bir hakem mi arayayım? Kendilerine Kitap verdiklerimiz, onun, Rabbinden hak olarak indirildiğini biliyorlar. Sakın kuşkuya düşenlerden olma.ENAM 114


sertyuuu
sahih hadisler varken peygamberden 1000 yıl sonra yazılmış veya aslı belli olmayan hadisler yerine daha sağlıklıdır görüşündeyim işimizi sağlama almak lazım şimdi mesela
buhari cuma gunu tırnak kes diyor örnek olarak lakın zayıf bir hadisde cuma kesme diyor ne yapmak lazım ikisinidemi terk edecez


islamyolu

hangi, hadisler miş onlar. Hadisler birbiri ile çelişmez. Yorum yapılması lazım.


sertyuuu
s.a. kardeşim ben mesela dedim daha anlaşılır kıyas yapmam için sahih hadis varken niye zayıf hadislere itimat edelim birde okuduklarıma göre halife zamanında başlamış bu hadis uydurma işleri
o yüzden her hadisi dikkate almamak lazım araştırmak lazım

 


islamyolu

kardeşim bu bizim şuan bidatcilerin uydurmasıdır. Emeviler uydurmuş diyip diyip milleti kuşkuya sevk ediyorlar.

o kadar çok hadis Alimlerimiz var ki Eskilerden Zaten uyduruk olanları kitaplarına koymamışlardır. hepsini ayıklama yetenegine sahipler onlar.

İmam Suyuti Almışsa bir hadis başımın üstündedir , imam gazali almışsa Başımın tacıdır. Zayıf hadis demek uydurma anlamına gelmiyor ki.

az sahabeden veya tek sahabeden gelen Rivayettir zayıf hadis.

Ama işin içinde sahi bir hadis ile zayıf hadis zıt düşerse tabiki sahi olanı alınır. Zayıf hadis te atılmaz. Manasını anlamaya çalışılır. hele birde hadislere hemen uydurma demek çok tehlikelidir. ama günümüz o gün olmuş.

Bakıyorum tv lere çıkan boy gösterenlere. En zayıf hadisi alıp delil gösteriyorlar. o konu ile ilgili 5 tane de sahi hadis oldugu halde onlar işine gelmiyor. uydurma oluyor. Cünkü onlarıda kabul etse. o zayıf hadisin gerçek manası ortaya çıkacak.


sertyuuu
kardeşim arkadaşlar sırf bayanları aşağılayan zayıf hadisler bile var en basit islam tam tersini söyler her kes eşittir.


bonasera
çelişik hadis yoktur şeklinde bir iddia olmuşt o yüzden yazdım . ben hadis düşmanı değilim peygamberimize atılan iftiraların düşmanıyım. AYETTE ÇELİŞKİ OLMAZ.
Kuran’ı iyice düşünmüyorlar mı? Eğer o Allah’tan başkasının katından olsaydı elbette içinde birçok çelişkiler bulacaklardı.
4Nisa Sûresi 82


islamyolu
Erkekler, kadın üzerine idareci ve hakimdirler. Çünkü Allah birini (cihad, imamet, miras gibi işlerde) diğerinden üstün yaratmıştır. Bir de erkekler mallarından (aile fertlerine) harcamaktadırlar. İyi kadınlar, itaatkar olanlar ve Allah’ın korunmasını emrettiği şeyleri kocalarının bulunmadığı zamanlarda da koruyanlardır. Fenalık ve geçimsizliklerinden korktuğunuz kadınlara gelince: Önce kendilerine öğüt verin, yataklarından ayrılın. Bunlar da fayda vermezse dövün. Eğer size itaat ederlerse kendilerini incitmeye başka bir bahane aramayın. Çünkü Allah çok yücedir, çok büyüktür. (Nisa :34)

Açıkça ayette Erkekler kadınlara hakimdir diyor ve daha üstün olduğu anlaşılıyor. Allah kimini kiminden üstün yaratmış. Peygamberlerde bile var. kimi peygamberi kiminden üstüğn yarattım diyor. Siz Kur’ana bile Muhalefet ediyorsunuz.

hadis Peygamberin sözleri değilmi Peygamber efendimiz (SAllahu aleyhi ve sellem) Çelişkili mi konuşuyor tövbe haşa.

Tabiki hemen yine atlayacaksınız biz uydurma olanlara diyoruz diyeceksiniz. Aslında Sizler uydurmasınız da nasıl oluyor bilmem.

evet getirdigin hadis lere baktım. kimisine izah veriliyor kimisinede verilemiyor. çevirisinde sizin gibi birileri kesin birşeylerde yapmış olabilir.

hadisleri inkar etmeyi milletede aşılayacaklar ya. ondan işte.

o hadisi şeriflerin izahı kesinlikle vardır merak etmeyin..


bonasera
izah et o zaman peygamberimizi ne dediği ne yaptığı belirsiz bir dediği bir dediğini tutmayan bir insan haline getirme çalışmalarına nasıl bir kılıf bulacaksın. Biz diyoruz ki peygamberimize iftira edilmiş siz iftiraya kılıf bulmaya çalışıyorsunuz.

