Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:20
missa05
Abone

Abdestin sadece farzlarıyla yetinildiğinde abdest geçerli olur mu?

Abdestin sadece farzlarıyla yetinildiğinde abdest geçerli olur mu?

Kayıtsız Üye
Abdestin sadece farzlarıyla yetinildiğinde abdest geçerli olur mu kısaca bilgiler verir misiniz ?


Cevap: Abdestin sadece farzlarıyla yetinildiğinde abdest geçerli olur mu?

mum
Abdestin farzları yetinilebilir. Abdestin dört farzı var: Yüzü yıkamak, elleri dirseklerle beraber yıkamak, saçı mesh etmek ve ayakları yıkamaktır. Bunlar yapılığında abdest geçerlidir.
Abdestin sünnetlerini yapmak ise sevap kazandırır ve abdesti daha da güzelleştirir.

Maide suresi 6. ayet
Ey iman edenler! Namaz kılmaya kalkacağınız zaman yüzlerinizi, dirseklere kadar ellerinizi yıkayın; başlarınızı meshedin, ayaklarınızı da topuk kemiklerine kadar yıkayın.

Okudunuz mu?  Süslü Yazılar

Cevap: Abdestin sadece farzlarıyla yetinildiğinde abdest geçerli olur mu?

ilyas
Kuranda Allah rasulume itaat edin ona itaat bana itaattir peygamberler kuranın en güzel tefsiridir, ozaman Allah neden peygamber gönderdi, kuranı direk i dirip verseydi elimize herkes anladığı gibi yapsaydi , rivayet nedemek arkadaş olanin aktarılması , aktaran kişiler sağlamsa inanmak duser yoktur diyemezsin eğer aktarılan hadis kurana ters Se uydurmadır zaten ravileride uydurmadır onları araştırırsanız , durum böyleyken kaynağın güvenilirliğini araştırmadan yok böle şey dersen inkar edersin buda samimi olmaz , artık sonu nereye gider sen dusun Allah peygambere uyun diyorsa doğrusunu aklinla bulup uyucaksin anlamadığın yada yanlış anladığını noktalarda , yapamiyorsan inanmıyorsanız hadislere kuranın peygambere uyun sözünü inkar ediyorsun kuranın tamamına imandan bir harfini inkar eden Allah muhafaza sonunu Allah bilir ben diyemem

Okudunuz mu?  Celali takvimi nedir, kim yaptı?

Yorum: Abdestin sadece farzlarıyla yetinildiğinde abdest geçerli olur mu?

Kayıtsız Üye
Kur’an ve Hz. Peygamberin SÜNNETİ olmadan YAŞANMAZ… Yani asıl sizler ve sizin gibiler kalkıp ta sırf nefsinize ağır geliyor diye sadece farzlar yeterlidir, sünnetlerin terk edilmesinde bir sakınca vs. yoktur diyemezsiniz. Buna bahane olarak ta zorlaştırmayın kolaylaştırın diyemezsiniz. Hem sünnetlerin terki zamanla FARZLARIN TERKİNE YOL AÇAR! Bu kesin bir yargıdır. Kurtuluşa erecek olan topluluk yalnız FIRKA-İ NACİYE yani KUR’AN VE SÜNNETE dayanarak yaşayan topluluktur. ALLAH C.C. bizlere Peygamberi gönderirken yaptıklarını umursamama, önemsememe hakkı vermemiştir.Peygambere inanan O’ nun sevdikkerini de sever, yaptıklarını da yapar… AKSİ DURUMDA O KUTLU PEYGAMBERİ GERÇEK MANADA SEVMİŞ OLAMAZSINIZ.

Okudunuz mu?  Allah'a nasıl tam tevekkül ederiz?

Kayıtsız Üye
Farzı açıklayıpta yorum yapın lütfen sünneti terketmemek lazım tabikide onlar bizim eksikliklerimizi gidermekte fakat şöylede bir durum var farz ın anlamını bilmeden yorum yapmayın farz Allahın bize emiri ise onları yapmakla mesulsünüz ve farzları yerine getirdiğiniz zaman olmuştur demek bu şimdi kalkıpta kurtuluşa erecek olan kuran ve peygamberin sünneti ile yaşayanlardır derseniz şunu sorarım ben farzları yerine getiriyorum eksiksiz olarak tabii Allah kabul eder etmez orasını rabbim bilir.sen şimdi bana kurtuluşa eremezmisin diyorsun bu birinci sorum ikincisi sen kim oluyorsunda Allahın vereceği karara hüküm giydiriyorsun bırakın farzı sünneti tartışmayı hele bize emrolunan farzları yapalım sünnet şurada dursun daha kalkmış farzı yapmak tan aciz bir şekilde sünneti tartışmayalım.

