Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:38
missa
Abone

Cennette herkesin 33 yaşında olacağı hadisi, cennette herkesin her istediği ayeti olacak ayeti ile çelişiyor mu ?

Cennette herkesin 33 yaşında olacağı hadisi, cennette herkesin her istediği ayeti olacak ayeti ile çelişiyor mu ?

Kayıtsız Üye
Cennette herkesin 33 yaşında olacağı hadisi, cennette herkesin her istediği ayeti olacak ayeti ile çelişiyor mu ?


Cevap: Cennette herkesin 33 yaşında olacağı hadisi, cennette herkesin her istediği ayeti olacak ayeti ile çelişiyor mu ?

Ercan
Hesabımızı verdik, cenneti kazandık. " Yok ben 33 yaşında olmak istemiyorum, 18 yaşında olmak istiyorum" mu diyeceğiz?

Cennetteki istekleri dünyevi isteklerle karıştırmayalım.


Cevap: Cennette herkesin 33 yaşında olacağı hadisi, cennette herkesin her istediği ayeti olacak ayeti ile çelişiyor mu ?

bonasera
şu 33 yaş hadisinin tam metnini bir yazın da nerden çıkardınız bu 33 meselesini bir bakalım. Benim okuduğum hadiste 33 falan yazmıyordu genç diye yazıyordu.

Okudunuz mu?  Hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli bir şekilde bebeğime kavuşmak için dua

Cevap: Cennette herkesin 33 yaşında olacağı hadisi, cennette herkesin her istediği ayeti olacak ayeti ile çelişiyor mu ?

Mehmet5
< Hesabımızı verdik, cenneti kazandık. " Yok ben 33 yaşında olmak istemiyorum, 18 yaşında olmak istiyorum" mu diyeceğiz?

Cennetteki istekleri dünyevi isteklerle karıştırmayalım. >
Anlamadım. Cennetteki istekleri dünyevi isteklerle karıştırmamak ne demek oluyor ? Cennette istediğimiz herşey olmayacak mı ? Olacak. Eğer olacakca üstte belirttiğiniz istek neden kabul edilmesin ? İzah ederseniz sevinirim.

Okudunuz mu?  Cinler insana nasıl musallat olur?

Biz dünya hayatında da âhirette de sizin dostlarınızız. Çok bağışlayan ve çok merhametli olan Allah’dan bir ağırlama olarak, orada canlarınızın çektiği her şey var, istediğiniz her şey orada sizin için var. (Fussilet Sûresi / 31-32)

Onlar cehennemin hışıltısını bile duymazlar. Canlarının istediği nimetler içinde ebedi olarak kalırlar. (Enbiyâ Sûresi / 102)

"Eğer Allah seni cennete koyarsa, orada canının her çektiği, gözünün her hoşlandığı şey bulunacaktır." (Tirmizi), Kütüb-i Sitte-14, s. 431/14)

Okudunuz mu?  Hz.Hamza nasıl bir yapıya sahipti boyu posu nasıldır

Ercan
< Anlamadım. Cennetteki istekleri dünyevi isteklerle karıştırmamak ne demek oluyor ? >
Abdullah b. Abbas, Cennetin hiçbir nimeti dünyanınkine benzemez, yalnız bir isim benzerliği vardır. şeklindeki ifadesi, cennetteki evlilik nimeti için de geçerlidir. Sonsuz bir hayatta, sırf dostlar için hazırlanmış bir mutluluk diyarındaki lezzetlerin derecesi, her türlü tanımlamanın üstünde ve ötesindedir. Oradaki güzellikler -hadiste ifade edildiği üzere Ne bir göz görmüş, ne bir kulak işitmiş ve ne de bir kimsenin aklından, hayalinden geçmiştir.

Cenneti tam anlayamadığımız için bazı sorular aklımıza gelebilir; bu normaldir. Cennette:

1. İnsan bir anda pek çok yerde bulunabilecek.

2. Her insana bağlar ve saraylarla dolu dünya kadar geniş bir yer verilecek.

3. İnsanın istediği her şey olacağı gibi istemediği hiçbir şey de olmayacak.

4. Cenneti dünyanın ölçüleriyle anlamak mümkün değildir. Anne karnındaki çocuğun aklı olsa dünyayı anlattığımız zaman anlaması nasıl mümkün değilse, bu dünya da cennete göre anne karnı gibidir. Anlamamız mümkün değildir. Bu nedenle anne karnında sadece göbeğinden belenen bir insan, dünyada gözü, kulağı, ağzı, dili vs pek çok uzvuyla istifade etmektedir.

Okudunuz mu?  Aziz Allah demek günah mı

islamyolu
Arkadaşlar Cennette her isteğiniz olacak diye bir şey yok. Cennette yemek bile sabah akşam verilecek. Zaten cennette acıkmayacaksınız ki. Acıkmak bir işkencedir. Cennette öyle bir durum yok. Sadece zevk için yiyeceksiniz.