Okudunuz mu?  Evi Basan Karıncalara Ne Yapmalıyız

Kuranıanla
Fatihada yalnız sana kulluk eder yalnız senden yardım isteriz diyor açıkca, peygamberimiz haşa kabirlerden yardım isteyin demiş bu arkadaşda çelişki olmaz diyor şirkyolunda ısrarla ilerliyor


islamyolu
kendi kendinizi yiyin. şirk yolunda değilim ben çok şükür. kuranıanla Fatihadaki yanlız senden yardım dileriz ayetinide getireceksen bana delil. bende sana diyorum ki. diridende yardım istemeyin. o ayette diriden yardım istemek müstesna mı demiş. cahil cahil kur’anı kendinize göre yorumluyorsunuz. ne haliniz varsa görün. o kadar çok bidatlar çıkardınız ki tek başıma hepsi ile uğraşıyorum. Sitedede 1 kişi gelip destek çıkmadı. çünkü onlarda biliyorlar sizin burnunuzun dikine gittiğini. neyse Sapıtmışlar sizler kendi kendinize uğraşın burada


Kuranıanla
Annenden bir bardak su isterken Allahım bana bir bardak su getirirmisin mi dicez ? Asıl yoldan çıkan sensin ayetlerde ne demek istediğini bile anlamamışsın bunu peygamberimizin hayatından da mı anlamadın ? Git hayatını oku adam gibi sonra ne yaparsan yap


islamyolu

görende diyecek Peygamberin hayatını çok iyi biliyor. Hadislerin %90 ını nerdese inkar ediyorsunuz. Siz hayatını nasıl öğreneceksiniz. onu anlamıyorum.

bende sana diyorum ki. Vefat etmiş Evliyanın mezarına gidip Allahım bize Dua etmi diyecegiz 🙂

ne mantıksız laflar bunlar ya. sizin yüzünüzden ne günaha girdim


Kuranıanla
Tamam şirkyolu anlaşamıyoruz sen batıl inançlarına geri dön

————————-

Aminnn kardeşim cümlemizi


sertyuuu

güzel kardeşim ben sana eşittir demekle mahşer günü kadınlara ayrı erkeklere ayrı bir uygulama varmı yok tamam erkekler kadından üstündür bizim gözetimimize muhtaç olabilirler fakat dünyada
kadına bir çok hakkı verende islamdır.

ayrıca bir Müslümanın her ne şekilde olursa olsun bir müslamana yardım etmesi çok büyük sevapdır. Yani yaşayan bir Müslümandan borç alınır ödenir. emanet alınır verilir. istersen ev yapacaksa bir Müslüman tek başına bitirmesi aylar alacakken başka müslamanlardan yardım istemesi kötü bir şeymi.

diriden yardım istemek şu şekilde şirke düşer
benim üstüme hızla bir araba geliyor şeyhim bana yardım et demek şirke girer ve şeyh insan olduğu için diriden yardım istenmiş olmuyormuyum ki şeyhlerin ölüsünden bile meded umanlar var…….
ALLAH bizi o tür insanlardan korusun


islamyolu
sizde Yetiş ya Abdullaziz bayındır hocacıgım dersiniz 🙂 🙂 i

okudugunuz mu siz getirdiigm ayetleri o ayetlerden ne anladınız bakalım. kendi çapınızda yorum yapmayın.

şunlara bak biri dua ediyor hemen diğeri atlıyor Amin diyor. nasılda destek çıkıyor bidatciler birbirine 🙂 🙂


bonasera
Biz Allah’tan başkasından medet istenmez dedik o başkasının içinde peygamberler de alimler de abdülaziz hoca da var. Saçma sapan seviyesizce açıklamalar yapınca komik duruma düşüyorsunuz.


islamyolu

geç kaldın desteğe

siz istenmez diyorsunuz ben istenir diyorum ama Abdullaziz den değil tabiki. Allah Dostundan şartı var. Çünkü Allah onlara öldü demeyin diyor. Şehitler hakkındada o şekildir. onlar Allah katında diridirler.

neyse Bu konu 2 senedir tartışıyorum inanılmaz derecede deliller getirdim. inanılmadıki. sizi ben hayatta inandıramam. Çünkü iyi zehirlenmişsiniz. Allah hidayet etsin sizlere ne diyeyim. ilerde bir gün bu tartışılan konularda haklı oldugum anlaşılırsa. durun bakalım beni nasıl bulacaksınız. Hak dilemek için. hemde müşrik ettiniz beni.


bonasera
Sen Fatiha suresini okuma o zaman namazında senle beraber gavstan Allah dostlarından meleklerden peygamberlerden de yardım isteriz diye oku. Biz diyoruz ayet var sen diyorsun delil getirdim. Ayeti geçersiz kılmak için mi bu kadar çaban? Arkadaşım ayet bu ayet bu bizim sözümüz değil. Neyi inkar ettiğinin farkında değilsin millete hidayet duası yapıyorsun.


