Anasayfa
24 Ocak 2024, 18:05
missa06
Abone

2 erkek şahitle nikah kıyılabiliyorken neden 2 kadın şahit olduğu halde 1 erkek şahit daha gerekiyor?

2 erkek şahitle nikah kıyılabiliyorken neden 2 kadın şahit olduğu halde 1 erkek şahit daha gerekiyor?

Kayıtsız Üye
2 erkek şahitle nikah kıyılabiliyorken neden 2 kadın şahit olduğu halde 1 erkek şahit daha gerekiyor?


Yorum: 2 erkek şahitle nikah kıyılabiliyorken neden 2 kadın şahit olduğu halde 1 erkek şahit daha gerekiyor?

arifselim
Nikah şahitliği için iki kişi şarttır. İki kadının şahitliği bir olarak sayılmasının nedenleri vardır. Bu ilk bakışta kadına bir eksiklik gibi görülebilir ama aslında kadının kendini daha iyi koruması içindir. Böyle olması kadına daha çok güven ve koruma sağlar. Ayrıca kadın duygusal yönden erkekten daha zayıftır. İstisnalar olması bu gene kaideyi değiştirmez. Allah’u teala kuranı kerimde kadının şahitliği ile ilgili şöyle buyurmaktadır:

Okudunuz mu?  Anne sütünün artması için dua

"Erkeklerinizden iki şahit tutun. Eğer iki erkek bulunmazsa şahitlerden razı olacağınız bir erkek; biri unuttuğunda, şaşırdığında diğeri ona hatırlatacak iki kadın olabilir…"(Bakara, 2/282.)

Bu kategoride yer alan Kızgınlık halinde seni boşuyorum 3 defa boşol demek nikahı düşürür mü? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

2 erkek şahitle nikah kıyılabiliyorken neden 2 kadın şahit olduğu halde 1 erkek şahit daha gerekiyor? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.