Anasayfa
22 Haziran 2021, 3:30
Namaz
Abone

Namazı acele kılmak duaları acele okumak günah mıdır

Namazı acele kılmak duaları acele okumak günah mıdır

özlegizem
namaz kılar iken acele acele oturup kalkmak duaları hızlıca okumak günah midırr,,


Yorum: Namazı acele kılmak duaları acele okumak günah mıdır

arifselim
Namaz kılarken namazın şartlarını yerine getirerek kılmak gerekir. Hızlıca derken eğer namazın rükunları yerine gelmeyecek şekilde bir hızla kılınırsa namaz sahih olmaz ve namaz bozulmuş olur.


Cevap: namazı acele kılmak duaları acele okumak günah mıdır

Kayıtsız Üye
Benimde bir sorum var.. üniversitede tenefüssümüz 15 dakika sürüyor. Mescidimizde 15 dakika uzaklıkta. Namazı kılabilmek için namaz odasına koşarak gidiyorum farzını kılıp yine koşarak dersime gidiyorum.. arkadaşlarımda bana Namazımı kazaya bırakmamı öneriyorlar.. ne yapmalıyım?

Okudunuz mu?  Kadınların eteklerinin altında sadece iç çamaşırlarıyla namaz kılmaları uygun mudur?

Cevap: Namazı acele kılmak duaları acele okumak günah mıdır

@hmet
< Namazımı kazaya bırakmamı öneriyorlar.. ne yapmalıyım? >
Sen namazın farzlarını yerine getirecek miktarda acele kıl ama asla kazaya bırakma.
Allah yardımcın olsun.


Şema
Tadili erkana uyulmayacak derecede namazları hızlı kılmak günahtır, namazlar geçersizdir.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken akıntı gelirse abdest bozulur mu

hayırlısı23
Sorularla islamiye sitesinde ‘Bu rivayette Peygamberimiz (asm)’in uyarılarının eğitim amaçlı olduğunu görmekteyiz. Zira rivayetin sonunda namazın kemal manada kılınmış olmadığı belirtilmiştir. "Sen namaz kılmadın." demesi "kemal manada bir namaz kılmadın" anlamındadır. Kılınan namaz geçerlidir, ancak kemal manada bir namaz değildir.’ denilmiş, yönetici Sema ise namaz geçersizdir demişsiniz. Ben kime inanayım şimdi?? Hadi açıklayın bu durumu da öğrenelim kimin fetvası doğrudur.

Okudunuz mu?  İnşirak namazı nedir? Vakti ne zamandır

arifselim
Değerli kardeşim. Namazı bozan şey rükunları eda etmeyecek derecede hızlı bir şekilde namazın kılınmasıdır. İşte öyle bir şekilde namaz kılınırsa namaz tabiki de sahih olmaz. Eğer kıraat ve rükunlar yerine getirildiği halde sadece namaz hafif kılınırsa o namaz elbetteki sahihtir. Şema’nın ifade ettiği de bundan başka bir şey değildir.

Okudunuz mu?  Hacet namazı sabah kılınır mı?

Şem’a
Namazın rukunleri ve şartları yerine gelmediği sürece namaz olmaz.
Forumda "tadili erkan" konusunu araştırın


Kayıtsız Üye
Namz kiliyorum secdede eğilmelerim tam ve üç defa supana rabbial ala diyorum sanki acele etmiş gibi oluyor içime sinmiyor sinir oluyorum
duaları hizli okuyor gibime geliyor napmam lazim


Sabır
Secde de iken "subhane rabbiyel a’la" denir. he harfini çıkarman gerekir.


Kayıtsız Üye
Ben çalışıyorum bir iş yerinde namazlarımı kılıyom ama tesbihatı bazen yapamıyom vakit bitiyo molalarda kılıyom namazım kabul olur mu ?

Okudunuz mu?  Şükür namazı farz mıdır?

Adil
Vakit sıkıntın varsa sadece farzı kılıp işine geri dön. Farzın dışında kılmak veya yapmak zorunda olduğun bir şey yok.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm ben okulda teneffüste hızlı kılmak zorundayım derse yetişmek için
. Kabul olur mu


#UguR
< Selamün aleyküm ben okulda teneffüste hızlı kılmak zorundayım derse yetişmek için
. Kabul olur mu >

Namazlarınızı Tadil-i erkan’a göre kılarsanız kabul olur. Ama siz illa öğlen arasında namazınızı kılacak değilsiniz ya. Mesela bizim burada ezan 13:24 de okunuyor, teneffüs zilide 13:35 de. Biz cemaatde yapıyoruz. Son sünneti kıldıktan sonra zil çalıyor zaten. Siz tadil-i erkan’a göre kılın yeter. Sureleri hızlı okumak istiyorsanız tecvid yaparak geçin. Tecvid yapmadan ve ayet sonlarında nefes almadan ayeti geçerseniz mekruh işlemiş olursunuz ama namaz geçerlidir.

Okudunuz mu?  Namazın farzlarını açıklayınız?

Kayıtsız Üye
Ben namaz kılmayı çok seviyorumm Allah’ın huzurunda olmak kadar secde etmek kadar ne güzel olabilir ki ama benim çok ama çok büyük bir sorunum var namazlarda süreleri hatta kelimeleri bir kaç defa tekrarlıyorum süreler tekrar tekrar okuyorum. Biliyorum herşeyi araştırdım yapılmamasi gerekiyo çok dua ettim ağlayarak yalvararak çok dua ettim danismadigim hiç kimse kalmadı bu konuda ailem de arkadaşlarmda hep yardımcı oldu ama olmuyor bu sorunumu asamiyorum namaza başlamadan kendimi sartliyorum ama olmuyor yine tekrarlıyorum Allah rızası için siz bana bu konuda bir öneri yada bişe söyleyin yardımcı olun bana ben namazlarima erinerek değil koşarak gitmek istiyorum…

Okudunuz mu?  Haremde namaz kılarken kıbleye bakmak mı, önüne bakmak mı daha efdaldir?

Hoca
< Allah rızası için siz bana bu konuda bir öneri yada bişe söyleyin yardımcı olun bana >
Allah için namaza dur ve sadece bir defa oku asla tekrarlama
Allah için bunu yap düzelirsin


Kayıtsız Üye
Kardeş yanlış okuduğunu zannettigin için veya yanlış okudum diye mi yapıyorsun bunu kardeş sen namaz kılmayı çok seviyorsun ya işte şeytan sana vesvese vererek seni namazdan soğutuyor dua yı yanlış okuduysan Allah kabul eder namazını inşAllah sonuçta bilerek yapmadınya

Okudunuz mu?  Erkeğin kolları ve ayakları açık namaz kılması caiz mi?

Kayıtsız Üye
Namazı tadil-i erkanında kılmak vaciptir. Vacib’i terk etmek ise namazı bozar.


namazı hızlı kılmak, namazı hızlı kılmak günah mı, hızlı namaz kılmak günah mı

Bu kategoride yer alan Namazda aynı sureyi iki defa okumak sehiv secdesini gerektirir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazı acele kılmak duaları acele okumak günah mıdır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.