Kuranıanla
< Çünkü Allah onlara öldü demeyin diyor. Şehitler hakkındada o şekildir. onlar Allah katında diridirler. >
EYYY ŞİRK YOLU “AMA SİZ BİLMEZSİNİZ” diyor devamında oku bilmediğin şeyden yardım istiyosun sapık bir inanç bu ve müşrikliktir yüzde yüz hemde

Okudunuz mu?  Tarikatlarda şeyhi düşünerek rabıta yapmak uygun mu?

musab
islamyolu kardeşim,sen elinden geleni yaptın hakkı anlattın.ama onlar anlamak istemiyorlar.boşver sen ne kadar anlatsan açıklasan inandıkları şeyden vazgeçmeyecekler.onlar kendi inandıklarına inansınlar biz kendi inandığımıza.


Kuranıanla
Duyanda yıldızlara tapıyoruz sanar Kuran ve sünnet dedik bundan gayrı hak mı var ?


musab
kuran ve sünnetmi.sünneti hadis olmadan nasıl öğreniyorsunuz merak ettim doğrusu.inkar etmediğiniz hadis varmı sizin?


Kuranıanla
Benim adımı tara sitede paylaştığım hadisleri gör iftira atmak şeytanın işidir şeytana uyma


DieHard
< Biz diyoruz ayet var sen diyorsun delil getirdim. >
Dün 7 tane ayet yazmıştım ama çok bilgin arkadaşınız tefsirini bile bilmeden ayetlere kendince (saçma sapan) yorumlar yapmıştı..

Ewet kardeşim aynen düşündüğün gibi yapıyorum., hiç kendini yorma bence.. Boşuna hakaretwari sözlerle karşı karşıya kalma., baksana müşrik yaptılar seni (Allah Muhafaza)..


Kuranıanla
Allahla aranıza koyduklarınız yüzünden müşrik oluyorsunuz bu kadar açık ve net , ben size ayetleri anlatan alimleri dinlemeyin demiyorum ben size Allahın yönetimine ortaklar koşan eserleri kaale almayın diyorum ama siz “HAK” diyorsunuz üstelik delilinizde yok tek delil uydurma hadisler


DieHard
Yaa kim Allah’la arasına birini koyuyor söylesene., delilin ne?? Şefaat war demek mi., eğer öyle ise bunu Rabbimiz Kur’an da zaten biz kullarına söylemiş..

Türbelerden., ölülerden medet ummak diye saçmalıyorsunuz, sizin bildiğiniz saçma sapan türbelere gidip mum yakanlar, etrafında dönenler bilmem ne yapanları almayın gözünüzün önüne.. Siz bunların aksini sawunuyorsunuz ama farkında değilsiniz we farkına warmak da istemiyorsunuz..

Her neyse., sizinle uğraşmaya gerek yok AT GÖZLÜKLERİNİZİ çıkarana kadar sizinle tartışmaya girmeyeceğim Rabbim hidayet wersin..!


Kuranıanla
Birader sen konudan uzaksın sabahtan beri tartışıyorum sizin gibilerle sabaha kadar yine tartışırım bana KUTUP kimdir neye denir bunu açıkla sonra konuşuruz


DieHard
Sen we senin gibilere hiç bir şey açıklamak istemiyorum artık., açıklasam da bir şey değişmiyor çünkü.. Hayırlı akşamlar..


Kuranıanla
Ben sana imam rabbaninin eserinden açıklayayım okumamışsındır;

Arştan yeryüzünün merkezine kadar her kime rüşt,hidayet,iman ve marifet ulaşırsa onun yolu ile gelir.Herkes ondan feyz alır.ARADA O OLMADAN KİMSE BU NİMETE KAVUŞAMAZ.Bir kimse o büyük zatı inkar eder beğenmezse yahut o büyük zat bu kişiye incinmiş ise bu kimse ALLAHU TEALEYI ZİKRETSE BİLE HİDAYETE KAVUŞAMAZ! Ona inanmamış olması veya onu incitmiş olması feyz yolunu kapatır.

KUTUBUN TANIMI: En büyük veli bilinir. Tarikatçılara göre erenlerin başı ve Allahın izniyle kainatta tasarruf sahibidir. Yani evreni yönetmede yetki sahibidir.

AL bu hurafeleri tekrar tekrar oku belki dönersin yolundan


DieHard
Rabbim bizleri doğru yoldan ayırmasın.. (Amin)


Kayıtsız Üye
Menfaattir insanları getiren vecde , cennet vaad etmeseydi rahman kimse etmezdi secde diyor şair ,


Kayıtsız Üye
uydurma hadis olduğunu senin aklının idrakına göre mi oluyor kandini ahiretini tehlikeye atma ve araştırarak konuş
bu hadisi kutsi ileri mertebedeki Allah(cc) dostları için inmiş bir hadisi kutsidir biz sen gibiler bu mertebede değiliz takvada değiliz inşAllah o mertebeye gelmeye nasip etsin


cennete kavuşmak için bana ibadet edenden daha zalim kim olabilir, cehennemden kurtulmak için ibadet,

Bu kategoride yer alan Dua kaderimizi degiştirirmi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cennet ve cehennemden kurtulmak için ibadet edenden daha zalim kim olabilir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.