Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:10
missa6
Abone

Sürekli mezhep değiştirmek caiz midir?

Sürekli mezhep değiştirmek caiz midir?

Kayıtsız Üye
selamün aleyküm kardeşlerim.. sizden bana yardımcı olmanızı istiyorum yaklaşık üç aydır içimde tuhaf bir gel git yaşıyorum bazen kendime şafii mezhebini bazen hanefi mezhebini yakın buluyorum ve ve bir müddet ona bir müddet ona uyuyorum buda açıkçası rahatsız ediyor bulunduğum bölge hanefi , ben zırt pırt mezhep değiştirmenin doğru olmadığını biliyorum fakat nefsimden mi geliyor bilmiyorum içimde sürekli bir gel git var bana yardımcı olup bir tavsiye verir misiniz ? şimdiden Allah razı olsun ESSELAMU ALEYKUM…

Okudunuz mu?  Uhud Savaşına Katılan Sahabelerin İsimleri

Cevap: Sürekli mezhep değiştirmek caiz midir?

Muhasibi
Mezhep Değiştirmek Câiz midir?
? Bir mezhepten ötekine geçmek câiz mi?? Bir hak mezhepten öteki hak mezhebe geçmek câizdir.
Nitekim dört hak mezhebin birinden ötekine geçmenin câiz olduğu hususunda Nesefî akâidinde bilgi vardır. Ancak, câiz olmayan, her mezhepten birer hüküm alarak karışık bir anlayış meydana getirmek, amelde anarşiye sebep olmaktır. Yâni insan, geçtiği mezhebin bütününe geçmiş, bütün hükümlerine bağlı kalmayı taahhüt etmiş olur. Yoksa bir hükümde birinden, başka hükümlerde de başkalarından ölçü almak gibi anarşi câiz olmaz. Müctehid derecesinde olan âlimler vardır ki, onlar için hüküm ayrıdır. Onlar, ilim ve ameldeki derecelerine göre hareket edebilirler. Çünkü onlar neyi, nasıl yapacaklarını bilen müctehidlerdir. Günümüzün âlimleri içinde böylelerinin varlığını bilmiyoruz. Bildiklerimiz içinde ise bu derecede bir ilim ve amel adamı yoktur.
….


sürekli mezhep değiştirmek

Bu kategoride yer alan Kabenin içindeki direklerin isimleri söyleniyor bu doğrumu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sürekli mezhep değiştirmek caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.