Okudunuz mu?  Türkler hakkında hadis veya ayet varmı?

Kayıtsız Üye
Kardeşim güzel söylüyosunda ama her sahih hadisin birde benzeri ayet vardır unutma


Kayıtsız Üye
Bak dayı farz haric diğer yerler sünnettir sünneti yapmamak ta mekruhtur ve mekru uzatmak bile bile devam etmek te gunahtir bebe haberin olsun


Kayıtsız Üye
sayın emekli siz gercekten emeklisiniz peygambersiz kuran a inanmıssın ne fayda kurban olurum Allah’a rasulune ve kuranına peygabere uymak niye zoruna gidiyo yazık

Okudunuz mu?  Mezara neden çiçek ekilir?

Tevbe
Sünneti terk edene günah yazılmaz sadece sünnetin sevabından mahrum kalır. Ancak bizlere şefaatçi olacak Peygamber efendimiz s.a.v. ‘ in sünnetlerine sıkıca sarılmalıyız.


Kayıtsız Üye
kendini müslüman zannedenlerin cogu Allah’a inanır peygambere inanmaz peygambere inanır kurana inanmaz kurana inanır hadise inanmaz MÜSLÜMAN gözünü ac artık bunlar seytan dan daha seytan insanlar seytanı bile tartıssan Allahıda resulunude kitabınıda inkar etmedi Allah’a karsı geldi üstünlük tasladı dinimizi tartısmayalım YASAYALIM YASAYALIM YASAYALIM

Okudunuz mu?  Ramazan bayramı ve kurban bayramını niçin kutlarız?

Kayıtsız Üye
Ayetleri parça parça bölme.O ayetin ne için indiğini araştır! Öyle şey var mı su israfı diye .saçmalamaktan başka hiçbirşey yapmamışsın,bilmeden konuşma lütfen bunun karşılığını ahirette feci derecede alırsın!Efendimizin(sav) sünnetleriyle beraber abdest aldığı sahih hadis kaynaklarında geçiyor diye hatırlıyorum.Madem su israfıydı Efendimiz(sav) niye yaptı? O bilmiyormuydu neyin farz olduğunu.Ayrıca çok su gitmiyor,abdest alırken çok su harcayan abdestin farzlarında da çok su harcar.Efendimizin sünneti ağız 3 kere burun 3 kere yıkamak vs…Allah’ın sevdiği işlerdir sünnetler.Abdesti tam ve güzelce alana ne müjdeler var git araştır.Ona bakarsan namazların sünnetini kılmak vakit kaybı mı!? .Kılma da ahirette yersin fırçayı.Bu kafada olma lütfen.Bir ibadet yapılırken en incesine kadar yapmak çok sevaptır,müstehaplarına,sünnetlerine dikkat etmeliyiz.

Okudunuz mu?  İçki ve kumar ile ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
eğer sadece Kur’an-ı Kerim meali okuyorsan okuma.Sen ayetleri yorumlayamazsın,kimse kafasına göre ayet yorumlayamaz,araştır.


Kayıtsız Üye
Dostlar, benim kulagima su kaciyor. Iltihaplaniyor. Kulak kisminda sünnete uyamiyorum. Bu gibi durumlarda farz yeterlidir. Isi inkar iman meselesi durumuna getirmesin bazi dostlarimiz. Islam sevgi dini. Hep tebessum var. Rabbimiz çok merhametli. Efendimiz çok merhametli. Zorluk yok.

Okudunuz mu?  İmam ahmed bin hanbel : Müsned hadis kitabı

abdestin sadece farzlarını yapmak, gusül abdesti sadece farzlarıyla olurmu, abdestin sadece farzlarını

Bu kategoride yer alan Mahrem-namahrem ile ilgili soru ve cevaplar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Abdestin sadece farzlarıyla yetinildiğinde abdest geçerli olur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.