Anasayfa
2 Temmuz 2021, 23:09
Namaz
Abone

Diş dolgusu yaptırmış isem benim hanefi meshebine göre gusül abdesti,namaz abdesti almam doğru?

Diş dolgusu yaptırmış isem benim hanefi meshebine göre gusül abdesti,namaz abdesti almam doğru?

hamdi_yardım
Hocam sizden çok sıkıntı çektiğim bir konu hakkında yardım istiyorum.Ben dişimi çok eskiden eskiden dolgu yaptırmıştım ve dolgu yaptırırken cenabet olup olmadığımı hatırlamıyorum.Eğer cenabet isem ve o durumda diş dolgusu yaptırmış isem benim hanefi meshebine göre gusül abdesti,namaz abdesti almam doğru?ben hanefi meshebine göre bu yaşıma kadar geldim ama bazı yazılarda ve konuşmalarda dolgu yaptırırken cenabet isen hanefi meshebine göre hep cenabetsin deniliyor.cenabetlikten kurtulmam için maliki meshebini taklit etmem mi lazım.ne olur bana yardımcı olun.

Okudunuz mu?  Sandalyede namaz kılan kişi önüne seccade koyması muhakkak gerekir mi?

Cevap: diş dolgusu yaptırmış isem benim hanefi meshebine göre gusül abdesti,namaz abdesti almam doğru?

Hoca
< Hocam sizden çok sıkıntı çektiğim bir konu hakkında yardım istiyorum.Ben dişimi çok eskiden eskiden dolgu yaptırmıştım ve dolgu yaptırırken cenabet olup olmadığımı hatırlamıyorum.Eğer cenabet isem ve o durumda diş dolgusu yaptırmış isem benim hanefi meshebine göre gusül abdesti,namaz abdesti almam doğru?ben hanefi meshebine göre bu yaşıma kadar geldim ama bazı yazılarda ve konuşmalarda dolgu yaptırırken cenabet isen hanefi meshebine göre hep cenabetsin deniliyor.cenabetlikten kurtulmam için maliki meshebini taklit etmem mi lazım.ne olur bana yardımcı olun. >
diş dolgusu veya kaplama yaptırmak gusle engel değildir. Yapılan bu işlem tedavi amaçlı olduğundan, başka mezhepleri taklit etmek gerekmez.

Okudunuz mu?  İkindi namazının sünneti hangi hallerde terk edilir ?

Kişi hangi mezhepten olursa olsun, gerektiğinde dişlerini tedavi amaçlı olarak dolgu veya kaplama yaptırabilir ve başka mezhepleri taklit etmeye de gerek kalmadan kendi mezhebine göre abdest/ gusül alıp, ibadetlerini yapabilir.

Bu itibarla, mazerete binâen diş taktırmak, kaplatmak ve doldurtmak caiz olup abdest ve guslün sıhhatine mâni değildir. Bu tedavinin bir parçası olan geçici protezler konusu da bu kapsamdadır. Ancak çıkarılıp takılabilen dişlerin gusülde, mazmaza esnasında çıkarılması gerekir.

Okudunuz mu?  Seferide sünnet namazları kılınır mı?

(Diyanet İşleri Başkanlığı)


Diş dolgusu gusül , osman ünlü, diş dolgusu

Bu kategoride yer alan Peygamber Efendimiz zamanında Teravih namazı var mıydı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Diş dolgusu yaptırmış isem benim hanefi meshebine göre gusül abdesti,namaz abdesti almam doğru? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.