Anasayfa
8 Ocak 2024, 13:03
missa04
Abone

Evlilik içi tecavüz nedir,günahı var mıdır?

Evlilik içi tecavüz nedir,günahı var mıdır?

M.E
Erkek eşiyle zorla ilişki girer bilir mi? Bu tecavüz değil mi? Kadının duygularını yok mu? Cinsel obje mi o ?


Yorum: Evlilik içi tecavüz nedir,günahı var mıdır?

klav
Obje kelimesini şişirip şişirip ortaya atmayın ve arkasına saklanmayın. Eşler bir hastalık söz konusu değilse ilişkiye hayır diyemezler.

Okudunuz mu?  Hz Ali gadir hum olayı

< Erkek karısını yatağa çağırır, kadında gelmeye yanaşmaz, erkek öfkelenmiş olarak sabahlarsa, melekler sabaha kadar o kadına lanet ederler (Buhari) >
Zaten reddetme söz konusu olduğunda o evlilik çatırdamaya başlar ve yavaş yavaş yıkılır. Ömrü uzun olmaz. Dininizi dinleyin ve hayır demeyin o zaman tecavüz kelimesini kullanmaya da gerek kalmaz. Evliliğinizde ömür boyu daim olsun.

Okudunuz mu?  Zina eden bir kadın da ancak zina eden veya Allaha eş koşan bir erkekle evlenebilir

Yorum: Evlilik içi tecavüz nedir,günahı var mıdır?

Omer Faruk
< Erkek eşiyle zorla ilişki girer bilir mi? Bu tecavüz değil mi? Kadının duygularını yok mu? Cinsel obje mi o ? >
Evlilik bir harmonidir. İki farklı mizaca sahip ama birbirini çeken iki varlığın birlikteliğidir. Erkek evliliğe aşk olmakla beraber cinsellik yoluyla bağlanır, kadın ise cinsellik olmakla beraber duygusallık ve güven yoluyla bağlanır. Eğer eşler birbirlerinin ihtiyacını yeterince ve zamanında karşılamaz bunu çatışma aracı haline getirirlerse bu evliliklerin ömrü uzun olmaz.

Okudunuz mu?  Yemek yendikten sonra sofra hemen kaldirilmasi gerekiyor melekleri ayakta bekletmemek icin

Hiçbir erkek karısına şiddet uyguladıktan sonra kadından cinsellik talep edemez bu ne islami ne de insanidir. Hiçbir kadın da erkeğine cinselliğini sunmadan duygu ve güven talep edemez. Şiddet yalnızca tokat atmak, bağırmak olmayıp cinselliğinizi sunmaktan kaçınarak erkeğin onuruna dokunmak da şiddettir.

Okudunuz mu?  Sahabe isimlerinin yanındaki bin ne demek

Rasulullah (A.S) "Sizden biriniz karısını köleyi döver gibi dövmeye kalkışıyor. Belki de o akşam onunla aynı yatakta yatacaktır." (Buhârî, Tefsîru sûre (91)1; Müslim, Cennet 49)

Rasulullah (A.s)’ın kadınların de eşlerine cinsellik konusunda davetkar olması konusunda pek çok hadis zikredildiği için onları burada tekrarlamaya gerek görmüyorum.

Okudunuz mu?  Nebe 33.ayeti birçok gayrimüslim tarafından alay konusu olmaktadır,doğru dürüst açıklar mısınız?

Evlilik fıtrata uygun olduğunda hem aşk hem de ibadettir. Sonucu ise cennettir, vesselam!


Evlilik içi tecavüz, islamda kocanın karısını reddetmesi, Evlilikte tecavuz

Bu kategoride yer alan Kabir hayatında zaman kavramı nasıl? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evlilik içi tecavüz nedir,günahı var mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.