Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:11
missa6
Abone

Bekar olarak ölenlerin cennette akıbeti nasıl olacak ?

Bekar olarak ölenlerin cennette akıbeti nasıl olacak ?

Kayıtsız Üye
Bekar olarak ölenlerin cennette akıbeti nasıl olacak ?


Cevap: Bekar olarak ölenlerin cennette akıbeti nasıl olacak ?

Ravza Sevdam
Dünya hayatındayken evlenemeden âhiret âlemine göçen iman etmiş erkek ve kadınlar, Cennette evlendirilecek ve orada evlenmemiş kimse kalmayacaktır. Fakat, çocuk olarak vefât edenler bu kayıttan âzâdedir.

Kur’ân-ı Kerim’de geçen Vildânün muhalledun tâbirinden anlaşıldığına göre, mü’minlerin bulûğ çağından önce vefât eden çocukları doğrudan Cennete gidecek, lâkin dâimî çocuk olarak kalmak sûretiyle, çocuk sevmek ve okşamak zevkini anne ve babalarına tattıracaklardır. Ancak, bulûğ çağından önce ebeveynin teşvikiyle, mecbur olmadığı halde namaz kılan ve oruç tutan çocukları Cenâb-ı Hak büyükler gibi yaratacak ve amellerinin karşılığı bu farkı onlara ihsan edecektir.
Kâfirlerin ölen çocukları da Cennete gideceklerdir. Akıl dengesi yerinde olmayanlarla hak dinden hâberdar olmayan Fetret Devri insanları da mükellef olmadıkları için Cennete gidecek ve kusurlarından muâheze olunmayacaklardır.


Cevap: Bekar olarak ölenlerin cennette akıbeti nasıl olacak ?

Kayıtsız Üye
Yok artık amma sacmalamissiniz gayri muslumlerin çocuklarının ne suçu var da hizmetçi olacaklarmis.onları gayrimüslim çocuğu olarak gonderen Allah ama çocuğun suçu günahı yok sırf müslüman ailede dogdu diye kendisi gibi çocuklara hizmet edecek vay be Allahın adeletine olan inanca bak .sanki ahirette hizmetçi kıtligi var .tövbe tövbe adami gece gece günaha sokuyosunuz .dini saptirmayin ve benim bütün hoçalardan duyduğum bebekkende olse insanlar 30 yaşlarında olacaklar .aşırı gıcık oldum bu yazıya hizmetciymis Saçmalığı bak

Okudunuz mu?  Yolda ve iş yerinde zikir çekmek caiz mi?

Cevap: Bekar olarak ölenlerin cennette akıbeti nasıl olacak ?

Şema
Evet kâfirlerin çocukları da Cennete gideceklerdir ve 33 yaşında olacaklar


mum
Bekar ölenlerin ahiretteki durumu

Bekar ölen nice erkek ve kızlar var düğünlerini yapar oynarız inşAllah 🙂


bekar ölenlerin ahiretteki durumu, bakire ölenler cennete mi gider, bakire ölmek cennet

Bu kategoride yer alan İşaret parmaklarımıza yüzük takmak günah mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bekar olarak ölenlerin cennette akıbeti nasıl olacak ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.