Yani bu dünyada olan meşru işleri o taraftada isteyemezsiniz. zaten o tür şeyleri isteme gibi bir düşünceniz bile olmayacak.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti sırasında şiddetli öksürme ve kusma

cennet nimeti boldur. ne yiyeceginizi bile şaşıracaksınız. Alimlere ihtiyaç duyulacak orada da. onlara danışılacak çoğu şey.

33 yaşında olacaksınız denilmişse. 33 yaşında olunacaktır. Aksi yoktur. cennet dili Arapça olacak sen diyemeyeceksin yok ben türkçe konuşmak istiyorum. diye aklından bile geçmez

Okudunuz mu?  İslamda evlilik yaşı ne olmalıdır

birisi bana sormuştu. Ateist liğe adımını atmak üzere neredese. o kadar ki bozulmuş. Ben diyor Cennete gitsem Hakan Şükürle Maç yapmak istiyorum. ama o cehennemde olursa ne olacak. Soruya bak. İşte Cennette her istediğin olacak derseniz ateist birine bu sorduğu sorudada ortada kalırsınız. cevap veremessiniz.

işte tek diyeceginiz istenilen olur ama. Allahın diledigi şeyler. ve Meşru işler olmaz.

.


Kayıtsız Üye
Peki ya cehennemde ne olacak anlatırmısınız


arifselim
Cennetin nimetlerini hakkıyla anlatmak mümkün olmadığı gibi cehennemin azabı da o şekilde dehşetli olacaktır. Cehennemde vücut yandıkça tekrar yenilenir, ölmek isteyen ölmez ve daha çok azap tatsın diye insanın bedeni büyütülür. Zaman geçmek bilmez, zebaniler acımaz ve azabı tarif için kelimeler yetmez. Allah müminleri muhafaza eylesin.

Okudunuz mu?  Müslüman bir kadın hristiyan bir erkekle evlenebilir mi

Kur’an-ı Kerîm’de Cehennem’in yedi kapısının olduğu belirtilmektedir.

"Cehennemin yedi kapısı olup, her kapıdan onların girecekleri ayrılmış bir kısım vardır. " (Hicr, 15/44) Bu ayet iki şekilde tefsîr edilmiştir:

a- Cehenneme girecekler çok olduğu için;
b- Cezalandırma azgınlığın çeşit ve derecelerine göre olacağı için Cehennem’in yedi kapısı veya tabakası vardır.

Bu kapı veya tabakalar şunlardır:

Okudunuz mu?  Bazılarının imtihanı neden çok ağır oluyor

1- Cehennem; yukarıda söz konusu edildiği şekilde Kur’an-ı Kerîm’in yetmiş yedi ayetinde geçmektedir.
2- Lâzâ (alevli ateş): "Hayrı’ (Allah onu azabdan kurtarmaz) Çünkü o Cehennem alevli bir ateştir." (Meâric, 70/15)
3- Saîr (pılgın ateş): "O şeytanlara (ahirette) çılgın ateş azabı hazırladık. " (Mülk, 67/5)Ayrıca on beş ayette daha bu isimle geçmektedir.
4- Sakar (kırmızı ateş): "Hem ey Resûlüm bilir misin, nedir o sakar (Cehennem). " (Müddessir, 14/27)
5- Hâviye (uçurum): "O, kızgın bir ateştir." (Kâria, 101/9-11)
6-Hutame (kalbleri saran ateşli kaygı): "Şüphesiz o, Hutame ye (ateşe) atılacaktır." (Hümeze, 104/4).
7- Cahim (yanan kızgın ateş): "Küfredenler ve ayetlerimizi yalanlayanlara gelince, işte onlar Cahim’in yarânıdırlar. " (Mâide, 5/10).

Okudunuz mu?  Fitre kimlere verilir?

Kayıtsız Üye
Peygamber -sallAllahu aleyhi ve sellem- bu konuda şöyle buyurmuştur:

يَدْخُلُ أَهْلُ الْـجَنَّةِ الْـجَنَّةَ جُرْداً مُرْداً مُكَحَّلِينَ أَبْنَاءَ ثَلاثٍ وَثَلاثِينَ سَنَةً.[ رواه والترمذي وحسنه الألباني في تخريج المشكاة ]

"Cennetlikler, vücudunda hiçbir kıl olmayan, bıyığı çıkmamış, sakalı bitmemiş ve yaratılıştan gözleri sürmeli, otuz üç yaşlarında kimseler olarak cennete gireceklerdir." (Tirmizî; hadis no: 2545.Elbânî de "Mişâtu’l-Mesâbîh"in tahriçinde hadisin hasen olduğunu belirtmiştir. Hadis no:5634)alıntı islamqa.info

Okudunuz mu?  Atama Duası - Atanmak için Dua

ahirette neden herkes 33 yaşında olacak, cennette kaç yaşında olacağız, cennette kaç yaşında olunacak

Bu kategoride yer alan Şifa namazı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cennette herkesin 33 yaşında olacağı hadisi, cennette herkesin her istediği ayeti olacak ayeti ile çelişiyor mu ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.