Anasayfa
16 Kasım 2022, 2:25
Gusul
Yönetici

Gusül ve vesvese

Gusül ve vesvese

Aseramy
Selamun aleyküm arkadaşlar. Benim vesvese ile ilgili problemim var özellikle gusül abdesti alırken. Gusül abdesti alırken hep aklıma acaba şu yeri iyi yıkadımmı gibi sorular geliyor. Ve bende belki iyi yıkayamamışımdır diye biraz daha yıkıyorum ve su israfı oluyor hemde banyoda çok kalıyorum. Bir kurtulamadım bu durumdan. Yardım ederseniz çok çok memnun olurum 🙂

Okudunuz mu?  Gusulde kulak kiri engel midir?

——————————-

belki 5-10 dklık gusül abdesti 30 dk sürebiliyor ve kendimde yoruluyorum


Cevap: Gusül ve vesvese

İnanc
vealeynaaleykumselam

birincisi güzel kardeşim öncelikle banyoya sol ayağın ile gir çıkarkende sağ ayağın ile çık…
ikincisi banyoya girmeden önce besmele çek
üçüncüsü gusl abdesti alırken çok dikkatli şekilde al yani aklında acaba şuramı yıkadım mı yıkamadım mı diye şüphe kalmasın
dördüncüsü bu sana şeytanın vesvesesidir…

Okudunuz mu?  Cenabet Kalmak Günahmıdır?

Cevap: Gusül ve vesvese

Aseramy
tamam kardeşim sağolasın


Gusül Vesvese

Kayıtsız Üye
Hocam selamun aleyküm artık su gibi önemli bir nimeti israf etmek istemiyorum.Allah hakkı için ne olur sorularıma tek tek yanıt verin soracağım şeylerde beni aydınlatırsanız kafamdaki herşeyi çözmüş olucam ve gusül benim için çok kolay olacak. Bir de cevabı kolay bulmam için başlığı değitirmez ve soruyu taşımazsanız en azından bir süre çok sevinirim çünkü daha önce de bir şey sordum fakat bulamadım.şimdiden Allah ım sizden sonsuz razı olsun.
1) öncelikle ben her sabah uyandığımda akıntı için koymayı alışkanlık ettiğim peçeteme bakarım ama bazen bakmayı unutuyorum ve hiç bir şekilde cinsel içerikli bir rüya görmememe ve ihtilam olmamama ve hatırlamama rağmen sırf peçeteme bakmayı unuttum diye acaba diyorum meni gelmiş miydi ya gelmişse diye vesvese yapıyorum
2) Bir de vücudumuzda sık kıl olan yerler oluyo saçlar ve bazen koltuk altı genital bölge gibi buralara en kolay şekilde ne yapsam suyu ulaştırabilirim bir de genital bölgede bazen peçete bazen pamuk kalıntıları oluyo onlar su geçirir mi dakikalarca bir de onları temizlemeye uğraşıyorum.
3) Gerçekten pis bir insan değilim ama bunu sormak zorundayım gusül sırasında ya da normal hayatta burnumuzun içini kulaklarımızın içini gözümüzün çapağını parmağımızla temizliyoruz ve tırnağımızın içine giren şeyler de gusle engel olmuyor mu oluyorsa ne yapmalıyım tırnaklarımı hiç uzatmam ve kulak kıvrımlarımla da çok uğraşıyorum.
4) daha çok çiğnediğim tarafta en geride kalan azı dişimin arkasında hep bir sarı tabaka halinde bir kalıntı oluyo bu gusle engel midir yoksa hiç bir şeyi takmadan dişlerimi fırçalamam yeterli olur mu
5) bazen yemek yaparken hamur kıyma vs bişeyler yoğuruyorum sonra iğneyle tırnak kenarlarını içini üstünü temizlemeye çalışıyorum çok zamanımı alıyo bu gusle engel midir

Okudunuz mu?  Boncuk kaynak ile gusül abdesti alınır mı?

Tohat
Ve aleyküm selam. 1). İhtilam olduğunu hatırlamayan kimse çamaşırdaki akıntının renk ve koyuluğuna bakar. Sarı ve akışkan bir haldeyse gusül alması gerekmektedir. Bu durum sık yaşanmışsa vesvese halini almış olabileceği üzerinde durulur.
2) Üç defa başa dökülen su muhtemelen baş ve saçın ıslanmasını sağlar vücuda dökülen su ile birlikte el ile her yere ulaştırılması sağlanır. Peçete ve pamuk suyu geçirir kalıntısıdan mani olmaz.
3)Gusülden önce tırnakların kesilmesi varsa kalıntıların temizlenmesi sünnettir. Bazı âlimlere göreyse vaciptir. Yine de Bahsettiklerin gusle mani değildir.
4) Bahsedilen su geçirmeyen bir durum değildir. Bu nedenle normal diş temizliğini yapman yeterli olacaktır.
5) suyun deriye temas etmesine mani olan her şey guslün sihhatine de manidir. Bu kalıntıların arındırılması gerekmektedir.

Okudunuz mu?  Kısa Kollu Gezmek Abdesti Bozarmı?

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun. Hocam 1. Sorumda kafama takılan durum benim rüyada ihtilam olmamam ve normal kadınsal akıntıdan dolayı kullandığım peçeteme bazı sabahlar bakmayı unutmamla alakalı. Yani ihtilam olmadım ve akıntı gelmiş midir diye de bakmadım hersabah kontrol etmeli miyiz .

Okudunuz mu?  Hamilelikte görülen kanama gusül abdesti gerektirir mi?

Ensar
Birkaç defa bakıp kontrol ettikten sonra eğer bir şey yoksa ardına düşüp defalarca defalarca bakmanıza takıntı yapmanıza gerek yoktur.

Bu kategoride yer alan Gusül abdestinde niyet başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül ve vesvese Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.