Anasayfa
21 Mayıs 2023, 0:13
itikad
Yönetici

Şeytanın sayısı 666 mı?

Şeytanın sayısı 666 mı?

Ercan
< İlahiyatçıların ortaya attığı iddiaya göre şeytanın sayısı 666 değildi, Yuhanna İncili’nin Vahiy bölümünde geçen asıl sayı 616’ydı. Ancak Yunanca orijinal metnin yanlış tercüme edilmesi sonucu şeytanın sayısı 666 olarak bilindi. >
<
HIRİSTİYAN dünyasında, yaklaşık 2’nci yüzyıldan bu yana şeytanın sayısı olarak bilinen 666 sayısının bir çeviri hatası olduğu ve şeytanı sembolize eden gerçek sayının 616 olduğu iddia edildi.

Bild gazetesinin haberine göre araştırmacılar, Yunanca orijinal metindeki rakamların yanlış çevrildiğini tespit ettiler. Vatikan uzmanları ise 666 sayısının yanlış olduğunun ispatlanması durumunda doğru sayının İncil’in bir sonraki baskılarında değiştirilebileceğini belirtiyor.

Okudunuz mu?  Mikrobiyoloji boyama yöntemleri nelerdir?

Hıristiyan aleminde 666 sayısı İncil’de Yunanna’nın "Vahiy" bölümünde (13-18) geçiyor. Yuhanna’daki vahiyde İncil’in Türkçe çevrisine göre, "Bu konu bilgelik gerektirir. Anlayabilen, canavara ait sayıyı hesaplasın. Bu sayı bir insanı simgeler. Sayısı 666’dır" deniliyor.

İlahiyatçılar, İncil’de 6 rakamının insanı simgelediğini belirtirken, Hıristiyan inancına göre insanın 6’ncı günde yaratıldığına inanılıyor. Ancak peşpeşe sıralanan 6 rakamının ise şeytanı sembolize ettiği kabul ediliyor.

Okudunuz mu?  Cinlerle nasıl evlenilir aslı var mı ?

Hıristiyan ilahiyatçılar, burada geçen 666 sayısının "şeytan, Mesih karşıtı (Deccal) ve sahte peygamberin üçlü birliğinin gizli şifresi" olduğu yorumunda bulunuyorlar.


Şeytanın sayısı olarak bilinen 666 ise, aynı zamanda din ve özellikle de Hıristiyan karşıtlarının da kullandığı bir sembol olarak geçiyor. Bir çok filme de konu olan 666 sayısı aynı zamanda şeytana tapanlar tarafından da kullanılıyor. >

Okudunuz mu?  Allah'ım Recep Ve Şaban Ayını Bize Mübarek Kıl ve Bizi Ramazan'a Ulaştır

< 6 rakamının yazılışı "Va"dır. 666 sayısı için VaVaVa yani www yazılır. Bu da bizi internete ulaştırır. İnternet deccaldir. Çünkü aynı anda milyonları etkilemektedir. Bilgisayarın tek monitörü olması da deccalin tek gözlü olmasıyla örtüşür. >
Birçok yerde bu ve buna benzer yazılar dönüp duruyor.

Okudunuz mu?  Virüslerde Litik ve Lizogenik Enfeksiyonu Karşılaştırınız?

Şeytanın sayısı diye bilinen 666 tamamen hurafedir. Bu sadece matematikle ilgili bir durumdur.

3 tane kendisinin küpü ve 3 tane kendisinin toplamı, 3 tane kendisinin yan yana yazılışını veren tek sayı 6 dır. Yani;

(6x6x6)+(6x6x6)+(6x6x6)+6+6+6= 666

666 sayısının deccalle, şeytanla yada kıyametle alakası yoktur. Selametle.

Okudunuz mu?  Üç Aylar - Recep, Şaban ve Ramazan



Cevap: Şeytanın sayısı 666 mı?

islamyolu
< 6 rakamının yazılışı "Va"dır. 666 sayısı için VaVaVa yani www yazılır. Bu da bizi internete ulaştırır. İnternet deccaldir. Çünkü aynı anda milyonları etkilemektedir. Bilgisayarın tek monitörü olması da deccalin tek gözlü olmasıyla örtüşür. >
Allah akıl versin. bunların işi gücü yok bunlarlamı uğraşıyorlar. Deccal tek gözlü diyorlar. Halbuki iki gözlü teki mesh lidir. Mesih deccal deniliyor çünkü. tek gözü Meshli olduğu için.

Okudunuz mu?  Bulaşıcı hastalıklarla ilgili genel bilgiler

Peki Deccalin tek gözlü olduğuna inanıyorlarda. yahudi ırkından gelecegine neden inanmıyorlar.

günümüzde Televizyondur , bilgisayardır diye inanan çoktur gerçekten. Ama kesinlikle değildir. Allah tarafından sınav için Deccal Olağanüstü hallere sahip , Yeryüzünde Adem Aleyhisselamdan günümüze kadar ondan büyük fitne gelmeyecektir. ve şuan da Yaşıyor. bir Adada Bağlı olarak duruyor. Günü geldiginde Allah o bağları açacaktır.

Okudunuz mu?  Ayet-el Kürsi cinlerin şerrinden korunmak için büyük bir kaledir.

Şimdi benim bu dedigimede Hurafe de denilir. İsteyene kaynakta verebilirim.


Cevap: Şeytanın sayısı 666 mı?

Kayıtsız Üye
Tatli ruyalar… dunyaya Hakim olmaya calisan bilincalti sembol rakamla bir seytan ve gucleri varken bu inkarda neyin nesi? saka olmali bu yazdiginiz…


Cevap: Şeytanın sayısı 666 mı?

Kayıtsız Üye
kimdir peki bu adada bağlı tutulan deccal?? Benim aklıma terörist başı Apo, ve İngiltere prensi William geliyor.İngiltere de bir ada ülkesidir.

Okudunuz mu?  Müellif Muhammed Yusuf Kandehlevî Kimdir?

666 şeytanın sayısı, 666 nedir, şeytanın sayısı

Bu kategoride yer alan Şeytanı korkutan dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şeytanın sayısı 666 mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.