Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:59
missa93
Abone

Evli ama eşiyle ayrı yaşayan bir erkekle eşinin haberi olmadan dini nikah kıyılır mı?

Evli ama eşiyle ayrı yaşayan bir erkekle eşinin haberi olmadan dini nikah kıyılır mı?

Kayıtsız Üye
ben 22 yaşında bir bayanım bundan tam 4 buçuk yıl önce internetten biriyle tanıştım. birbirimizi çok sevidik. derken ben 2. senemizde evli olduğunu ve 2 çocuğu olduğunu öğrendim;( gitmek istedim çırpındım hatta vurdum ona bırak beni diye ağlayarak küfrederek ittirdim ama çıkmadı önümden, öyle bir sarılmıştı ki bana… sabaha kadar ağladım… sonra sabah kesin ayrılacağım diye kendime söz vermiştim ama yine beceremedim. çünkü onu çok sevdim ve biliyorum onunda beni nasıl sevdiğini. bir takım nedenlerden dolayı eşini boşayamıyor. ama benimle evlenmek istiyor. kaç yıldır da eşiyle yaşamıyor sadece çocuklarını görmeye gidiyor. biz ne yapacağız? şuan ben dini nikah istiyorum ama eşinin haberi olmadan nası olacak bilemiyorum. bilen biri bana yardım etsin dini bilgisi iyi olan biri…

Okudunuz mu?  Muhammed buğra isminin anlamı

Cevap: evli ama eşiyle ayrı yaşayan bir erkekle eşinin haberi olmadan dini nikah kıyılır mı?

Ercan
Benzer soruya daha önce verilmiş cevap
< Daha önce benzer bir soruya mumsema hocamızın verdiği cevabı aktarıyorum.
>

<
İkiniz kabullenebilirsiniz ama Allah Rasulu (sav) kabul etmiyor.
"Nikah ilandır" hadisini unutmayınız.
Nikahınızın dini olabilmesi için aşağıdaki şatların yerine gelmesi gerekir:

  1. Damat
  2. Gelin
  3. Kızın Babası
  4. İki adil şahit
  5. sığa ve ilan
Okudunuz mu?  Medine dönemi ile ilgili test soru ve cevaplar

İlan edilmeyen ve kızın babasının izni olamdan dini nikah yerine gelmiş olmaz. İlan etmezseniz sizin gayri meşru yaşayanlardan farkınız kalır mı?

>

Bu kategoride yer alan Bekar olarak ölen kadınlar cennette kimlere verilecek ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evli ama eşiyle ayrı yaşayan bir erkekle eşinin haberi olmadan dini nikah kıyılır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.