Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:35
missa5
Abone

Kısmet açılması için ne yapabiliriz

Kısmet açılması için ne yapabiliriz

Kayıtsız Üye
21 yıldır evliyim kayınvalidem beni hiç istemediler ve evimizde muskalar buluyoruz işlerimiz hiç düzenli gitmiyor yeri geliyor bir ekmek alcak para bulamıyoruz benim ne yapmam lazım nasıl kısmetimizi aça biliriz


Cevap: kısmet açılması için ne yapabiliriz

Fetva Meclisi
Hayırlı Rızık için Okunacak Dualar
Rızık duası kısa

Ebu’d-Derdâ’dan RadıyAllahu Anh rivayet edildiğine göre, Peygamber SallAllahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu:

Okudunuz mu?  İhtiyarlık kaç yaşında başlar?

"Kim sabah ve akşam yedi kez şu sözleri söylerse, dünya ve ahiret işlerinden kendisine üzüntü veren şeyleri Allah giderir"

(Hasbiyellâhu lâ ilâhe illâ hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azîmi)

"Allah bana kâfidir; O’ndan başka ilâh yoktur O’na tevekkül ettim; O, büyük Arş’ın Rabbidir"


Cevap: kısmet açılması için ne yapabiliriz

Muhammed
Rızkınızın artması için her namazdan sonra peygamberimiz şu ayetleri okumamızı tavsiye etmiştir:

Okudunuz mu?  Haklar ve sorumluluklar nelerdir?

NAMAZDAN SONRA OKUNACAK DUALAR

1.FATİHA SURESİ

2.AYETEL’KÜRSİ,

3.AL-İ İMRAN’daki :
"ŞehidAllahü ennehu la ilahe illa hüve vel melaiketü ve ulül’ilmi kaimem bilkıst, la ilahe illa hüvel ‘azizül’hakıym." -18.ayet

4.AL-İ İMRAN ‘daki :
"Kulillahümme malikel’mülki tu’til ‘mülke menteşaü ve tenzi’ul mülke mimmen teşaü, ve tüızzü menteşaü ve tüzillü menteşaü ,biyedikel ‘ hayr, inneke ala külli şey’ in kadir.
Tulicülleyle finnehari ve tulicünnehara filleyl , ve tuhricül’ hayye minel’ meyyiti ve tuhricul ‘ meyyite minel hayy, terzüku men teşaü bir gayri hisab."
(26.ve 27.ayet ) nazil oldukları zaman , Allah Teala ile aralarında hiç bir perde bulunmaksızın Allah’ın arşına yapışarak " Ya Rab! Bizi yeryüzüne ve sana isyankar olanlara (sana isyan edenlere ) indiriyorsun" dediler. Allah Teala da,
"Ahdim olsun sizi her namazın arkasında okuyan herhangi bir kimsenin kusurlarına bakmayarak makamını cennet kılacagım , onu kutsal huzurda iskan edeceğim , her gün kendisine yetmiş kere nazar edeceğim ve yetmiş türlü ihtiyacını yerine getireceğim ki bunun en aşağısı mağfirettir. Ve onu herbir din düşmanından , hasetçinin şerrinden koruyacağim ve mağfiret eyleyeceğim," buyurdu .

Okudunuz mu?  Söylenen her söz içinden çıktığı kalbin libasını taşır sözünün açıklaması nedir?

(Al-i İmran 26.ve 27.ayet açıklaması:
al-i imran 26: "Ey mülkün sahibi Allahım, Mülkü dilediğine verir ve dilediğinden alırsın.Dilediğini aziz ve dilediğini zelil edersin.Hayır ve şer Sen’ in elindendir. Muhakkak ki sen herşeye Kadirsin ."
al-i imran 27: "Geceyi gündüze , gündüzü de geceye idla edersin ve ölüden diriyi , diriden de ölü çıkarırsın . Dilediğine hesapsız rızık verirsin ")

Okudunuz mu?  Karı koca arasındaki huzur duası

Eğer büyü yapılmışsa bu büyülerden kurtulmak için peygamber efendimizin tavsiye ettiği dualar var bu duaları sabah ve akşam okursanınz Allahın izniyle hiç bir büyünün sizin üzerinizde etkisi kalmaz.

Peygamberimzin tavsiye ettiği dualar.

Sual: Korku ve belalardan korunmak, kurtulmak için ne yapmalı, hangi duaları okumalı?
CEVAP
İmam-ı Rabbani hazretleri, talebeleri ile, uzak bir yere giderken, gece, bir handa kaldılar. (Bu gece bir bela zuhur edecektir. [Besmele ile](Bismillâhillezi lâ yedurru ma’asmihi şey’ün fil erdı ve lâ fissemâi ve hüves-semi’ul alim) duasını üç defa okuyun) buyurdu. Gece büyük yangın oldu. Her odada eşyalar yandı. Duayı okuyanlara bir şey olmadı.

Okudunuz mu?  Regl döneminde salatı tefriciye okumanın bir mahzuru varmıdır?

Dert, bela, fitne, hastalık, nazar, sihir ve zalimlerin şerrinden korunmak için, sabah akşam, imam-ı Rabbani hazretlerinin bildirdiğini hatırlayarak, 3 defa okumalıdır. Âyât-i hırz okununca da, bu duayı okumalıdır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Bismillâhillezi lâ yedurru ma’asmihi şey’ün fil erdi ve lâ fissemâi ve hüves-semi’ul alim duasını sabah 3 kere okuyana, akşama kadar, akşam okuyana da, sabaha kadar hiç bela gelmez.) [İbni Mace]

Okudunuz mu?  İmanımı, inancımı kaybedirorum

Korkulu yerde ve düşman karşısında, emin ve rahat olmak için Li ilafi’yi [Kureyş suresini] okumalıdır. Tecrübe edilmiştir. Gece ve gündüz, hiç olmazsa, 11 defa okumalıdır! Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Euzü bikelimâtillahittammâti min şerri mâ haleka duasını okuyana, o yerden kalkıncaya kadar, hiçbir şey zarar veremez.) [Müslim]

Okudunuz mu?  Aras ismi Kur'an'da geçiyor mu?

(Issız bir yerde, bir şey kaybeden veya bir yardıma ihtiyacı olan, Ey Allah’ın kulları bana yardım edin desin! Her yerde, sizin görmediğiniz Allah’ın kulları vardır. Korkulu yerde üç kere, Allah’ın kulları, bana yardım edin demelidir.) [Taberani]

(HasbiyAllahü ve ni’mel vekil sözü her korku için bir emniyettir.) [Deylemi]

Okudunuz mu?  Çevremdeki insanlara İslamiyet'i nasıl tebliğ etmeliyim? Bu konuda çok ısrarcı olmak doğru mudur?

Korkulu şeyden kurtulmak ve bir dileğe kavuşmak için Taha suresinin 37. âyetinden [velekaddan] 39. âyetin sonuna [ala ayniye] kadar olan kısım, su geçirmez bir şeye 7 defa sarıp veya içi görünmeyecek şekilde PVC yaptırıp yanında taşımalıdır. Faydası çok görülmüştür.

İmam-ı Rabbani hazretleri cinden korunmak için ve korkulu zamanlarda, (Lâhavle velâ kuvvete illa billah-il-aliyyilazim) okunmasını emrederdi.

Bu kategoride yer alan Hizbul-masun nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kısmet açılması için ne yapabiliriz Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.